Gazete Vatan Logo

Memurların yurt dışı çıkış harcını kim öder?

Yurt dışına geçici görevli olarak veya tedavi amacıyla gönderilenlerin bilet bedelinden ayrı olarak ödenen harç pulu ya da makbuzla tahsil edilen yurt dışına çıkış harcını kurumu ödüyor.

Memurların yurt dışı çıkış harcını kim öder?

Milyonlarca memuru ilgilendiriyor. Yurt dışına geçici görevli olarak veya tedavi amacıyla gönderilenlerin bilet bedelinden ayrı olarak ödenen harç pulu yada makbuzla tahsil edilen yurt dışına çıkış harcının gider olarak memur cebinden mi ödeyecek yoksa kurum bütçelerinden mi ödenecek? Sabah gazetesinden Faruk ErdemDin yazısına göre 2018 yılı Bütçe Kanununun (E) Cetvelinin 27 inci maddesinde; Yurt dışı sürekli veya geçici görev yolluğunun zorunlu kıldığı belge ve işlem giderleri çalışma ve toplantının gerektirdiği kaydiye, aidat ve gidere katılma gibi ödemeler idare bütçelerinin ilgili tertibinden ödeneceği belirtilmiştir.

Bu itibarla; memurların beyanı halinde, yurt dışına geçici görevli veya tedavi amacıyla gönderilenlerin ödedikleri harç pulu ya da makbuzla tahsil edilen yurt dışına çıkış harcının yukarıda yer alan madde çerçevesinde memurun çalıştığı kurumun bütçelerinden ödenmesi gerekmektedir.