Gazete Vatan Logo

Memurlar kot pantolon giyebilir mi? Memurlara kot serbest mi?

Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personeller,özel sektör çalışanlarına göre farklı kurallara tabiler. Kamu personelleri, işyerlerinde giyecekleri kılık, kıyafet konusunda yönetmeliklerle belirlenen sınırların içinde hareket etmek zorundalar. Böyle olunca da gündelik hayatta en çok kullanılan kıyafetleri giyip giyemeyecekleri sorusu memurların en çok merak ettikleri arasında yer alıyor. Peki memurlar işyerlerinde kot pantolon giyebilirler mi, memurlara kot serbest mi?

Memurlar kot pantolon giyebilir mi? Memurlara kot serbest mi?

Kamu kuruluşlarında çalışanların kıyafet konusunda bazı sınırlamaları bulunuyor. Memurlar, işyerlerinde kot pantolon giyebilir miyiz sorusuna cevap ararken, Kamu Kurum Ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık Ve Kıyafetine Dair Yönetmelik çok merak edilen bu konuya yanıt veriyor.

MEMURLAR KOT GİYEBİLİR Mİ?

Yönetmeliğin 5. maddesi, sözü edilen personelin kılık ve kıyafette uyacakları hususları belirtiyor. bu maddeye göre memurlar için belirtilen kıyafet kısıtlaması erkekler ve kadınlar için olmak üzere ikiye ayrılıyor.

ERKEKLER VE KADINLAR İÇİN AYRI MADDELER

Kadınlar için; "Kolsuz ve çok açık yakalı gömlek, bluz veya elbise ile strech, kot ve benzeri pantolonlar giyilmez. Etek boyu dizden yukarı ve yırtmaçlı olamaz. Terlik tipi (sandalet) ayakkabı giyilmez" ifadesi kullanılıyor.

Erkekler için ise kılık-kıyafet kuralları şöyle; "Elbiseler temiz, düzgün, ütülü ve sade; ayakkabılar kapalı, temiz ve boyalı giyilir. Sandalet veya atkılı ayakkabı giyilmez. Bina içinde ve görev mahallinde baş daima açık bulundurulur. Kulak ortasından aşağıda favori bırakılmaz. Saçlar, kulağı kapatmayacak biçimde ve normal duruşta enseden gömlek yakasını aşmayacak şekilde uzatılabilir, temiz bakımlı ve taranmış olur. Hergün sakal tıraşı olunur ve sakal bırakılmaz. Bıyık tabii olarak bırakılır, uzunluğu üst dudak boyunu geçemez. Üstten alınmaz, yanlar üst dudak hizasında olur, alt uçları dudak hizasından kesilir. Kravat takılır, kravatı örtecek şekilde balıkçı yaka veya benzeri süveterler giyilmez. Hizmet gereğine uygun olarak verilmişse tek tip elbise giyilir. Bina içinde gömleksiz, kravatsız ve çorapsız dolaşılmaz"

Haberin Devamı

Yönetmelikte kadınların kot giymesi yasaklanırken erkekler için böyle bir madde bulunmuyor.