Gazete Vatan Logo

Memurlardan tabutlu eylem

Sivas'ta memur maaş zam taleplerini dile getirmek isteyen Türkiye Kamu-Sen üyeleri, tabutla eylem yaptı. Memurun gün yüzü görmeden öldüğünü iddia eden üyeler, insanca yaşam için zam taleplerini dile getirdi

Türkiye Kamu-Sen İl Temsilciliği, hükümetle yapılan zam pazarlıklarına dikkat çekmek için tabutlu eylem yaptı. Kutulardan yapılan temsili tabutun üzerine 'Memur' yazan sendika üyeleri, üstüne çeşitli sloganlar yazdı. 'Rahat yüzü görmedi' yazılı tabutta, memurun son sözü olarak 'Vatan sağolsun', mirası olarak borçları, oğluna vasiyeti olarak da 'Sakın memur olma' sözleri sıralandı. Ayrca, 'Memuru yaşat ki devlet yaşasın' dövizleri asıldı. Yaklaşık 30 kişiden oluşan grup, sloganlar eşliğinde açıklama yaptı. Kamu-Sen İl Temsilcisi Musa Akkaş, Türkiye'de yıllardan beri ezilen ve unutulan kesimin kamu çalışanları olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Bugün burada memurun halini sergiliyoruz. Maalesef yıllardan bu yana unutulan memur, emekli ölmüş, tabuta girmiştir. İnsanca yaşamak için, hakkımızı talep ediyoruz. Memurun insanca yaşayacağı zam talep ediyoruz. Bu nedenle 26 Ağustos'ta Ankara'da yapacağımız büyük mitinge bütün kamu çalışanlarını davet ediyoruz."

Açıklamanın ardından temsili tabutu omuzlarına alan sendika üyeleri, İstasyon Caddesi boyunca yürüyerek bildiri dağıttı. Vatandaşlar tabutla yürüyen sendika üyelerini meraklı gözlerle izledi.

Haberin Devamı