Burada senin paran geçmez kardeşim

İçki masalarında sohbet bitip de gecenin sonuna doğru yaklaşıldığında en sık yaşanan diyaloglardan biridir “Burada senin paran geçmez kardeşim” muhabbeti

Haberin Devamı

İçki masalarında sohbet bitip de gecenin sonuna doğru yaklaşıldığında en sık yaşanan diyaloglardan biridir “Burada senin paran geçmez kardeşim” muhabbeti. Cepte para varmış yokmuş bakmaz, hesap ödemek için yarışıp dururuz milletçe. Sigarayı “kulak arkası” yaparız, paketini çorabımızda saklarız. Eski yağ kutularında pencere önü çiçekleri yetiştirir, vapurlarda martılara simit atarız.

Denize donla girer, plajlarda deve güreşi tutarız. Karşıdan gelen her arabaya selektör yapar, trafikte sarı yanar yanmaz kornaya basarız. Hiç düşündünüz mü milletçe alışkanlıklarımız nelerdir diye? Sizce tüm bunlar bu coğrafyada doğanların genlerinde mi var? Yoksa sadece süregelen bir gelenek - görenek mi hepsi? Belki de bu alışkanlıklar hayat tarzımızı, yaşantımızı belirliyor, şekillendiriyor.

Bir yanda “Misafirperverlik bizim en güzel alışkanlığımızdır, asla vazgeçmemeliyiz” diye düşünenler... Öte yanda “Ama en azından artık düğünlerde kız kıza, erkek erkeğe dans etmekten vazgeçelim” diyenler...

Beyazıt Öztürk’ün, Kadir Çöpdemir’le birlikte sunduğu NTV’nin sohbet programı Biri Bana Anlatsın’da bu gece milletçe vazgeçemediğimiz şeyler ve alışkanlıklarımız konuşulacak. Saat 20.30’da başlayacak olan programda Beyaz, “Hayatta nelerden vazgeçemiyoruz?” diye soracak. Konukları Prof. Dr. Münci Kalayoğlu, Gani Müjde, Rasim Öztekin, Nilgün Belgün ve Oya Aydoğan, ülkemizdeki kişisel ve toplumsal alışkanlıklarımızın yararlarını ve zararlarını tartışacak.

Hem hırsız hem de polis hapiste
Ekranın en sevilen dizilerinden Hırsız-Polis’te işler iyice arapsaçı oldu. Aksak adam kaçırmaktan, Çınar adam yaralamaktan hapishanede gün sayarken, Yakup da Fulya’ya iyice vuruldu. Bu arada ameliyattan sonra kontrol altında tutulan Hayri’nin tahlil sonuçları iyi çıktı. Yani Fulya cephesinde de işler altüst oldu. Tüm bu karmaşık döngünün bu geceki en güzel haberi ise, haftalar sonra Mavi ile Çınar’ın ilk kez karşılaşması olacak. Birbirlerine hasret kalan iki sevgili, en sonunda hapishane duvarlarının ardında olsa da kavuşacak.

İyi ki varsın kötü başladı
Kadir İnanır’ın yüzü Kanal D’de yayınlanan Bütün Çocuklarım adlı diziden beri bir türlü gülmüyor. atv’de ekrana gelen Azap Yolu’nun ömrü ancak bir sezon sürebilmişti. Kadir Baba’nın, salı gecesi Show TV ekranında başlayan Eyşan Özhim’li yeni dizisi İyi ki Varsın ise, ilk bölümünde tüm kişilerde 27, AB Grubu’nda ise 28. çıktı. Yeni diziler, en azından ilk birkaç bölümleriyle çok izlenilir. Çünkü nasıl bir şey oldukları merak edilir. Ancak bu kez böyle olmadı. Buna neden olarak ister aynı saatlerde öteki kanallarda ekrana gelen ve çok sevilen Aliye’yi, Arka Sokaklar’ı ya da Candan Öte’yi gösterin. İsterseniz seyirci her akşam yeni bir diziyle tanışmaktan yoruldu deyin. Önümüzdeki günlerde değişik kanallarda 10’a yakın yeni dizi daha start alacak. Onların reyting karnesi de yine Bizim Ekran’da olacak.

DİĞER YENİ YAZILAR