Binbir Gece değil bin bir işkence

Haberin Devamı

Şehrazat’ı Kaplan Yalısı’na koymuşlar “Ben mutsuzum, ben mutsuzum, mutsuzum” demiş. Bilmem kaç milyon dolarlık yalıda gene mutsuz, gene huzursuz bir Şehrazat var karşımızda. Dizi o şekilde akıp gitsin diye mi, kadınlar her durumda mutlaka bir huzursuzluk çıkartırlar diyebilmek için mi bilmem ama şu dizide yüzü gülen tek bir kadın yok. O kadar gergin ki Şehrazat, çocuklar oynarken kazayla küçücük bir vazoyu kırdılar diye onları bir güzel paylıyor. Sırça köşkte yaşıyor ama bir vazo için bile ortalığı ayağa kaldırıyor. Dizinin aklı Onur’da olan, Şehrazat’a çocuğunu düşürten o iksiri hazırlayan kötü kalpli Eda’sı bir sahnede yalıyı tarif ederken şöyle mırıldanıyor: “300 metrekare zemin üzerine çekme katla üç kat!” Hayda... Gördüğümüze mi inanalım, Eda Hanım’a mı? Hadi zemin katı saymadık, gene dört katlı olur. Hadi çatıyı sayma, geriye yine dört kat kalır. Üşenmedim, İstanbul Ansiklopedisi’ne baktım. Orada da “Biri zemin, ikisi normal, biri çatı katı olmak üzere dört katlıdır” yazıyor. Demek ki bazı dizilerin senaryosu bu kadar özensiz yazılıyor. Onur’la, Şehrazat yalılarında bir parti veriyorlar. Güya İstanbul’un bütün sosyetikleri orada. Ama görüntüyü dondurup partiye katılanları sayıyorum. 14, 15 kişiyi zor çıkartıyorum. Vallahi ben bile evde doğum günü kutlarken daha fazla misafir çağırıyorum. İstanbul sosyetesine mi kıran girdi, dizinin ekibine mi bilmem ama Binbir Gece yine geçen sezonun başında yaptığını yaptı. Yeni sezona, en büyük tiryakilerini bile hayal kırıklığına uğratacak kadar zayıf bir bölümle başladı. Dizinin çekildiği Afif Paşa Yalısı’nın bir fotoğrafını yazıya ekledim. Bir de siz sayın ne olur, yoksa gözüm yanıldı da ben mi asırlık yalıya kat ekledim?



*****



Houston beni duyuyor musun?


Nefis bir belgesel yapım var bu gece CNN Türk ekranında, Apollo 11 adında. Apollo 11, Ay yüzeyine insanlı iniş yapılan ilk uzay uçuşu. Apollo Tasarısı’nın beşinci uçuşu, Ay’a yapılan üçüncü uçuş. (ilk iki uçuşta Ay yüzeyine inilememişti) Apollo 11, 16 Temmuz 1969’da fırlatıldı. Mürettebat Komutan Neil Armstrong, Komuta Modülü Pilotu Michael Collins ve Ay Örümceği Pilotu Edwin ’Buzz’Aldrin’den oluşuyordu. 20 Temmuz’da Armstrong ve Aldrin Ay’a inen ilk insanlar oldular. ABD, bu uçuşla uzay yarışındaki en büyük hedefini, en büyük rakibi Sovyetler’den önce gerçekleştirmiş odu. Ve Neil Armstrong’un söylediği söz de tarihe yazıldı: “Bir insan için küçük, insanlık için büyük bir adım.” Bu akşam saat 20.30’da CNN Türk ekranındaki belgeselde Apollo 11’in macerasına tanık olacak, perde arkasında yaşananları göreceksiniz. Bir maniniz yoksa, hepinizi bekleriz.


*****

Hazırlanın, dönüyorlar!

En sorulmadık soruları sordular, en sivri yorumları yaptılar. Seyircilerine neşeli saatler geçirtirken, bir yandan da hükümeti bile kızdırmayı başardılar. Her programla gündeme damgalarını vurdular. Ekranın en neşeli dörtlüsü onlar. Ve bu akşam saat 21.00’de, NTV ekranındaki Haydi Gel Bizimle Ol’a kaldıkları yerden, yeniden başlayacaklar. İlk programın konukları türbanlı fotoğraflarıyla gündeme bomba gibi düşen, son yılların en yetenekli oyuncularından Nurgül Yeşilçay ile sabah şekeri Alişan. Müjde, Çiğdem, Pınar ve Aysun’a hayırlı olsun diyelim. Ve bir kez daha ekranlardaki bu tip keyifli, parlak, eğlendirici, bilgilendirici yapımların artmasını dileyerek bitirelim.



*****



GÜNÜN DİYALOGU

MELİH ŞENDİL: Hocam, ekleyeceğiniz bir şey var mı?

MUSTAFA DENİZLİ: Erman Hoca gene çok şık.

ERMAN TOROĞLU: Ne içersin Mustafa?

(Maraton’dan.)

BUNU DA DUYDUK

Fenerbahçe seyircisine yutturulmaya çalışılan bir yalan var: Lugano uçak kaçırdı! Uruguay takımı maçı çarşamba günü oynadı. Cumartesiye kadar vakit var. Adam Jüpiter’e gitmiş olsa, dolmuşa biner maça yetişir. (Ahmet Çakar, 6 Pas’ta söyledi.)

DİĞER YENİ YAZILAR