Panama’daki ‘it dalaşı’ bugün başlıyor

Sular bu kez Ege’de değil, Panama sahillerinde ısınıyor. Issız bir adaya bırakılan on Türk ve on Yunan genci, hayatta kalabilmek için birbirleriyle kıyasıya bir mücadele içine giriyor

Haberin Devamı

Sular bu kez Ege’de değil, Panama sahillerinde ısınıyor. Issız bir adaya bırakılan on Türk ve on Yunan genci, hayatta kalabilmek için birbirleriyle kıyasıya bir mücadele içine giriyor. Acun Ilıcalı’nın bu gece saat 21.45’te Show TV ekranında başlayacak yarışması Survivor’dan bahsediyorum. Birkaç kutu kibrit, biraz ip, küçük bir çakı gibi basit aletlerle tropik bir adaya terkedilen gençler, hem vahşi doğaya hem de birbirlerine karşı kıyasıya bir yaşam mücedalesi verecekler.

Ege’nin iki kıyısından gelen yirmi genç, kimi zaman sert tartışmalara tutuşacak, çoğu zaman müthiş bir rekabet yaşayacak ve ara sıra da aşkın büyüsünü kapılacaklar.

Cumartesi gecelerini parselleyen Oryantal Star’ın bugün final bölümüyle ekranda olacağını ve yenisinin başlamasının da bir kaç haftayı bulacağını göz önüne alırsak, Show TV’nin yarışması, cumartesi gecelerine damgasını vuracak diyebiliriz. Yarışmanın ödülü tam 250 bin Euro. Türk ve Yunan yarışmacıları bir araya getiren bu Survivor’ın çok tutulacağını söyleyebiliriz.

Bu arada Oryantal Star kısa bir ara veriyor. Haftalar süren maratonun ardından ilk Oryantal Star, bu gece seyircisine veda ediyor. Üç çok başarılı isim kalmıştı finale; Reyhan, Gülbahar ve Buşra. Oryantal adayları bu gece, Osmanlı oryantaliyle ulaşmaya çalışacaklar yarışmanın ödülü olan altın kemere.

*****

AVRUPA YAKASI’NA BEŞ OKUR SORUSU
Ekranların en sevilen dizilerinden Avrupa Yakası, bu sezona kadrosunda üç önemli eksikle başladı. Ata Demirer, Bülent Polat ve Evrim Akın’ın ekipten ayrılmasıyla, diziye yeni isimler katıldı. Reytingleri yine gayet iyi gidiyor. Ama gelen birçok okur mektubu da, yeni Avrupa Yakası’dan şikayet ediyor. Mektuplarda öne çıkan beş soruyu sıralıyorum.

1- Geçen sezon gördüğü her kadına vurulan, Şesu’nun tanıştırdığı tombul kıza bile aşık olan Burhan Altıntop, nasıl oluyor da her fırsatta kapısını elinde yemek dolu tabaklarla çalan ev sahibesi Makbule’ye hiç yüz vermiyor?

2- İşsiz kalan iyi eğitimli, iyi aile çocuğu Cem, bir anda neden yedi yaşındaki bir küçük, şımarık çocuğa dönüşüveriyor?

3- Yeni sezonun ilk bölümünde Fatoş’a bacı - abla muamelesi yapan Tanrıverdi, nasıl oluyor da ikinci hafta Fatoş’un etrafından birden bire pervane oluveriyor?

4- Özellikle de AB Grubu tarafından çok izlenen Avrupa Yakası’na katılan bütün yeni oyuncular, dizide neden bu kadar yoğun Anadolu havası estiriyor.

5- Hem apartmanın yeni kapıcısı Gaffur, hem ailenin yeni üyesi Sacit, neden tepeden tırnağa birer psikopat karakteri çiziyor? Ve daha önceki bölümlerde gölgelerinden bile korkan tipler olan Tacettin, Sertaç ve Kubilay, nasıl oluyor da onların peşinden gidiyor?

Avrupa Yakası sonuçta bir komedi dizisi ve elbette içinde absürtlükler, zıtlıklar, akla - mantığa aykırılıklar olacak. Ama belli ki bu kadarı biraz fazla olmuş. Bunca tezat, dizinin müptelalarını bile yormuş. İşimiz soru sormak, soruyoruz. Yanıtlarını, önümüzdeki bölümlerde ekranda görmek istiyoruz.

*****

Hayvanlar sadece üremek için seks YAPMIYORLAR
İnanının ben durum öyle zannediyordum. Meğer hayvanlar alemi cinsellik konusunda bütün tabuları çoktan yıkmış. National Geographic’in Hayvanların Seks Yaşamı adlı belgeselinden öğrendim. İnsanın dışındaki tam 400 tür arasında da eşcinsel ilişkiler çok yaygınmış. Ormanlar kralı aslan, eşcinsel ilişkiye en meraklı hayvanlardanmış. Balıklardan kuşlara, maymunlardan zürafalara kadar hayvanlar alemi, kendi cinsiyle ilişki kuranlarla doluymuş. Üstelik bu türlerin çoğu, değişik yöntemlerle masturbasyon da yapıyormuş. Bir ara bu işi ağaçtan koparttığı dal parçasıyla yapan bir şempanzeyi de gösterdiler. Bilim adamlarının durumu nasıl izah ettiklerini yazıp işin keyfini kaçırmak istemiyorum. İnanmayanlara, bu gece saat 21.00’de National Gographic’te ekrana gelecek Hayvanların Seks Yaşamı adlı belgesele bakmalarını tavsiye ediyorum.

DİĞER YENİ YAZILAR