Gazete Vatan Logo

Menüyü değiştiriyor

9’uncu yılını kutlayan Kanyon’da yeme-içme mekanları yenileniyor. Konyalı’nın yerine Haziran’da Desert Group’un yeni konsept restoranı Escale açılacak. Gram ve Tazele diğer yeni markalar olacak

Eczacıbaşı ve İş GYO ortaklığı ile Mayıs 2006’da hizmete açılan Kanyon, 9’uncu yaşını kutluyor. Yeni döneme ilişkin projelerini tanıtan Kanyon, yeme-içme mekanlarında köklü bir değişime gidiyor. Haziran ayında, Colonie ve Topaz restoranlarının bağlı olduğu Desert Group’un yeni konsept restoranı Escale açılacak. Gram ve Tazele, merkeze gelecek yeni markalar olurken çağdaş tiyatronun önde gelen temsilcilerinden DOT da Kanyon’da perdelerini açacak. ‘Mola’ anlamına gelen Escale, Konyalı’nın, Tazele bir hediyelik eşya mağazasının, Gram, Galata Muhallebicisi’nin, Dot Tiyatrosu ise terasta Hakkasan’ın açıldığı alana gelecek.

Boş mağaza yok

Kanyon’un kiralanabilir alanının 40 bin 500 metrekare olduğunu hatırlatan Kanyon Genel Müdürü Cem Eriç, zaman içinde mağaza karmasında bazı değişiklikler olduğunu, fakat perakende markaları için Kanyon’un cazibesini her zaman koruduğunu vurguladı. Halen Kanyon’da hiç boş mağaza olmadığının altını çizen Eriç, Eylül 2014’te, İspanyol İnditex Grubu’nun Zara Home ve Massimo Dutti markalarının da Kanyon’da mağaza açtıklarını söyledi. 2015’in Kanyon için çok hareketli geçeceğini açıklayan Eriç, “Kanyon’da özellikle yeme-içme konusunda yaşanan son gelişmelerin misafirlerimiz tarafından büyük ilgi göreceğini düşünüyoruz. Konyalı’nın yerine Haziran ayında, Colonie ve Topaz restoranlarının bağlı olduğu Desert Group’un yeni konsept restoranı Escale açılacak. Diğer önemli gelişme de ünlü şef Civan Er’in yepyeni fikri Tazele’nin kısa süre içinde Kanyon’da yer alması. Bu alandaki bir diğer duyurumuz da son yıllarda adını duyuran ve sektöre yeni bir soluk getiren şef Didem Şenol’un Gram markası ile Kanyon’a gelecek olması. Escale, Topaz ve Colonie’den farklı yeni bir konsept, Tazele ise Civan Er’in çok yenilikçi bir yaklaşımla az sayıda yemeği, uygun fiyata sunacağı bir restoran. Yeme içme dışında en heyecanlı olduğumuz yenilik ise Ekim ayında Kanyon’da sahne alacak ‘DOT Kanyon’da’ projesi. Kültür ve sanat alanında başka projeler de geliştiriyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Ticaret hacmi 500 milyon TL

Haberin Devamı

Bünyesindeki çok başarılı yeme-içme markaları sebebiyle İstanbul’da sayılı adreslerden biri haline gelen Kanyon’un cirosunun yüzde 57’sinin hazır giyim ve moda markalarından geldiğine dikkat çeken Eriç, yeme-içmenin ise cirodan yüzde 18 pay aldığını söyledi. Tüketici elektroniği yüzde 10, gurme market yüzde 7, sinema, spor ve eğlence ise yüzde 8 oranında cirodan pay alıyor. Eriç’e göre, Kanyon’da yaratılan ticaret hacmi yılda yaklaşık 500 milyon TL’yi buluyor. Eriç, “Toplam ciro içinde, son 3 yıldaKanyon mağazalarının ortalama satış metrekare verimliliği, aynı dönemdeki toplam enflasyon rakamının 20 puan üzerinde artış gösterdi. Kira gelirlerimizde de buna paralel bir artış gerçekleşti. Aynı dönemde misafir sayılarımız yüzde 27 arttı. Yılda 14 milyon misafir ağırlıyoruz” diye konuştu.

Günde 38 bin ziyaretçi

- Günlük ziyaretçi sayısı ortalama 38 bin kişi.

- Kanyon’da geçirilen ortalama süre 2.5 saat.

- AVM’de bulunan mağaza sayısı 152.

- Toplam metrekare içinde moda ve alışverişin payı yüzde 58, yeme-içmenin payı yüzde 10.

Haberin Devamı

- Toplam çalışan sayısı 1.500.