Teoman Doğan Apartmanı’nda doğmuş

Haberin Devamı

Galata Kulesi’ne doğru uzanan Serdar-ı Ekrem Sokağı’na girdiğinizde çıkar karşınıza Doğan Apartmanı. Mistik, romantik, kollarını “U” şeklinde Boğaz’a açmış, 6 katlı, 49 daireli, avlulu, teraslı nefis bir apartmandır. Tam 105 yaşındadır. Türk siyasi hayatında, sanat dünyamızda çok önemli bir yeri vardır. Şener Şen’in unutulmaz Muhsin Bey filmi, Eşkıya’nın o görkemli final sahnesi hep bu apartmanda çekilmiştir.

Yeniden gündeme geldi

Halen Doğan Apartmanı’nda yaşayan 1920 doğumlu yazar Rasih Nuri İleri, 70’li yıllarda taşındığı binanın tarihçesini şöyle anlatır: “Buranın yapılış amacı yabancı şirketlerin orta seviyeli memurlarına kiraya vermekti. O yüzden malzemeler bir hayli kötü. Doğramalar çam ağacından. 1. Dünya Savaşı’ndan sonra yabancı şirketler ülkeyi terk edince Türk şirketlerinin orta seviyeli memurları geldi. Cumhuriyet döneminde azınlıklar tasfiye edilince apartmanın seviyesi düştü. Parası olan taşralılar geldi. Yahudi, Ermeni ve Rumlar gitti. Kalan yaşlılar da yavaş yavaş öldü.”

1942 yılına gelindiğinde bina Yapı Kredi Bankası’nın kurucusu Kazım Taşkent’in sahibi olduğu Doğan Sigorta’ya satılır. Taşkent binaya, 1939’da Alpler’de geçirdiği bir kazada ölen oğlu Doğan’ın adını verir. 1950’lerden 1970’lere kadar geçen sürede ise apartmandaki daireler tek tek satılarak kişisel mülk olur. Son zamanlarda Okan Bayülgen’in bu apartmanın üç dairesini birden satın almasıyla yeniden gündeme gelmiştir. İZ TV ekibi de bu apartmanı anlatan harika bir belgesel çekmiştir. Bu belgesel, hala kimi zaman kanalda gösterilmektedir.

Kadınlar ve seks üzerine

Perşembe günü NTV ekranında Haydi Gel Bizimle Ol’un konuğu olan Teoman da işte bu apartmanda dünyaya gelmiş efendim. Okan Bayülgen de Teoman da magazini pek sevmeyen, çoğu zaman magazincilerle kavga eden isimlerdir. Kim bilir belki de ikisini bu ortak noktada buluşturan şey, hayatlarının bir yerinde üzerlerine düşen Doğan Apartmanı’nın gölgesidir.

Dönelim perşembe akşamki programa. Konuk Teoman olunca elbette sohbet de kadınlar ve seks etrafında dönüp durdu. Bir ara Çiğdem Anad, Teoman’ı birlikte plak dinlemeye davet ederken Müjde Ar da genç sanatçıya üç günde sigarayı bıraktırma vaadinde bulundu. Gecenin kilit sorusunuysa yine Çiğdem Anad sordu: “Sizin ne yediğiniz, ne içtiğiniz mevzu olmuyor da, nasıl seviştiğiniz mevzu oluyor. Bu da onlar kadar sıradan değil mi?” Tam o anda Müjde Ar’dan “Ama biz konunun dışında kaldık” şeklinde bir şikayet geldi. Anad da, Müjde Ar ile Pınar Kür’ü göstererek gecenin yanıtını verdi: “Sizin hiç seksle ilginiz olmadığı için...” Dört kadını bir masanın etrafında buluşturan ve her hafta gündemi belirleyecek konuklarla nefis bir sohbet oluşturan NTV’yi tebrik ediyorum. İçinde kadınların olduğu her şey daha bir güzel, izlemesi-dinlemesi-takip etmesi daha bir keyifli hale geliyor. Bunu da Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle de bir daha tekrar ediyorum. Eksik olmayınız...



***




Hülya Avşar ile İnci Çayırlı TRT’de jüri üyesi olacaklar

Gerçi İnci Hanım’ın ağzı Buzda Dans’ta yaptığı jüri üyeliğinden yanmıştı ama bu yarışma farklı. Alaturka Solist yarışması 21 Mart Cuma günü TRT 1 ekranında başlayacak ve Türk Sanat Müziği’ne yeni sesler katmayı amaçlayacak. Programın jüri üyesi koltuklarına ise Hülya Avşar, İnci Çayırlı, Ercan Saatçi ve Ahmet Özhan oturacak. Sesine güvenenler www.alaturkasolist.com adresini tıklayın. TRT ekranında önünüze gelen bu şöhret fırsatını kaçırmayın.



***




GÜNÜN DİYALOĞU

ÇİĞDEM ANAD: Yalnızlıktan şikayetçi misin?

TEOMAN: Yıllar boyunca hep yalnızlığı seviyorum falan dedim ama meğer artistlikmiş, hiç sevmiyormuşum...

(Haydi Gel Bizimle Ol’dan.)



***




GÜNÜN DİYALOĞU

ÇİĞDEM ANAD: 40. yaşını 40 sevgilisiyle birlikte kutladı dediler. Olamaz mı, 40 eski sevgilin bir araya gelemez mi?

TEOMAN: Organizasyonu zor olur... (Haydi Gel Bizimle Ol’dan.)

DİĞER YENİ YAZILAR