Gazete Vatan Logo

Memurlar sokaklara döküldü!

TOPLU sözleşme görüşmelerinde memur maaşına yapılacak zam oranının açıklanmasının ardından Antalya’da da memurlar iki eylem düzenleyip basın açıklaması yaptı.

Hükümetin zam teklifine tepki gösteren Memur- Sen ve KESK’e bağlı sendikaların üyeleri, Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Antalya Defterdarlığı önünde eylem yaptı. Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde toplanan Memur- Sen üyeleri, davul- zurna eşliğinde halay çekip hükümeti hedef alan sloganların yazılı olduğu döviz ve pankart taşıdı. Yaklaşık 200 kişilik grup, daha sonra maaş bordrolarını yaktı.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Memur- Sen İl Temsilcisi Süleyman Gökçen, kamu işveren heyetinin, hizmet kollarına ilişkin görüşmelerde takındığı, ’Benim dediğim olur’ dayatmasının toplu sözleşme görüşmelerinde de sürdürdüğünden yakınarak, şunları söyledi:

"Ekonomik büyümede dünya ikincisi, Avrupa birincisi olduk. Ekonomik gelişmede Avrupa’ya örnek ülke durumundayız diyen hükümetin, kamu görevlilerine önerdiği 2012 yılı için yüzde 3+3, 2013 yılı için ise yüzde 2+3 zam teklifi komiktir. Komik olduğu kadar da Türkiye’nin ekonomik gerçeklerini yansıtmamaktadır. Biz, toplu sözleşme masasında olduğumuzu sanıyorduk, ancak bu teklifle bir an kendimizi Cem Yılmaz’ın gösterisinde gibi hissettik."

Basın açıklamasının ardından tekrar davul zurna eşliğinde halay çeken memurlar olaysız dağıldı.

YÜZDE 3 DEĞİL 30 OLSUN

KESK Antalya Şubeler Platformu üyeleri de hükümetin zam teklifi üzerine Antalya Defterdarlığı önünde biraraya geldi, Yaklaşık 100 kişilik grup adına konuşan KESK Antalya Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Mustafa Ayar, 4.5 milyon kamu emekçisinin beklediği teklifin kabul edilemez olduğunu söyledi. Ayar, şöyle devam etti:

"IMF politikalarının gölgesinde izlenen mali disiplin stratejisi altında ’bütçede yetekli kaynak yok’ yalanıyla bugün yapılan ve yapılması planlanan zamlar sadaka seviyesinde kalmaktadır. Bugün yüzde 10,5’lik bir enflasyonla karşı karşıya iken yüzde 3 artı 3’lük maaş zammı memuru yoksullaştırmayı amaçlamaktadır. Bizim teklifimiz şudur: 2012 yılı için en düşük maaş 2 bin 145 liraya yükseltilmeli bu çerçevede tüm kamu emekçilerinin maaşına yüzde 30 zam yapılmalıdır."

Mustafa Ayar, tüm emekçileri 23 Mayıs Çarşamba günü ülke genelinde yapılacak genel greve davet etti.

MEMUR-SEN’DEN VUVUZELA VE SİMİTLİ TEPKİ

SİVAS’ta Memur-Sen üyeleri, hükümetin memur maaşlarına 2012 yılı için önerdiği yüzde 3+3’lük zam önerisini, kent meydanında üzerine simit taktıkları vuvuzelaları çalarak protesto etti.

Memur-Sen üyesi yaklaşık 50 kişilik grup, ellerinde vuvuzelalalarla alana geldi. Hükümetin kamu çalışanlarına önerdiği 2012 yılı için yüzde 3+3, 2013 yılı için yüzde 2+3’lük maaş zammını prosetto etti. Önerilen maaş zammı ile 50 simit alabileceklerini belirten memurlar. alanda dağıtılan simitleri de vuvuzelaların uç kısımlarına taktı. Memur-Sen üyeleri uzun süre vuvuzelaları üfleyerek teklifi protesto etti. Sendika üyelerinin bazıları ise, vuvuzelalarına taktıkları simitleri yedi. Sendika üyeleri üzerinde ’Yüzde 50 verdi Erbakan sıra sende Erdoğan’, ’50 simit parası zam aldık sabah akşam yiyin gari’, ’3+3’ü al da başına çal, sandıkta görüşürüz’ yazılı dövizler de taşıdı.

