Gazete Vatan Logo

Memurların promosyon paralarını da almışlar!

Edirne'de yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında terör örgütünün, bankaların memurlara verdiği promosyon paralarını "kirli para" olarak kaydettiği, haram olduğunu ileri sürdükleri bu paraların örgüte aktarılmasını sağladığı tespit edildi

Memurların promosyon paralarını da almışlar!

Edirne'de yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında terör örgütünün bankaların memurlara verdiği promosyon paralarını "kirli para" olarak kaydettiği, haram olduğunu ileri sürdükleri bu paraların örgüte aktarılmasını sağlandığı belirlendi.

Edirne'de FETÖ soruşturması kapsamında terör örgütüne finans sağlama yollarının bir başka boyutu da deşifre oldu.

Edirne Emniyet Müdürlüğü, soruşturma kapsamında gözaltına alınan Edirne Açık Cezaevi'nde görevli İ.E'ye ait olduğu değerlendirilen hafıza kartında kayıtlı klasördeki belgelerde yapılan incelemelerde belgelerin "Kurban, kirli para, ilk maaş, zekat/fitre, aylık, yıllık, bulma ödenen" şeklinde tasniflendiği ve bu tasniflerin altında bağış listeleri olduğu belirlendi.

Liste incelemesi sonrası örgüte, Edirne'deki 3 cezaevi ve adliye çalışanlardan bağışlar yapıldığı tespiti üzerine şüphelilerin ifadelerine başvuruldu.

"Kirli para harcanmasın haram, örgüte helal"

Listedeki "kirli para" ibaresinin sorgulardan edinilen bilgilerde, bankaların memurlara verdiği promosyonların haram olduğu için harcanmaması ve bunun örgüte verilmesi şeklinde telkinde bulunduğu, "İlk maaş" olarak toplanan paraların örgüt yardımıyla işe girenlerin ilk maaşlarını himmet olarak sunanların olduğu belirlendi.

Haberin Devamı

"Tehdit ettiler"

Cezaevi çalışanlarından A.B'nin bilgi için alınan ifadesinde, 17-25 Aralık sürecinden sonra FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in ihanet içerisinde olduğunu belirtmesi karşınında cezaevi çalışanları P.P, L.A ve Ş.T'nin kendisine, AK Parti'ye oy vermemesini, ihanete girmemesini belirterek, "İşe girdiğin gibi tepetaklak edilip, alınabilirsin" şeklinde tehditler savurduklarını belirttiği öğrenildi.

Soruşturma sonucunda örgütte "abilik" ve "sohbet hocalıkları" ile örgüte himmet toplayıp, nakdi bağış yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan SGK çalışanı A.P, adliye çalışanları B.K ve R.B, cezaevi çalışanları E.G, İ.B, S.T, İ.E, L.A ve P.P adliyeye sevk edildi.

Şüpheliler çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Bu arada cezaevi çalışanı İ.B'nin ikametinde yapılan aramada Fetullah Gülen'in yazdığı kitaplarla 5 adet 1 dolar çıktığı, İ.B'nin ifadesinde dolarları bakkal olan babasına bozdurmaya getiren çocuklardan aldığı yönünde savunma yaptığı öğrenildi.

Haberin Devamı