Gazete Vatan Logo

Memur zammı 2017 yılında ne kadar olacak?

Her yıl olduğu gibi bu yıl da memur zamlarının ne kadar yapılacağı merak konusu oldu. Memur zammı 2017 yılında %3 oranında artacak. Enflasyon %5'in üzerinde olursa bu oran daha da artacak. İşte memur zammı ile ilgili detaylar...

Memur zammı 2017 yılında ne kadar olacak?

Memur zammı 2017 yılında kaç lira olacağı sorusu gündeme bomba gibi düştü. Yeni yıla sayılı günler kala memurlar ne kadar zam alacaklarını merak eder oldu. Bellirlenen memur zamları Ocak ve Temmuz olmak üzere iki ayrı zamanda ödenecek.

Kamu uygulamaları alanında uygulamalar ocak ayı ila hazirana ayını kapsayan ilk 6 aylık dönem ve Temmuz ayı ila Aralık ayını kapsayan ikinci 6 aylık dönem şeklinde gerçekleştirilmektedir. Bu çerçevede de 2017 yılının ocak ve temmuz ayında kamu kurum ve kuruluşları bünyesinde görevli olan kamu personellerine yönelik olarak uygulanacak memur zammı oranları 2016 yılı sona ermeden önce belirlenmektedir. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Kurumu ve kamu sendikaları tarafından oluşturulan komisyon çerçevesinde 2017 yılı içerisinde kamu personellerine yönelik olarak uygulanacak olan memur zammı oranları 2016’nın son aylarında belirlenmektedir.

Bu çerçevede de 2016 yılı sonunda 2017 yılında kamu kurum ve kuruluşlarında görevli olan kamu çalışanlarına yönelik olarak uygulanacak olan memur zammı oranları da kısa bir süre önce netlik kazandı. Bu kapsamda 2017 yılı içerisinde devlet memurlarına yönelik olarak uygulanacak ocak zammı ve temmuz zammı oranları da belli oldu. Bu kapsamda 2017 yılında memurlara yönelik 2 farklı dönemde ayrı zamlar öngörülüyor. Bu çerçevede 2017 yılı için ilk memur zammı ocak 2017’de gerçekleştirileceği belirtilirken bu zam oranının %3 olacağı belirtiliyor. Bu noktada yüzde 3 oranındaki toplu sözleşme zammı ile en düşük kamu personeli maaşının 2 bin 757 TL olması belirtiliyor. En yüksek kamu personeli maaşının Ocak 2017 zammı ile birlikte 9 bin 783 TL olacağı belirtiliyor.

Haberin Devamı

Türkiye’de kamu personellerinin maaşları 2017 yılı itibari ile genel kapsamda 79 TL ila 285 TL arasında artış yaşacak. 3 Ocak 2017 tarihinde de Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından belirlenecek olan enflasyon oranları ardından, memur maaşlarına enflasyon zammı gelmesi öngörülüyor. Kamu personelleri arasında genel olarak %3 oranındaki toplu sözleşme memur zammı sonrasında ek olarak enflasyon oranlarında zam alması tahmin ediliyor. Kamu personellerinin ocak 2017 tarihinde enflasyon zammını memur zammı üzerine alması için Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından verilerin açıklanması beklenmektedir.

Haberin Devamı

Eğer 3 Ocak 2017 tarihinde TÜİK tarafından açıklanacak enflasyon oranlarının %5 oranı düzeyinde belirlenmesi durumunda memur zammı üzerinde %3 oranında daha zam uygulaması gerçekleştirilebilir. Bunun yanı sıra Temmuz 2017’de de %4 oranında bir memur zammı uygulaması daha gerçekleştirilecek.