Önerilen maaş zammının komik olduğunu belirten Memur-Sen Sivas Şube Başkanı Ömer Anlı, "Teklif değişmezse sendikal haklarımızı kullanarak gücümüzü göstereceğiz" dedi. Grup, açıklamanın ardından da kısa bir süre daha vuvuzela çalarak cadede yürüdükten sonra dağıldı.

BOLU’DA MEMURLARDAN HÜKÜMETİN ZAM ÖNERİSİNE TEPKİ

BOLU’da, Memur- Sen üyeleri hükümetin memurlara önerdiği yüzde 3’lük zammı protesto etti. Memur- Sen Bolu İl Başkanı Ahmet Koçak, hükümetin teklifinin komik olduğunu, Türkiye’nin gerçeklerini yansıtmadığını belirterek, teklif karşısında kendilerini Cem Yılmaz’ın gösterisinde gibi hissettiklerini söyledi.

Hükümet Meydanı’nda toplanan yaklaşık 100 memur, hükümetin zam teklifini protesto etti. Memurlar, ’Alma memurun ahını çıkar seçimde seçimde’, ’Sadaka değil hakkımızı istiyoruz’, ’Askere vekile kıyak, emekli ve memura dayak’, ’Yüzde 50 verdi Erbakan, yüzde 16 çok mu Erdoğan’ taşıdı. Bolu İl Sağlık Müdürlüğü’nde memur olarak çalışan Salih Zeki Sayılır kucağındaki 2 yaşındaki kızı Sude Nisa ile birlikte eyleme katıldı. Sude Nisa elinde bayrağı, ağzındaki emziğiyle eyleme katılanların ilgi odağı oldu.

Memur-Sen Bolu İl Başkanı Ahmet Koçak zam teklifinin Türkiye’nin ekonomik gerçeklerini yansıtmadığını belirterek, "Zam teklifi komiktir. Komik olduğu kadar da Türkiye’nin ekonomik gerçeklerini yansıtmamaktadır. Biz, toplu sözleşme masasında olduğumuzu sanıyorduk. Ancak, bu teklifle karşılaşınca bir an kendimizi Cem Yılmaz’ın gösterisinde gibi hissettik" dedi.

Memur-Sen ailesinin önerilen maaş artışını kabul etmesinin mümkün olmadığını söyleyen Koçak, "Yeni ve gerçekten değerlendirmeye değecek oranda maaş zammı teklifi bekliyoruz. Bu teklif beklentimizi karşılamazsa bizi bekleyen meydanları ısıtmaya hazırız. Üretim ve örgütlenmeden gelen gücümüzü masada görmezden gelenler, alanlara çıktığımızda isteseler de istemeseler de o gücü görecekler ve kabul edeceklerdir. 2012 yılı için yüzde 6 artı yüzde 6 olmak üzere bir teklif hazırlaması gerekirdi. 2012 ve 2013 yılı toplamında yüzde 11’lik zam teklifiyle masaya gelinmesi hükümetin masayı ciddiye almadığının ve kamu görevlilerinin tekliflerine gözlerini kapadığının göstergesidir" diye konuştu.

TOKAT’TA MEMUR SEN’DEN ZAM TEPKİSİ

TOKAT’ta Memur Sen üyesi bir grup, hükümetin memurlara yüzde 3+3 zam teklifine tepki gösterisi yaptı.

Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan yaklaşık 300 kişi, hükümetin memurlara sunduğu yüzde 3+3 zam teklifini protesto etti. Ellerinde, ’Adaletle Kalkınan Türkiye’den Payımızı İstiyoruz’, ’Burası Türkiye, Afrika Değil’, ’Yüzde 50 Verdi Erbakan, Sıra Sende Recep Tayyip Erdoğan’ pankartı taşıyan grup sık sık, ’Hükümet Şaşırma Sabrımızı Taşırma’ sloganları attı.

