Gazete Vatan Logo

Mercedes dalgaya inat ‘Yatırıma devam’ dedi

Mercedes dalgaya inat ‘Yatırıma devam’ dedi

Türkiye’ye 885 milyon euro yatırım yapan Mercedes-Benz, Hoşdere Fabrikası’nın 20’nci yılını kutluyor. Daimler’in Otobüs Grubu Başkanı Schick, “Kurdaki aşırı dalgalanmadan etkilenmedik, yeni yatırımlara devam edeceğiz” dedi.

Daimler’in Otobüs Grubu Başkanı Hartmut Schick, son dönemde döviz kurlarındaki aşırı dalgalanmaların Türkiye’deki faaliyetlerini etkilemediğini belirterek, “Türkiye’de kalmaya ve yatırımlara devam edeceğiz” dedi. Türkiye’de faaliyete geçmesinin 20’inci yılını kutlayan ‘Mercedes-Benz Hoşdere Otobüs Fabrikası’ için düzenlenen törende konuşan Schick, “Ekonomideki gidişat bizi etkilemedi, hedeflerimiz tutuyor. Planladığımız her şeye planladığımız şekilde devam ediyoruz ve hedeflerimizi tutturacağız. Kurdaki değişiklikleri takip ediyoruz ama şimdiye kadarki hiçbir yatırım planımızı etkilemedi. Türkiye’de kalmaya ve yatırımlara devam edeceğiz” dedi.
Mercedes-Benz Türk, sadece otobüs üretimine 403 milyon euro yatırım yaptı. Türkiye’de toplam yatırımları 885 milyon euroya ulaştı. Hartmut Schick, Hoşdere’nin dünyanın en modern otobüs fabrikalarından biri olduğunu belirterek, şöyle devam etti:
Yüzde 80’i ihracat
“Hoşdere Fabrikası, Daimler’in küresel otobüs Ar-Ge ve üretim ağının çok önemli bir noktası konumunda. Bugün Avrupa üretim birliğimiz ve Almanya’daki merkez fonksiyonlarımız Hoşdere’siz düşünülemez. Burada üretilen araçların yüzde 80’inden fazlası Avrupa ve Orta Doğu bölgelerine ihraç ediliyor. Burada üretilen modellerimiz, en yüksek satış adetlerine ulaşan modeller.”
Türkiye teklifini hemen kabul ettim
Ağustos ayında göreve başlayan Mercedes-Benz Türk’in ilk kadın Direktörler Kurulu Başkanı Britta Seeger, yeni görev yerinin Türkiye olması teklifini aldığında, hiç tereddüt etmediğini söyledi. Seeger, “Türkiye’nin Daimler dünyası içindeki önemini, otobüs ve kamyon üretiminde çok değerli bir yere sahip olduğunu biliyordum. Hoşdere otobüs fabrikamızın 20. kuruluş yıldönümü, ne mutlu ki benim de Türk basını ile ilk buluşmama vesile oldu. Şirketimizin kurulduğundan bu yana sergilediği üstün performansı, tarihi ve geleneği ile gurur duyuyoruz” diye konuştu.
75 bininci otobüs
Mercedes-Benz Türk, 75 bininci otobüsünü banttan indirdi. Hoşdere
fabrikasındaki törende Hartmut Schick, Britta Seeger ve Mercedes-Benz
Türk Otobüs Direktörü Martin Walz ile çalışanlar hazır bulundu.

Haberin Devamı