Gazete Vatan Logo

Meraktan kokain kullandım

Oyuncu Seda Akman, verdiği ifadede "meraktan 3-4 kez kokain kullandım" diyerek müthiş bir itirafta bulundu YENİ

Oyuncular Seda Akman ile Durul Bazan'ın da aralarında bulunduğu 15 kişinin, “suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak”, “uyuşturucu ticareti yapmak” ve “uyuşturucu madde kullanmak” suçlarından yargılanmalarına başlandı.
İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Özkan Ok, Coşkun Kalyoncu, Ercan Türkkan ve Ergün Türkkan ile tutuksuz sanıklar Seda Akman, ablası Eda Akman ve Durul Bazan'ın da aralarında bulunduğu 10 kişi katıldı.

Duruşmada ifadesi alınan Seda Akman, suç örgütünün elemanı olmadığını ve uyuşturucu temininde aracılık yapmadığını söyledi.
Arkadaşı olan sanık Ergün Türkkan'dan 120 YTL karşılığında kullanmak için 3-4 defa defa kokain satın aldığını ifade eden Akman, evde yapılan bir arkadaş partisinde herkes kokain kullandığı için kendisinin de denediğini belirtti.
Akman, “3-4 kez denemek, eğlenmek için, meraktan ve arkadaş ortamında kokain kullandım. Bundan dolayı kendime zarar verdim. Artık hayatımda denemek, eğlenmek amacıyla böyle bir şeye yer yok” dedi.

Bunu üzerine Cumhuriyet Savcısı Nuri Ahmet Saraç, Akman'dan arkadaşlarının isimlerini vermesini istedi.

Akman, isim vermek istemeyince savcı Saraç, “Can güvenliği nedeniyle mi isim vermiyorsunuz?” diye sordu.

Akman da, “Can güvenliği nedeniyle değil. Bu arkadaşlarımın sanat camiasıyla da ilgisi yok. Onların madde bağımlısı olduğunu düşünmüyorum” dedi.

Eda Akman da, birkaç kez kokain kullandığını ve çok pişman olduğunu belirterek, “Ergün Türkkan'dan kullanmak için bana da uyuşturucu almasını istedim. Kendisinin kar amacıyla yaptığını zannetmiyorum. Bundan para kazandığını bilseydim arkadaşlığımı keserdim” diye konuştu.
Bunun üzerine Cumhuriyet Savcısı Saraç'ın, “Arkadaşın arkadaşa uyuşturucu temin etmesi daha büyük zarar değil mi?” diye sorduğu Eda Akman, “Ben kendim istediğim için kendime zarar verdiğimi düşünüyorum. Onun bana zarar verdiğini düşünmüyorum” dedi.
Durul Bazan da, kimseye uyuşturucu temin etmediğini ve suç örgütü üyesi olmadığını belirterek, daha önceki ifadelerinin doğru olduğunu söyledi.

CAN GÜVENLİĞİ NEDENİYLE BİLGİ VERMEDİ
Tutuklu sanıklardan Ergün Türkkan da, uyuşturucu kullandığını belirterek, Seda Akman'la bulunduğu arkadaş ortamında uyuşturucu kullandıklarını söyledi.

Türkkan, zaman zaman tutuklu sanık Özkan Ok'un yanı sıra, “Bingöllü Umut” ile “Uche” adındaki kişilerden de uyuşturucu satın aldığını kaydetti.
Cumhuriyet Savcısı Saraç'ın bu kişilerin açık kimliklerini sorduğu Türkkan, “İfadelerimi çok açık veremiyorum. Çünkü can güvenliğimi düşünüyorum. Söyleyeceğim ifadeler devletle benim aramda olmalı. Özel çağrılırsam bildiklerimi anlatırım” dedi.

Özkan Ok da, uyuşturucu bağımlısı olduğunu ifade ederek, uyuşturucu komasında olduğu için daha önceki ifadelerini hatırlamadığını kaydetti.
Sanıklardan Coşkun Kalyoncu da, Ergün Türkkan'ın açık kimliğini vermediği “Umut”un gerçek adının “Vedat Nazlı” olduğunu iddia ederek, bu kişiyle ilgili bazı bilgiler verdi.
Tutuklu sanıkların bu hallerinin devamına, ifadeleri alınan tutuksuz sanıkların duruşmalardan vareste tutulmasına karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi.

CEZA İSTEMLERİ
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, İstanbul ve çevresinde özellikle son yıllarda artan uyuşturucu trafiği ve kullanımının önüne geçmek amacıyla “torbacı” olarak tabir edilen kişilere yönelik çalışmaların yoğunlaştırıldığı kaydediliyor.
İddianamede, bu çalışmalar sırasında şüphelilerin telefonlarının dinlendiği belirtilen iddianamede, dinlemeler sonucunda 4 şüphelinin kokain pazarladığı, diğerlerinin de bu kişilerden uyuşturucu madde alarak toplu halde kullandıklarının belirlendiği anlatılıyor.
Sanıklardan Özkan Ok'un “suç işlemek için örgüt kurmak” ve “uyuşturucu ticareti yapmak” suçlarından 13 ile 39 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması talep edilen iddianamede, Coşkun Kalyoncu, Ercan Türkkan ve Ergün Türkkan'ın da “suç işlemek için kurulan örgüte üye olmak”, “uyuşturucu ticareti yapmak” ve “uyuşturucu kullanmak” suçlarından 13 ile 38'er yıl arasında hapis cezasına çarptırılması isteniyor.

İddianamede, Seda Akman, ablası Eda Akman, Atilla Mete Murat, Selma Yavuz, Ahmet Genç, Durul Bazan, Cezmi Murat Kesmin, İsmail Hasan Gündüz, Özgür Bay, Gençay Acar ve Hamza Yılmaz'ın da “suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak”, “uyuşturucu kullanmak” ve “ uyuşturucu madde kullanılmasını kolaylaştırmak” suçlarından 4 ile 10'ar yıl arasında hapis cezasına çarptırılması talep ediliyor.

Haberin Devamı