Grup adına açıklama yapan Memur Sen İl Temsilcisi Cemil Çağlar şunları söyledi:

"Maalesef ’ekonomik büyümede Dünya ikincisi, Avrupa birincisi olduk’, ’Ekonomik gelişmede Avrupa’ya örnek ülke durumundayız’ diyen hükümetin, kamu işveren heyeti aracılığıyla kamu görevlilerine önerilen 2012 yılı için yüzde 3+3, 2013 yılı için yüzde 2+3 zam teklifi komiktir. Komik olduğu kadar da Türkiye’nin ekonomik gerçeklerini yansıtmamaktadır. Biz, toplu sözleşme masasında olduğumuzu sanıyorduk. Ancak, bu teklifle karşılaşınca bir an kendimizi Cem Yılmaz’ın gösterisinde gibi hissettik."

Grup açıklamanın ardından olaysız dağıldı.

MEMUR EYLEMİNDE, BAŞKOMİSERE SÜRPRİZ DOĞUM GÜNÜ PARTİSİ

ELAZIĞ’da Memur-Sen’in yaptığı eylemde güvenlik önlemi alan çevik kuvvet polisleri, eylem sonrası Ekipler Amiri Başkomiser Atalay Gevrek’e sürpriz doğum günü partisi yaptı.

Memur Sen’e üyesi yaklaşık 200 kişi, hükümettin ’3+3’ zam oranını protesto etmek üzere PTT Meydanı’nda toplandı. Konuşmaların ardından protesotcusu memurlar dağıldı. Eylem nedeniyle PTT Meydanı’nda güvenlik önlemi alan çevik kuvvet polisi, memurların ayrılmasından sonra alana yakın yerdeki eski hükümet konağının bahçesinde, Ekipler Amiri Başkomiser Atalay Gevrek’e sürpriz doğum günü partisi düzenledi. Başkomiser Atalay Gevrek, eylemin sona ermesinden sonra ekibini toplamaya başladığı anda; mesai arkadaşlarının sürpriz doğum günü pastasını görünce oldukça şaşırdı. Gevrek, pastasının mumlarını üfledikten sonra, "Aslında benim için sürpriz oldu. Dün eşimin doğum günüydü, bugün de benim. Akşam evde birleştirecektik doğum günlerini ve ortak kutlama yapacaktık. Bu parti hakikatten sürpiz oldu. Bu sürpriz partide emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim" dedi. Başkomiser Gevrek, daha sonra kestiği doğum günü pastasını meslektaşları ve gazetecilere ikram etti.

İZMİT’TE MEMUR ZAMMI ORANINA PROTESTO

MEMUR-Sen Kocaeli Şubesi üyeleri, memur maaşlarına teklif edilen 3+3 zam oranını protesto etti.

Sabri Yalım Parkı’nda bir araya gelen yaklaşık 50 kişilik Memur- Sen üyeleri ’Bahane değil zam istiyoruz’, ’Milli gelir arttı memura zam battı’, ’İnsanca yaşam hakkı istiyoruz’ sloganları attı. Hükümetin zam teklifinini, ’alanlara davet’ olarak algıladıklarını belirten Sağlık Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Harun Yaşar Aliş şunları söyledi:

"Memura yapılan zam teklifi komiktir. Komik olduğu kadar da, Türkiye’nin ekonomik gerçeklerini yansıtmamaktadır. Biz, toplu sözleşme masasında olduğumuzu sanıyorduk. Ancak bu teklifle karşılaşınca bir an kendimizi Cem Yılmaz’ın gösterisinde gibi hissettik. Üretim ve örgütlenmeden gelen gücümüzü masada görmezden gelenler, alanlara çıktığımızda isteseler de istemeseler de o gücü görecekler ve kabul edeceklerdir."

Açıklamanın ardından gurup sessizce dağıldı.

Haberin Devamı