İkinci olur dedim ama üçüncü çıktı

Haberin Devamı

Merak ediyorum, Avrupa Yakası’nın yeni halini beğenip beğenmediğinizi çok merak ediyorum. Eski tadını bulabildiniz mi? Ekipten ayrılanların neden gittiklerini açıklamaya uğraşan dizinin yeni sezon ilk gecesinde, siz söylenenlere ikna olabildiniz mi? Açıkçası ben olamadım. Burhan’la, Volkan’ın kişisel hünerlerini sergiledikleri bir iki sahne dışında, bu Avrupa Yakası’nda gülünecek pek bir şey de bulamadım. Bazı sahnelerde başka kanallara geçmemek için bayağı zorlandım. İffet Hanım, bin kere kavga etmişti Tahsin Bey’le. Bu yaştan sonra evi terk edip gitmesine inanamadım. Dizi boyunca çıkıp gelecekmiş gibi geldi bir köşeden. İki saat boyunca, elimde olmadan hep İfo’yu aradım. Sacit neden çekmiş gitmiş, hiç anlayamadım. Parmak arası terlik esprileri uzadıkça uzadı, bir tat alamadım. Avrupa Yakası’nı ikincilik kürsülük bekliyor diye yazmıştım önceki gün, vallahi onu da tutturamadım. Baktım, Yaprak Dökümü’nün özeti bile onları geçmiş. İkincilik kürsüsü onları bekliyor demiştim ya... Koskoca Avrupa Yakası, reytinglerde ancak üçüncü gelebilmiş.

*****

Bu kez o sormayacak soruları yanıtlayacak

Kanal 7’nin ana haber bülteninde tanıdı Türkiye onu. Aynı günlerde İskele Sancak’la, Ali Kırca’dan sonra ekranın en yetenekli tartışma programı yöneticisi olduğunu kanıtladı. Derken Sabah’ta yazmaya başladı. Benim kendisiyle arkadaşlığım da işte o dönemde başladı. Ardından Hürriyet’e geçti. CNN Türk ekranındaki Tarafsız Bölge’yle tartışma programları ligine yeni bir lezzet getirdi. Artık Türkiye’nin en çok okunan yazarlarından birisi. O en sert polemiklerin, en hırçın tartışmaların gözü kara ismi. Ahmet Hakan bu gece saat 21.30’da, CNN Türk ekranında Cengiz Semercioğlu’nun sorularını yanıtlayacak. Bu kez cevap verme sırası onda Full Ekran bu gece gerçekten ilginç bir canlı yayına imza atacak. Kaçırmayın...

*****

Büyük düelloyu KAÇIRMAYIN

Dünyayı kimin yöneteceğine karar verilecek olan düello. ABD başkanlık seçimlerine bir buçuk ay kala Obama ve McCain televizyonda ilk kez karşı karşıya. Demokrat Obama ve Cumhuriyetçi McCain bu gece canlı yayında, Türkiye saatiyle sabaha karşı 04.00’te dış politikadaki projelerini anlatacaklar. Yani özünde dünyayı nasıl yöneteceklerini konuşacaklar. Bu muazzam karşılaşmayı CNN Türk ve NTV canlı olarak yayınlayacaklar. Eğer Amerika’daki büyük kriz yüzünden program ertelenmezse, iki başkan adayı kozlarını ekranda paylaşacaklar. Mississippi Üniversitesi’nde yapılacak ve Jim Lehrer tarafından yönetilecek tartışmada, seçmenlerine en önemli mesajlarını yollayacaklar. Uykusuz kalmaya değmez mi?

*****

Cem bayramda TRT ekranında

Ramazan mı, şeker mi tartışmaları süredursun, TRT bayram ekranı için seyircisine harika bir hediye hazırladı Cem Yılmaz gösterisi. Cem Yılmaz’ın Beşiktaş Kültür Merkezi’ndeki CMYLMZ isimli son gösteri- leri bayramın birinci ve ikinci günü TRT 1’de yayınlanacak. Daha önce hiçbir televizyon kanalında yayınlanmayan gösterilerin ilk bölümü bayramın ilk gecesi saat 22.10’da başlayacak. İkinci bölüm ise bayramın ikinci günü, yine aynı saatte seyirciyle buluşacak. Şimdiden not alın...

*****

GÜNÜN SÖZÜ

Değerli basın mensupları, birimiz elmadan bahsederken, birimiz armuttan bahsediyoruz. Ben daha önce Sayın Fırat’ın açıkladığı o rapordan hiç söz etmedim. O rapor gitmiş, o zaten aklanmış. Benim ona söyleyecek sözüm yok ki... (Kemal Kılıçdaroğlu söyledi.)

BUNU DA DUYDUK!

Şimdi efendim, bu kadar ciddi bir işlem yaparken, araştırma yapmadan, acaba şu bizim tosun veya bizim yakınımız olan o müfettiş bu raporu düzenledi. Bunun sonucu ne oldu? Çünkü bunun mutlaka bir sonucu olacak demek gerekmez mi? (Dengir Mir Mehmet Fırat söyledi.)

DİĞER YENİ YAZILAR