Gazete Vatan Logo

Menbiç merkeze 4 kilometre kaldı çatışmalar şiddetlendi!

Menbiç merkeze 4 kilometre kaldı çatışmalar şiddetlendi!

Suriye'nin Halep ilinin kuzeydoğusundaki Münbiç ilçesinin etrafında, Suriye Arap Koalisyonu (SAK) ve terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD'nin IŞİD'le çatışmaları sürüyor. SAK ve PYD, ilçe merkezinin 4 kilometre yakınına kadar geldi. AA muhabirinin yerel kaynaklardan aldığı bilgiye göre, Münbiç'te birlikte hareket eden SAK ve PYD, ilçenin batısında ve güneybatısındaki Kitap kavşağını ve Tabbaş köyünü ele geçirdi.

Çatışmalar ilçenin doğu, batı ve kuzeyinde sürerken terör örgütü IŞİD bomba yüklü araçlar kullanarak ve mayın döşeyerek, ilçe merkezinin 4 kilometre yakınına kadar gelen SAK ve PYD güçlerini püskürtmeye çalışıyor.

Münbiç merkezde sıkışan IŞİD, ilçenin altından kazdığı tüneller yoluyla çevre bölgelerden takviye getiriyor. Yerel kaynaklar son birkaç gün içinde aralarında "Almanyalı Ebu Talha" kod adlı bir IŞİD komutanın 10 kişilik bir grubu başta olmak üzere bazı küçük grupların ilçeye sızdığını bildirdi.

İki haftadır SAK ve PYD kuşatması altında bulunan ilçede su ve elektrik kesintileri devam ederken gıda fiyatları hızla arttı. Kuşatma öncesi 125 Suriye lirası olan ekmeğin fiyatının 600 Suriye lirasına yükseldiğini belirten yerel kaynaklar, diğer temel gıda maddelerinin fiyatlarınının da katlanarak arttığını, durumun böyle sürmesi halinde ilçede açlık tehlikesi yaşanabileceğini kaydetti.

SAK, PYD'nin öncülük ettiği Suriye Demokratik Güçleri (SDG) çatısı altında yer alıyor. ABD yönetimi Türkiye'ye, Fırat Nehri'nin batısındaki güçlerin büyük bölümünün Arap unsurlardan oluştuğu, PYD güçlerinin geri planda bulunduğu güvencesini vermişti.

Haberin Devamı