Sözlerinize aynen katılıyorum Hülya Hanım

Beyazıt Öztürk’le, Kadir Çöpdemir’in birlikte sundukları Biri Bana Anlatsın’da bu hafta konu Yeşilçam ve Yeşilçamlı siyah-beyaz yıllardı

Haberin Devamı

Beyazıt Öztürk’le, Kadir Çöpdemir’in birlikte sundukları Biri Bana Anlatsın’da bu hafta konu Yeşilçam ve Yeşilçamlı siyah-beyaz yıllardı. İki saate yakın süren programda o günlerin büyüsü, o yıllarda film çekmenin güçlükleri, gülünçlükleri ve dünle bugün arasındaki farklar masaya yatırıldı. Hatıralar anlatıldı, şarkılar söylendi, dostların kulakları çınlatıldı. Aramızdan ayrılanlar rahmetle anıldı.

Bizim Ekran’a ise, Yeşilçam’ın Filiz Akın, Türkan Şoray, Fatma Girik ve Hülya Koçyiğit’ten oluşan dört yapraklı yoncasından biri olan Hülya Hanım’ın şu sözleri takıldı: “Yeşilçam deyip duruyoruz. Evet güzel günlerdi ve Türk sinemasını bugüne taşıyanlar, gerçekten bu mesleğe gönül verenlerdi. Ama inanın şimdi sinemamız çok daha ilerilerde. Gençler, gümbür gümbür geliyor.”

Bu satırların yazarı da, Hülya Koçyiğit’in bu sözlerine aynen katılıyor. Türk sinemasının yıldızının, her geçen yıl biraz daha fazla parıldadığına inanıyor. Bu sözleriyle Hülya Koçyiğit, birçok meslektaşının düştüğü “Bizden sonra kimse çıkmadı. Nerede o eski günler...” söylemine takılıp kalma hatasına düşmedi. Tam tersine gençlere destek verdi, umut verdi, yürek verdi. Hatta Beyazıt’ın bir sorusu üzerine, sinemamızın bugünkü dört yapraklı yoncasını bile sayıverdi: Nurgül Yeşilçay, Sanem Çelik, Özgü Namal ve Özge Özberk.

Şimdi gelelim meselenin özüne. Bu gece saat 21.45’te atv ekranında, Organize İşler adlı film televizyonda ilk defa yayınlanacak. Filmi yaklaşık 2 buçuk milyon kişi izlemişti sinemada. Bu gece de yine milyonlarca sinema tutkununu buluşturacak ekranların karşısında. Organize İşler, Hülya Koçyiğit’in söylediklerinin canlı ispatı gibi. Film, Yılmaz Erdoğan’dan, Başak Köklükaya’ya, Özgü Namal’dan Tolga Çevik’e adeta yeni kuşak genç yıldızların görkemli gövde gösterisi.

Siz Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde yaşananlara kulak asmayın. Bu dedikodular her film festivalinden sonra çıkar, aldırmayın. Türk sineması gayet organize, sakın umutsuzluğa kapılmayın. İnanmıyorsanız bu gece Organize İşler’i izleyin ve Hülya Koçyiğit’in söylediklerini bir daha hatırlayın...

Hıncal Uluç Süper Lady’yi bıraktı
Ben bunun böyle olacağını yazmıştım demekten hiç hoşlanmam ama malumunuz, bunun böyle olacağını, Süper Lady’nin standartlarının Hıncal Ağabey’le uyuşmayacağını defalarca yazdım. Geçen hafta programa çıkmamıştı Hıncal Uluç. Atv’cilerle konuştuk, “Bir haftalık izinde” demişlerdi.

Ancak dün köşesinde tatile çıkmadığını, Süper Lady’yi neden bıraktığını anlatan uzun bir yazı kaleme aldı Hıncal Uluç. Programın, bir türlü kendisine söylenen saatte başlamadığını, sürekli geç saatlere kaydığını ve yarışmayı bu yüzden bıraktığını anlattı.

Aynı şey daha önce Erman Toroğlu ile birlikte yaptıkları Kale Arkası’nın da başına gelmişti. Hıncal Uluç’un, Haşmet Babaoğlu, Nebil Özgentürk ve Sunay Akın’la birlikte yaptıkları Yaşamdan Dakikalar da, yine yayın saati meselesi yüzünden TV8’e geçmişti.

Peki şimdi atv ne yapacak? Cuma gece yarısı kuşağında Show’daki Reha Muhtar, Kanal D’deki Beyaz ve Star’daki Armağan Çağlayan’ın programlarının karşısına Hıncal Uluç’suz bir Süper Lady mi çıkartacak? Yoksa yarışmaya yeni takviyeler yapıp, izlenilirliğini artırmaya mı çalışacak? Gelişmeler ve dün gece yaşanan reyting savaşının sonuçları, yarın yine Bizim Ekran’da olacak.

DİĞER YENİ YAZILAR