Gazete Vatan Logo

Meral Akşener: Yeni partilere vekil veririm!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, katıldığı bir televizyon programında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Akşener “Yeni partilerden birinin genel başkanı sizden 20 milletvekili isterse, verir misiniz?” sorusuna "Elbette 'Evet' derim" yanıtını verdi.

Meral Akşener: Yeni partilere vekil veririm!

Meral Akşener açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:

“Biz böyle bir yoldan geçtiğimiz için elbette evet derim. Bu durumda kendinizi çok kötü hissediyorsunuz. Birileri size bel bağlamış ki bize bir de büyük bir haksızlık yapıldı. Bizim teşkilatlarımız, kongremiz, her şeyimiz tamamdı. Nitekim o 15 milletvekili de dahil olduktan sonra YSK’nın kararında bütün bunlar olduğu için ve de grubu da olduğu için ‘seçime girebilir’ dendi. Canımız o kadar yanık ki sonuç olarak ben bunu Sayın Kılıçdaroğlu’ndan nasıl gidip istediysem benden de Sayın Babacan veya Davutoğlu böyle bir talepte bulunduğu zaman elbette evet derim.”

AK PARTİ'DEN TEPKİ

Milliyet'te yer alan habere göre, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, “Yeni partilere milletvekili veririm” ifadelerini kullanan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e tepki gösterdi.

Bir televizyon kanalında soruları yanıtlayan Ünal, “Türk siyasetinde bir bidat adeta oluşturdular. Bu, ‘kiralık vekil’ çok çirkin bir ifade farkındayım. Milletin iradesi kimsenin tekelinde değildir. Siz parti içi demokrasiden bahsedeceksiniz, millet iradesinden bahsedeceksiniz. Sonra milletin iradesiyle CHP’den ya da İYİ Parti’den seçilmiş vekilleri kiralayacaksınız. Sonra da diyeceksiniz ki demokrasiyi güçlendirmek için bunu yapıyoruz. Kusura bakmayın, buna kimse inanmaz” dedi. Ünal, yeni siyasi oluşumlar için de “Kamuoyu nezdinde bir karşılığı görünmüyor” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı