Gazete Vatan Logo

Menbiç'de IŞİD'e çok büyük darbe vuruldu!

Menbiç'de IŞİD'e çok büyük darbe vuruldu!

SURİYE’nin kuzeyinde yer alan Halep’in en büyük ilçesi olan Menbiç’in IŞİD’in elinden alınması için 1 Haziran’da başlatılan operasyon devam ederken, Demokratik Suriye Güçlerinin, koalisyon uçaklarının hava desteği ile ilçedeki Sebi Behrat kavşağını alarak IŞİD güçlerini ikiye ayırdığı belirtildi.

Fırat Nehri batısında yer alan ve Suriye’de Rakka’dan sonra IŞİD’in en önemli merkezi olan Menbiç’in IŞİD’ten geri alınması için 1 Haziran’da başlatılan operasyon devam ediliyor. Demokratik Suriye Güçleri ve Menbiç Askeri Güçlerinin gerçekleştirdiği operasyona koalisyon uçakları hava desteği veriyor. Demokratik Suriye Güçleri’nin Menbic’deki iki IŞİD varlığının arasındaki bağlantının kesilip gücünün ikiye ayırdığı belirtildi. Suriye’deki Kürt sitelerinde yer alan habere göre Demokratik Suriye Güçleri, Sebi Behrat kavşağını alarak IİŞD’in güçleri arasındaki bağlantıyı keserken, şiddetli çatışmalara rağmen El-Şeria ve Sebi Behrat kavşağı çevresindeki 1300 sivili de IŞİD’ten kurtararak güvenli bölgeye nakletti.

İlçenin en büyük mahallesi olan ve yüzde 85’i IŞİD’ten kurtarılan Hazewne Mahallesi ile kentin batısında yer alan Watani hastanesinin kuzeyinde şiddetli çatışmalar olurken, koalisyon uçaklarının ilerleyişi hızlandırmak için havadan bombardıman yaptığı öğrenildi. Amerika’nın Sesi Radyosu da, operasyon kapsamında en şiddetli çatışmaların dün yaşandığını, şimdiye kadar onlarca bölgenin IŞİD’ten temizlendiğini ve şiddetli çatışmaların kentin merkezinde yaşandığını belirtti. Yine bazı kaynaklara göre, çatışmalarda IŞİD’in Yahya Recep ve Ebu Süheyl Maravi adlı komutanları öldürüldü.

CENTROM KOMUTANI VOTEL BUGÜN ERBİL’İ ZİYARET EDECEK

Haberin Devamı

IŞİD’e yönelik hem Suriye hem de Irak’ta mücadele sürerken, ABD Merkez Kuvvetler Komutanı (CENTCOM) General Joseph Votel’in bugün Irak bölgesel Kürt yönetiminin merkezi olan Erbil kentini ziyaret edeceği belirtildi. Rudaw’da yer alan habere göre, Erbil’de iki gün önce ABD ile Kürt yönetimi arasında ilk kez imzalanan Asker işbirliği anlaşmasından sonra dün Bağdat’ ziyaret eden General Votel’in bugün Erbil’e geleceği ve Kürt yönetiminin yetkilileri ile görüşeceği belirtildi.

Haberin Devamı