Gazete Vatan Logo

Memur maaşlarına yapılacak zam 2017 yılında ne kadar olacak?

Ülkemizde bulunan 11 milyondan fazla emekli ve 3 milyondan fazla memur enflasyon oranlarının açıklanması ile birlikte maaşlarına bazı düzeltmeler yapılmaktadır. Yaşanan pek çok zam haberleriyle ve dövizin dalgalanmasıyla, milyonlarca asgari ücretli çalışan, memurlar ve emekliler beklenti içine girmişlerdir. Peki bu sene memur zamları ne durumda olacak?

Memur maaşlarına yapılacak zam 2017 yılında ne kadar olacak?

Ocak ayında zam gelmesi beklenen memur maaşları, toplu sözleşmeyle birlikte gelen yüzde üçlük zam ile birlikte yüzde 3 oranında zam alacaktır. Memur maaş zammını etkileyen bir diğer etkense 2016 yılının ikinci altı aylık döneminin enflasyon oranıdır. Bu oranın yüzde 5’i aşması halinde bir enflasyon farkı oluşacak ve bu fark da memur maaşlarına zam olarak yansıyacak. Bunun için Ocak ayında açıklanacak olan TUİK verileri beklenecek ve memur maaşlarına zam kararı verilecek.

Memur Zammı İçin TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

Yüzde 3’lük zamdan sonra memur maaşlarının 79 TL ile 285 TL arasında artması bekleniyor. Zamlı maaşlar Ocak ayından itibaren maaşlara yansımaya başlayacak ve aile ve çocuk yardımları da maaşlara eklenecek. Buna göre müsteşar maaşlarının 9,498 TL’den 9,783 TL’ye çıkması bekleniyor. Kamuda on ikinci derece üçüncü kademe hizmetlisi olarak gözüken en düşük memur maaşı ise 2,517 TL’den 2,583 TL’ye, on üçüncü derece üçüncü kademe olarak çalışan memur maaşı da 2,678 TL’den 2,758 TL’ye yükselecek.

Haberin Devamı

Polis Memuru, Öğretmen, Doktor ve Hemşire Maaşları Zamlardan Sonra Ne Durumda Olacak?

Ocak ayından itibaren geçerli olacak zamlara göre, sekizinci derece birinci kademeden maaş alan polis memurlarının maaşları zamla birlikte 114 lira artış göstererek 3,818 TL’den 3,932 TL’ye ulaşacak. Yedinci derece birinci kademedeki bir doktor maaşı ise 127 TL artış gösterecek ve 4,225 TL’den 4,352 TL’ye yükselecek. Hemşire maaşları ise 89 TL artış göstererek 3,005 TL olacak.

Polis memurları ve doktorlar gibi toplu sözleşmeden gelen zammın yansıtılacağı öğretmen maaşları ise, birinci kademeden maaş alan öğretmenlerin maaşının 3,098 TL olacak.

Memur Emeklilerinin Durumu Ne Olacak?

Memur emeklileri de, hali hazırda memur olanlar gibi yüzde 3’lük toplu sözleşme zammı ile birlikte 2016 ikinci yarısı enflasyonu yüzde 5’i aştığı takdirde enflasyon farkını alacak. Şu an 1,701 TL olan memur emeklisi maaşı yüzde 3’lük zam sonrası 51 TL artarak 1,752 TL olacak. Bu zamdan sonra 3 Ocak’ta Türkiye İstatistik Kurumu tarafından olan enflasyon farkı ile birlikte, hem memur emeklilerinin hem de memurların maaşları daha da artabilme şansına sahip.

Haberin Devamı

SSK ve BAĞ-KUR’Dan Alınan Maaşlara Gelen Zam

Yine 2016 yılının ikinci yarısındaki enflasyon oranının önemli olduğu SSK ve BAĞ-KUR maaşlarına yapılacak zamda, yapılacak zammın yüzde 3 ila yüzde 4 arasında olabileceği tahmin ediliyor. Ve bu zamma göre 2000 yılından önce SSK emeklisi olmuş olanlar için emekli maaşı 1389 TL, 2000 yılından sonra emekli olmuş SSK emeklileri için emekli maaşı 828 TL olacak. Bağkur esnaf emeklisi maaşının ise 1,206, tarım emeklisi maaşının 950 TL olması bekleniyor.