Gazete Vatan Logo

Merak edilen o soru soruldu: Atıcı tavşan aday mı?

Cumhuriyet Halk Partisi 28-29 Mart tarihlerinde kurultay yapacak. Kemal Kılıçdaroğlu'nun tek aday olmasının eleştirilmesinin ardından eski CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı'nın, adaylığını ilan etmesi akıllara "Tavşan aday mı?" sorusunu getirdi.

Merak edilen o soru soruldu: Atıcı tavşan aday mı?

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, CHP kurultayında Kemal Kılıçdaroğlu'nun rakibi Aytuğ Atıcı'ya, "Tavşan aday mısınız" sorusunu sordu. Atıcı, "Tartışmaları içim acıyarak izliyorum." ifadelerini kullandı.

Selvi'nin ilgili köşe yazısı şu şekilde:

TAVŞAN ADAY MI?

CHP’nin 28-29 Mart tarihlerindeki kurultayına Kılıçdaroğlu’nun tek aday olarak katılması bekleniyordu. İl kongreleri tek adayla yapılınca, Kılıçdaroğlu en güçlü dönemlerinden birini yaşarken karşısına kimse çıkmaz diye bekleniyordu. Ama sürpriz beklenmediği yerden geldi. Eski CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, genel başkan adayı olduğunu açıkladı. Oldu olmasına ama TV programlarında ölümüne CHP’yi ve Kılıçdaroğlu’nu savunduğu için, “Aytuğ Atıcı tavşan aday mı?” yorumları aldı başını gitti.

Aytuğ Atıcı’yı aradım. Pat diye “Aytuğ Hoca, tavşan aday mısın?” sorusunu soracaktım ama o kadar nazik bir insan ki, önce “Neden aday oldunuz?” diye giriş yapma ihtiyacı hissettim. Bakın ne konuştuk....

* Neden aday oldunuz?

“1- Parti içi demokrasiyi en üst seviyeye taşımak için aday oldum.

Haberin Devamı

2- CHP’yi iktidara taşımak için. Bunu nasıl yapacağımı da bir manifesto ile açıkladım.”

* Aday olmadan önce Kılıçdaroğlu ile görüştünüz mü?

“İlk olarak Kemal Bey’le görüştüm. Kemal Bey’e ‘İlk olarak size söylüyorum. Genel başkan adayıyım’ dedim. ‘Şimdiye kadar ben hep size imza verdim. Ben hep size oy verdim. Şimdi sizden imza istiyorum, sizden oyunuzu istiyorum’ dedim. Gülüştük, ayrıldık.”

* Aday olmak için gereken imzayı bulabilecek misiniz?

“Adaylığımı açıklar açıklamaz imzalar gelmeye başladı. Bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum.”

* Tavşan aday mısınız?

“Ben de bu tartışmaları içim acıyarak izliyorum. Bunu birileri çıkardı ama tuttu. Ben genel başkana vurmuyorum, partiyi kötülemiyorum, sanıyorum bundan çıktı ama ben çizgimi değiştirmeyeceğim. Tavşan aday olmak, proje aday olmak bana yakışmaz. Bu onursuzluktur, haysiyetsizliktir. Benim onur ve haysiyetime yakışmaz.”

KULİS DEĞİL, VİRÜS KONUŞULUYOR

YUMRUKLU kavgaya ve İdlib’deki gelişmelere rağmen, koronavirüs Meclis kulislerinde en çok konuşulan konu olma özelliğini koruyor. Milletvekilleri soğuk algınlığından, grip ve nezleden korunmak için “atom” dedikleri bitki çaylarından oluşan karışımı içmeyi tercih ediyorlar. Ama koronavirüs çayını henüz icat etmediler. Seçmen yanlış anlar diye henüz tokalaşma ve öpüşme işini bırakabilmiş değiller, ama onun için de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçmenlere yönelik bir çağrı yapmasını bekliyorlar. Meclis’te bir süredir, kulisi bırak, virüse gel durumu söz konusu. “Engin Özkoç’un dokunulmazlığı kaldırılacak mı?” diye soruyorsunuz, “Onu boş ver, virüs ne olacak?” diyorlar. “CHP kurultayında kim aday olur?” diyorsunuz, “Onu bırak şimdi, sen virüsten haber ver” diye konuşuyorlar. İktidar ve muhalefet kulislerini birleştiren tek bir konu var, o da koronavirüs. Önceden İçişleri ya da Dışişleri Bakanı Meclis’e geldiğinde, Milli Savunma Bakanı ya da Adalet Bakanı ufukta göründüğünde hemen etrafları sarılırdı. Şimdi aynı durum Sağlık Bakanı Fahrettin Koca için geçerli. Bakan nereye doğru yürüse, etrafında geniş bir halka oluşuyor. İktidar, muhalefet demeden herkes koronavirüsle ilgili sorular soruyor. Çin’de başlayıp İran ve İtalya başta olmak üzere hızla yayılan koronavirüs, şimdiye kadar alınan tedbirler nedeniyle ülkemize uğramadı. İnşallah uğramaz. Bunda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın tehlikeyi önceden sezip aldığı tedbirler etkili oldu. Fahrettin Koca bu mücadeleyi yürütürken inandırıcılığını hiç kaybetmedi, kamuoyuyla gerçekleri paylaştı. O nedenle milletin güvenini kazandı. Türkiye, koronavirüsle mücadelede model ülke olurken, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da milli kahraman haline geldi.

Haberin Devamı