Gazete Vatan Logo

Memurlar için SGK ne zaman emekli olurum nasıl hesaplanır?

Memur olarak görev yapmakta olan vatandaşlar için Sosyal Güvenlik Kurumu’nun sunmuş olduğu ne zaman emekli olurum uygulaması bulunmaktadır. Nasıl kullanacağınız haberimizde.

Memurlar için SGK ne zaman emekli olurum nasıl hesaplanır?

Çalışırken sosyal güvencenizi sağlamak isteyen vatandaşlar Sosyal Güvenlik Kurumuna bazı prim ve sigortalar yatırması gereklidir. Bu yatırılan prim ve sigortalar sayesinde vatandaşların sosyal güvenceleri sağlanmış olur. Düzenli olarak prim ve sigortalarını yatıran vatandaşlar Sosyal Güvenlik Kurumunun sosyal güvencelerinden faydalanabilirler. Bu durumda vatandaşların hastane ve kaza masrafları da Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından karşılanmış olur. Bu yatırılan prim ve sigortalar sayesinde ayrıca vatandaşlarımız bağlı oldukları kurumdan emekli olabilir.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

NE ZAMAN EMEKLİ OLABİLİRİM İÇİN TIKLAYINIZ!

EMEKLİLİK YAŞI HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Sosyal Güvenlik Kurumu emeklilik için bazı şartlar belirlemiştir. Bu şartları yerine getiren vatandaşlarımız bağlı olduğu kurumdan emekli olabilir. Sosyal Güvenlik Kurumunun belirlemiş olduğu şartlardan birisi ve en önemlisi emeklilik yaşıdır. Emekli olmak isteyen vatandaşlarımız emeklilik yaşını doldurmadan emekli olamazlar. Sosyal Güvenlik Kurumu da emeklilik için kadınlarda ve erkeklerde farklı yaş sınırları koymuştur. Emeklilik yaşı kadınlarda 55 iken erkeklerde ise 60 olarak belirlenmiştir. Yani kadınlar 55 yaşını doldurduktan sonra emekli olabilirken erkeklerde 60 yaşını doldurduktan sonra emekli olabilmektedir. Sosyal Güvenlik Kurumunun belirlemiş olduğu diğer şart ise yatırılması gereken prim ve sigorta miktarlarının tamamlanmasıdır. Vatandaşlarımız yaptıkları işlere göre bazı kurumlara bağlı bir şekilde çalışabilir. SSK ya bağlı olan vatandaşlarımız bir sigortalı bir işte çalışırken bağ-kura bağlı olan vatandaşlarımız da kendi işini veya tarım işiyle uğraşmaktadır. SSK ya bağlı olan olan vatandaşlarımızın sigortalarını çalıştıkları iş yeri öderken bağ-kura bağlı olan vatandaşlar primlerini kendileri yatırmaktadır.

Haberin Devamı

Bu yatırılan prim ve sigortalar sayesinde vatandaşlarımızın hem sosyal güvenceleri sağlanmaktadır. Hemde emeklilik için yatırılması gereken prim ve sigortaları tamamlamaktadır. Çalışan vatandaşlarımız ise ne zaman emekli olacaklarını tam olarak bilemeyebilirler. Bu yüzden Sosyal Güvenlik Kurumu bazı programlar geliştirmiştir. İnternetinde gelişmesi ile birlikte internet üzerinden bir çok işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Sosyal Güvenlik Kurumu da internet teknolojisini en iyi kullanan kurumlardan birisidir. Sosyal Güvenlik Kurumuna giderek gerçekleştirebileceğiniz çoğu işlemi internet üzerinden Sosyal Güvenlik Kurumunun internet uygulamasından da gerçekleştirebilirsiniz. Sosyal Güvenlik Kurumunun bir çok internet uygulaması vardır. Bu internet uygulamaları sayesinde işlemlerinizi internet üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Bu internet uygulamalarından bir tanesi de ne zaman emekli olurum uygulamasıdır. Bu uygulama sayesinde vatandaşlar emekli olabilecekleri yaşı hesaplayabilirler. Tam olarak ne zaman emekli olabileceğinizi bu program sayesinde hesaplayabilirsiniz. Sosyal Güvenlik Kurumunun geliştirmiş olduğu ne zaman emekli olurum uygulamasını kullanabilmek için internet üzerinden hesaplama programına giriş yapmalısınız. Sosyal Güvenlik Kurumu ne zaman emekli olurum uygulamasını her kurum için farklı şekillerde tasarlamıştır. Vatandaşlarımız bağlı oldukları kurumunun internet uygulamasına girerek hesaplama işlemini gerçekleştirebilirler.

Haberin Devamı

SSK ya bağlı olan vatandaşlarımız emeklilik yaşını hesaplayabilmeleri için ilk olarak SSK için tasarlanmış olan ne zaman emekli olurum uygulamasına giriş yapmalıdır. Giriş yaptıktan sonra ilk olarak kişisel bilgilerinizi girmelisiniz. Üst tarafta bulunan bölümde ilk olarak cinsiyetinizi girmelisiniz. Daha sonrasında doğum tarihinizi gün, ay ve yıl olarak girdikten sonra, hizmete başlama tarihinizi de gün, ay ve yıl olarak sisteme girmelisiniz. Maluliyet ve erken yaşlanma durumunuz var ise bunu da seçeneklerde belirtmelisiniz. Mevcut bilgiler kısmına geçtiğinizde de SSK prim ödenen gün sayısı, diğer sandıklara ait gün sayısı, askerlik olarak geçirdiğiniz gün sayısı, fiili gün sayınızı ve yurt dışı gün sayınızı sisteme girmelisiniz. 3600 günün doldurulduğu tarihi de gün, ay ve yıl olarak sisteme girmelisiniz.

Haberin Devamı

Bağ-kura bağlı olan vatandaşlarımız da ilk olarak aynı şekilde kendileri için tasarlanmış olan emeklilik yaşı hesaplama programına giriş yapmalıdır. Giriş yaptıktan sonra ilk olarak emeklilik bilgilerinizi sisteme girmelisiniz. Emeklilik türü cinsiyet ve doğum tarihi bilgilerinizi sisteme girdikten sonra özel durum bilgilerinizi sisteme girmelisiniz. Maluliyet durumunuz var ise derecesi ile birlikte, Erken yaşlanma durumunuz var ise de bunu da seçeneklerde belirtmelisiniz.

Haberin Devamı

Emekli sandığı kurumuna bağlı olan vatandaşlar da aynı şekilde internet üzerinden hesaplama programına giriş yapmalıdır. Giriş yaptıktan sonra doğum tarihi bilgisini ve cinsiyet bilgisini sisteme girmelidir. Hizmete başlangıç ve bitiş tarihini de gün, ay ve yıl olarak sisteme girdikten sonra hizmet türünüzü de seçerek emeklilik yaşı hesaplama işleminizi tamamlayabilirsiniz.