Gazete Vatan Logo

Memleketine yatırım yaptı, Madagaskar'dan sipariş aldı

Ankastre mutfak ürünleri yapan Silverline, 12 yılda üretiminin yüzde 75'ini ihraç ederek Avrupalı şirketlere rakip oldu

İşadamı İbrahim Atay'ın 1994 yılında doğduğu kent Merzifon'a yaptığı ankastre mutfak ürünleri yatırımı, 28 ülkeye ihracat yapar hale geldi. Atay'ın kurucusu olduğu mutfak ürünleri şirketi Silverline, akıllı fırından seramik modüler ocağa, lüks dekoratif davlumbazdan granit evyeye kadar 8 grupta 55 modelle ihracat yapıyor. Bugün 226 aileye istihdam sağladıklarını, üretimlerinin yüzde 75'ini ihraç ettiklerini belirten Atay, kalite ve uygun fiyat stratejisiyle Avrupalı rakipleriyle yarıştıklarını ve Almanya, İngiltere, Norveç, Avustralya gibi ülkelere yaptıkları sürekli ihracat dışında üretim tesislerindeki esnek üretim sistemi sayesinde Nepal, Madagaskar gibi dünyanın bir ucundaki ülkelerden de gelen siparişleri karşılayabildiklerini söyledi.

15 milyon YTL yatırım
Teşvik yasasından önce Merzifon'a yatırım yaptıklarını kaydeden Atay, "Sanayinin mutlaka Anadolu'ya kaydırılması gerekiyor. Burada
üretim için her şey var. Biz 5084 sayılı teşvik yasasından önce geldik. Bundan sonra da yatırımlarımızı büyütmeye devam edeceğiz" dedi.

İnşaat sektöründeki canlanma, özellikle lüks konut talebinin artması ve konutlarda fonksiyonel ürünlerin öne çıkmasıyla mutfaklardaki beyaz eşyaların yerini 'gri ankastre' ürünlerin aldığını belirten Silverline Genel Koordinatörü Mustafa Laçin de uluslararası markaların ağırlıkta olduğu ankastre mutfak pazarında üretim yaparak 28 ülkeye ihracat yapan Silverline'nın, rotasını iç pazara çevirdiğini söyledi. Laçin, bu yıl 15 milyon YTL'lik yatırım yaparak iç pazardan gelecek talep artışını karşılayacaklarını vurguladı. Laçin, Silverline'ın bu yıl 30 milyon dolar ciro hedeflediğini de sözlerine ekledi.

Haberin Devamı