Bence Avrupa Yakası sona erdi

Söze, bunca zamandır ekranda yarattıkları kahkaha fırtınası için, Avrupa Yakası'nın gerek kamera önü gerekse kamera arkasında emeği geçen tüm çalışanlarına teşekkür ederek başlıyorum

Haberin Devamı

Söze, bunca zamandır ekranda yarattıkları kahkaha fırtınası için, Avrupa Yakası'nın gerek kamera önü gerekse kamera arkasında emeği geçen tüm çalışanlarına teşekkür ederek başlıyorum. Gerçekten de ekrana geldiği ilk bölümden itibaren kalitesiyle, aralarında Gazanfer Özcan, Hümeyra, Ata Demirer, Gülse Birsel, Bülent Polat, Levent Üzümcü, Yavuz Seçkin, Evrim Akın, Hale Caneroğlu, Şenay Gürler, Yıldırım Öcek, Rutkay Aziz ve Engin Günaydın gibi isimlerin yer aldığı müthiş oyuncu kadrosuyla Avrupa Yakası, televizyonculuk tarihimizde yanına kolay kolay yaklaşılamayacak bir yere koydu çıtayı. Ve sezon finaliyle de ekrana veda etti. Hem de ne final...

Aslı ile Cem'in bir türlü kıyılamayan nikâhı, Volkan'ın apar topar askere götürülmesi, Burhan'ın İffet Hanım'la yaptığı karşılıklı dans ve Tacettin'in göz yaşları içinde söylediği Ümit Besen'in unutulmaz "Gelin Olmuş Gidiyorsun" şarkısıyla muhteşem bir kapanış yaptı sevilen dizi, "Eylül ayında tekrar görüşmek üzere" diyerek... Evet, Avrupa Yakası önümüzdeki sezonda da devam edecek. Ama askere giden Volkan olmayacak. Ve Aslı'yla Cem, evli bir çift artık. Yani dizinin merkezinde yer alan ve biraz da şu ünlü Sex and the City dizisinin dört bekâr kadınını çağrıştıran dörtlüden Aslı evlendi. Kendine iki kişilik bir hayat seçti. Böylece de dizinini en temel iki unsuru değişti. Volkan'ın boşluğunda ekibe Organize İşler'den de tanıdığımız Tolga Çevik eklendi. Şimdilik nasıl bir karakter canlandıracağı belli değil. Ama kesin olan bir şey var, o da Volkan ve Aslı'nın hayatlarındaki değişiklik. Buradan devam edecek yeni sezonda Avrupa Yakası. Gülse'nin elinden çıkan senaryosu ve dev oyuncu kadrosuyla gene sevenlerini ekran karşısında tutmaya devam edecektir. Ama Avrupa Yakası olmayacak artık. Adı aynı kalacak, değişmeyecek tamam ama o eski Avrupa Yakası kalmayacak.

Peki yakaladığı başarıyı tekrar yakalayacak mı? Geçen iki yılda olduğu gibi reyting listelerinin zirvesine oturacak mı? Bunu hep birlikte izleyip göreceğiz. Ama Cem'le Aslı'nın bir türlü mutlu sonla bitmeyen aşkı, evin neşesi Volkan'ın olmayışı, Avrupa Yakası'nı alıştığımızdan başka birşey yapacak. Kim bilir, belki de daha büyük bir başarı yakalayacak ama Avrupa Yakası, o eski Avrupa Yakası olmayacak. Volkan'lı Avrupa Yakası ise artık hafızalarda kalacak.

Her semtin kurduğu hayal başka
Flash TV'nin ana haber bülteni geçen akşam çok ilginç bir haber hazırlamış. İstanbul'un zengin semti Nişantaşı'yla orta halli Kasımpaşalılar'a uzatmış mikrofonu ve okulların kapandığı şu günlerde tatil planlarını sormuş iki semtin insanlarına. İstanbul'da oturanlar bilir, on kilometre bile yok Nişantaşı ile Kasımpaşa arasında. Peki ya planlarıyla, hayalleri arasındaki fark kaç kilometre...

Büyüklerin sözleri bilindikti, buraya yazmaya gerek yok ama aynı yaşlardaki iki ilkokul çocuğunun yanıtı içimi titretti. Biri bol bol havuzda yüzeceğini ve seramik kursuna gideceğini söylüyordu mikrofona. Öteki semtin çocuğu ise "İstediğim kadar kola içeğim bu yaz" diyordu utana sıkla. İki çocuğun hayalleri arasındaki fark, memleketin durumunu gözler önüne seriyordu. Ailelerin ekonomik durumu, ne yazık ki çocuklarının da hayallerini belirliyordu.

Diziler, kupa maçlarını geçmeye devam ediyor
Dünya Kupası'nda maçlar devam ediyor. Ekranların sevilen dizileri ise her gece reytinglerde maçları alt ediyor. Çarşamba gecesi kupanın iki iddialı takımı Arjantin ile Hollanda arasındaki karşılaşma vardı. Ama bu çekişmeli maç bile, tüm kişilerde Yanık Koza, Gümüş ve Kırık Kanatlar'ın, AB grubunda ise Avrupa Yakası'nın arkasında kaldı. Günün öteki maçı olan Portekiz-Meksika karşılaşması ise ancak 49. sırada yer aldı.

'Milli olmadan asla diyorsanız!'
Star ekranında önümüzdeki günlerde yeni bir dizi başlayacak. Adı Ümit Milli. Tam bir yaz dizisi, mayolu kızlar, plajda koşuşturan gençler, güneş, deniz, kum hepsi tamam da... Programı "Milli olmadan asla diyorsanız!" sözüyle tanıtıyorlar. Bana biraz sert geldi bu sunum, içime sinmedi. Tanıtımı izleyen okurlarımızdan da benzer tepkiler geldi. Star'cılara daha yolun başındayken başka bir laf bulun diyorum. Ben, yediden yetmişe herkesin izlediği açık kanallarda, argoyu ve argo çağrışımlı sözlerin kullanılmasını hiç sevmiyorum.

Samanyolu Digiturk'e geri döndü
Yaklaşık bir aydır Digiturk üzerinden yayın yapamayan Samanyolu TV, önceki akşamdan itibaren tekrar Digiturk'un 35'inci kanalından yayına başladı. Digiturk Kurumsal İletişim Genel Müdür Yardımcısı Berna Kürekçi, Samanyolu TV'nin gerekli ticari koşulları yerine getirmesi üzerine, kanalın 21 Haziran Salı günü akşam saat 19.00'dan itibaren yeniden platformları üzerinden yayına başladığını açıkladı. Samanyolu seyircileri de kanallarına tekrar kavuşmanın mutluluğunu yaşadı.

DİĞER YENİ YAZILAR