Gazete Vatan Logo

Memurlar mesai saatlerinde spor salonuna gidebilir mi?

Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan memurların hakları 657 sayılı Devlet Memurluğu Kanunu ile belirlenmiş durumda. Mesai saatlerinde memurların neler yapabilecekleri için de yine bu kanuna bakmak gerekiyor. Peki memurlar mesai saatlerinde spor yapabilir mi?

Memurlar mesai saatlerinde spor salonuna gidebilir mi?

Memurların mesai saatleri içerisinde uyması gereken kurallar, Devlet Memurluğu Kanunu tarafından açıkça belirtilmiş durumda. Bazı memurlar, mesai saatleri içinde neler yapabilecekleri konusunda belirsizlik yaşıyor. Peki memurlar mesai saatleri içinde görev yerini terk edebilir mi?

KANUN NE DİYOR?

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 11. maddesi; "Devlet memurları kanun ve diğer mevzuatta belirtilen esaslara uymakla ve amirler tarafından verilen görevleri yerine getirmekle yükümlü ve görevlerinin iyi ve doğru yürütülmesinden amirlerine karşı sorumludurlar." demektedir.

Aynı kanunun 125. maddesi ise, uyarma cezasını gerektiren fiil ve halleri şöyle belirler:

b) Özürsüz veya izinsiz olarak göreve geç gelmek, erken ayrılmak, görev mahallini terk etmek,

f) Görevine veya iş sahiplerine karşı kayıtsızlık göstermek veya ilgisiz kalmak,

Devlet memurlarının mesai saatleri içerisinde görev yerlerinde ve göreve hazır bulunmaları gerekmektedir. Aksi halde memura disiplin hükümleri uygulanır.

MEMUR, MESAİ SAATLERİ İÇERİSİNDE GÖREV YERİNİ TERK EDEMEZ

Haberin Devamı

657 sayılı kanunda spor faaliyetleri amacıyla görev yerinin terk edilmesi ile ilgili bir hüküm bulunmasa da memurların mesai saatleri içerisinde görev yerlerini terk ederek spor faaliyetlerine katılmaları, kanunun 125. maddesine aykırı olduğu için mümkün değildir.