Emel Sayın hasretine iki kanal bile az geldi

Uzun zamandır ne sesini dinleme ne de bir canlı yayında kendisini izleme fırsatı bulabilmiştik

Haberin Devamı

Uzun zamandır ne sesini dinleme ne de bir canlı yayında kendisini izleme fırsatı bulabilmiştik. Star ve Kanal D, aynı gece hem bir Emel Sayın filmini, hem de sevilen sanatçının konuk olduğu Hey Gidi Günler'i peş peşe yayınlayarak, hasretimizi birazcık olsun dindirdi. Star ekranında Emel Sayın'ın çevirdiği 15 film arasında belki de en çok sevilen, en çok izlenen Mavi Boncuk'la açtık geceyi. 32 yıl önce çekilen, Tarık Akan, Zeki Alasya, Metin Akpınar, Kemal Sunal, Halit Akçatepe, Adile Naşit ve Münir Özkul'un rol aldıkları Mavi Boncuk'la, o fakir ama huzurlu ve mutlu yılları yâd ettik. Film biter bitmez, Kanal D'de Osman Yağmurdereli'nin Hey Gidi Günler'i başladı. Osman Ağabey stüdyoyu değiştirmiş, önündeki masayı kaldırtıp koltuklar, kanepeler yerleştirmiş. Stüdyoya bir evin salonu görüntüsü vermiş. Bence de çok iyi etmiş. Eski haliyle konuklarını ofisinde ağırlıyor gibiydi. Yenilenmiş stüdyodaki sohbet, evin salonunda geçiyormuş hissini daha bir güçlendirdi. Seyirciler de masaların etrafına gazino düzeninde oturtulmuştu. Bence bu seçim de doğruydu, gayet şık olmuştu.

Kimler kimler katılmadı ki Emel Sayın'lı Hey Gidi Günler'e. Coşkun Sabah'tan Mustafa Oğuz'a, Şener Şen'den Erol Evgin'e, Cüneyt Arkın'dan Engin Çağlar'a; annesinden kardeşine bütün yakınları, dostları Emel Sayın'a sevgilerini sunmak için programdaydı. Saz heyeti de hazır bekletilince, Emel Sayın'ın söylediği unutulmaz şarkılarla iyice keyiflendi gece. Sözü daha fazla uzatmayalım. Hey Gidi Günler'i kaçıranlar için, "Emel Sayın'a Hayran Adamlar Derneği"nin iki üyesi Mustafa Oğuz'la Şener Şen'in bir anısını anlatıp yazıyı tamamlayalım.

Aralarında Erol Evgin'in de bulunduğu Emel Sayın'a hayran adamlar ya da platonik âşıklar derneğinin üyesi Şener Şen, bir gün Mustafa Oğuz'a gidip "Yarın sabah saat 09.00'da Emel'in evinde okuma provamız var" der. Bu "kötü haberi" alan Mustafa Oğuz, Şener Şen'in başına acayip bir çorap örer. Emel Sayın'a yapacağı şakayı anlatıp onu da ayarlayan Mustafa Bey, sabah Şener Şen gelmeden üzerinde pijamaları, elinde diş fırçası, Emel Hanım'ın evine gider. Etrafa boşalmış içki kadehleri ve dolu kül tablaları yerleştirir. İşte tam bu sırada kapı çalınır, Şener Şen içeri girer. Evin manzarasını gören Şener Şen, "Kim bu adam? Bari tanıdık mı?" diye sorar. Bu sırada banyodan, üzerinde pijamaları ve elinde diş fırçasıyla Mustafa Oğuz fırlar...

Saat 23.00 sularında başlayan Hey Gidi Günler, saat sabaha karşı 03.00'ü geçerken sona erdi. Programın sürprizi ise, canlı yayının sonunda geldi. Bestekâr Zeynettin Maraş, Emel Sayın için yazıp bestelediği şarkıyı, uduyla çalıp söyledi. İşte bu anda da Hey Gidi Günler'in kaçınılmaz anı geldi. Emel Sayın'ın program boyunca gülen o masmavi gözleri, bu şarkıyla nemlendi. "Arzular bir hayal oldu, baharımın gülleri soldu. Gönlüm, hicran, hasret, gamla doldu..."

"Kız Babası" güzel başladı
Show TV'nin yazlık dizilerinden Kız Babası, sonunda görücüye çıktı. Daha ilk bölümden reytingleri oldukça yukarılarda gelen dizi, özellikle de Selçuk Yöntem'in keyifli oyunculuğuyla kendini izlettirdi. Evin biri sapsarı, öteki esmer iki yaramaz kızının babasını canlandıran Selçuk Yöntem ile evin uşağı Nejat Birecik ve şoförü Ali Düşenkalkar arasındaki diyaloglardaki ince espriler, Kız Babası'nın kahkaha ibresini iyice yükseltti. Show'un yeni dizisi, ilk bölümünden hem çok izlendi, hem güldürdü, hem de eğlendirdi. Yazlık bir diziden bekleneni ortaya koyarak, önümüzdeki haftalar için iyi sinyaller verdi.

Mahsun, barışa türkü söyleyecek
Savaş Ay'ın kaptanlığındaki A Takımı, bu gece özel bir programla izleyicisinin karşısına çıkacak. Star TV ekranında saat 22.20'de başlayacak programda, "Her yerde barış, hemen şimdi barış" diyen duyarlı dünya halklarına, Mahsun Kırmızıgül türküleriyle destek verecek. Sanatçının özel orkestrasının ve sıra gecesi grubunun da hazır bulunacağı A Takımı'nda, Yılmaz Erdoğan da kamuoyunda çok tartışılan "Kavga Bitsin Acılar Dinsin" başlıklı mektubunu, kendi sesinden okuyacak. Mustafa Erdoğan'ın dansçıları ise geceye Anadolu Ateşi'nden bölümlerle renk
katacak. Mahsun'lu, Yılmaz'lı, Anadolu Ateş'li A Takımı, bu hafta barış okyanuslarına yelken açacak. Ortadoğu'da akan kanın dinmesi için insanlığa barış çağrısı yapacak.

DİĞER YENİ YAZILAR