Reha Muhtar: Yalan var mı yalan?

Haberin Devamı

Acun Ilıcalı’nın yarışması Var mısın Yok musun?’un topladığı müthiş reytingler, ekranlarda yeni bir yarışma furyası başlattı. Ekranlardaki yarışma sayısı, son haftalarda iki elin parmaklarını aştı. Önümüzdeki günlerde bu yarışmalara iki yeni yapım daha eklenecek. Son bir yılda dizilerin krallığına sahne olan ekran-larda önümüzdeki süreç, yarış- maların rekabetiyle geçecek.

İlk yarışmamız Show TV’de başlayacak olan Doğruların Zamanı. Yarışmanın sunucusu Reha Muhtar. Doğruların Zamanı’nda ekranlarda bir ilk yaşanacak ve Muhtar yarışmacılara kendi hayatları ile ilgili kimselerin bilemeyeceği sorular soracak. Ve yarışmacılar, bu soruları bağlandıkları yalan makinesinde yanıtlayacak.

En dürüst olan kazanacak

“Eşinizi daha önce hiç aldattınız mı?”, “Kaynananızı seviyor musunuz?” gibi soruların havada uçuşacağı yarışmanın ödülü ise 100 bin YTL olacak. Doğruların Zamanı için Fatih Aksoy ve ekibi ile Reha Muhtar yaklaşık üç aydır çalışıyorlar. Yarışma, Amerika ile aynı anda Türk televizyonlarında yayınlanacak. Yarışma esnasında yarışmacının ailesi ve yakın çevresi de stüdyoda hazır bulunacak. En dürüst olanın büyük ödülü kazanacağı Doğruların Zamanı, bu cuma günü Show ekranında başlayacak.

İkinci yarışmamız Fox ekranında 20 Mart günü başlayacak olan Fort Boyard. Birçok ülkede yayınlanan ve yayınlandığı her yerde olay olan Fort Boyard’da yarışmacılar Fransa’nın kuzeyinde, Atlas Okyanusu’ndaki devasa bir kalede toplanacak ve birbirinden zor etaplarda rakiplerini geçmeye çalışacak. Biraz Acun’un Fear Factor’ını ve Survivor’ı andıran Fort Boyard, bu tarz yarışmaları sevenler için bir alternatif olacak. Sunuculuğunu Evrim Akın’ın yapacağı yarışmaya, Türkiye, Bulgaristan ve Sırbistan’dan toplam 48 yarışmacı katılacak. İkisine de hayırlı olsun...

*****

Vatandaşın seyir defteri

Meğer bizden fenaymış vatandaşın durumu sayın seyirciler. Ben sadece biz, yani televizyon yazarları kanaldan kanala koşuşturup duruyoruz sanırdım. Oysa bakın bir seyircimiz, Ahmet Feridun Gündoğdu neler anlatıyor. Feridun Bey’in evinde, ekran karşısında bizimkisinden beter bir koşuşturma yaşanıyor. Kendisinden dinleyelim: Sayın Güler, her pazartesi haftalık reyting listesi veriyorsunuz. Ama bence bu listeler haftalık değil, günlük olarak hazırlanmalı. İşte bu yüzden ben de size bizim evin günlük reyting listesini gönderiyorum. Bu arada bizim evde eşim ve ben olmak üzere iki kişiyiz. 3 tane televizyonumuz, bir tane de kayıt cihazımız var. Sanırım AB Grubu seyirci kategorisine dahiliz. Bakın bakalım sizinkiyle, bizim reyting listemiz arasında hangi benzerlikler var.

PAZARTESİ: Karı-koca 20.00 ile 22.00 saatleri arasında CNBC-e deki polisiye dizileri izliyoruz. (Şu anda Cold Case ve CSI: NY oynuyor.) Elveda Rumeli’yi de kaydediyoruz. Eşim Bıçak Sırtı’nı da kaçırmıyor.

SALI: Ben akşam saatlerinde yine CNBC-e’deki dizileri seyrediyorum. Eşimse Kanal D’deki Binbir Gece ve Sessiz Fırtına’yı. Atv’deki Karayılan’ı kaydedip, daha sonra beraber izliyoruz.

ÇARŞAMBA: Ben Avrupa Yakası’nı izliyorum. Eşim Yaprak Dökümü ve Dudaktan Kalbe’yi. Tabii Acun’un yarışmasından fırsat kalırsa...

PERŞEMBE: Ben TRT 1’deki Evimin Erkeği’ni seyrediyorum. Eşim Kanal D’deki Annem’i.

CUMA: Ben eğer Show TV yayınlarsa Eşref Saati’ni seyrediyorum. Eşim önce Kanal D’deki Asi’yi, sonra atv’deki Hatırla Sevgili’yi izliyor.

CUMARTESİ: İkimiz birlikte, tabii yine eğer yayınlarlarsa Fox’taki Üvey Aile’yi izliyoruz. Sevgili Dünürüm’ü de kaydedip, sonraki bir zamanda seyrediyoruz.

PAZAR: Birlikte CNBC-e’deki Smallville’ı izliyoruz. Daha sonra bize uygun bir filme denk gelebilirsek onu...

*****

GÜNÜN DİYALOĞU

BEYAZ: Bir şey sorabilir miyim? Benim elimden ne reklamı çıkar sizce. Çekiç reklamı mı?

GÜVEN KIRAÇ: Bence seni ancak elden çıkarırlar... (Nası Yani?’den.)

ARMAĞAN ÇAĞLAYAN: Nişan yüzüğünü neden çıkarttın?

BÜLENT ERSOY: Yüzük de taksanız, başınıza-boynunuza da taksanız sizi istedikten sonra zaten gelir bulurlar. Piyasada sürtük çok. (Popstar Alaturka’dan.)

DİĞER YENİ YAZILAR