Hayat sevince, sevilince güzel

Haberin Devamı

Ben bu gönül tezgahında /Aşk dokudum, aşk okudum / Erenlerin dergahında / Aşk okudum, aşk dokudum / Her güçlüğü bile bile / Göz nuruyla, sabır ile / Yumak, yumak, çile çile / Aşk dokudum, aşk okudum / Bir ömür yana yakıla / Yazdığım sığmaz akıla / Acımadım kırk dört yıla / Aşk dokudum, aşk okudum / Sevgi insanlığın özü / Odur aydınlatan bizi / Hak yolunda oldum terzi /Aşk dokudum, aşk okudum / Günahından, sevabından / İçtiğim aşk şarabından / Uluların kitabından / Aşk dokudum, aşk okudum...

Sevgililer Günü’nüz kutlu olsun efendim. Şiir getirenleriniz, çiçek getirenleriniz, gönül verenleriniz, önünüze ömür serenleriniz çok olsun. Hayat nasıl akarsa aksın, aşk sizi hep bulsun. Bugün Sevgililer Günü. Sevgililer için, sevenler için her gün bayram ama bugünün elbette ayrı bir önemi var. Şimdi Sevgiler Günü tamamen tüketim için türetilmiş bir kapitalist tezgahtır falan diyerek yani bilindik o eski ezberleri tekrar ederek hiç tadınızı kaçırmayacağım. Ben bugün ekranlarda sevgilinizle oturup el ele, diz dize neler izleyebileceksiniz, sırasıyla onları anlatacağım.

Nası Yani?’ye çiftler konuk

Beyaz ile Güven Kıraç’ın CNN Türk ekranındaki programı Nası Yani?’den başlayalım. Nası Yani?’de bugün konu Sevgililer Günü. Programda, Sevgiler Günü’nün Roma İmparatorluğu dönemine kadar uzanan tarihi, ilk Sevgiler Günü kutlamaları, enteresan hediyeler ve tarih içinde yaşanan ilginç gelişmeler konuşulacak. Programa Sema Şimşek ile eşi Burak Hakkı, Sibel Tüzün ve eşi Engin Güven ile İbrahim-Nurgül Türker çifti konuk olarak katılacak. CNN Türk’teki Nası Yani? saat 20.30’da başlayacak.

TV8 ekranının sevilen prog-ramı Yaşamdan Dakikalar’ın başrolünde de aşk var bugün. Üstelik bir de misafirleri var Yaşamdan Dakikalar ekibinin: Haşmet Babaoğlu. Saat 20.40’ta başlayacak Yaşamdan Dakikalar da bugün aşk konusunu masaya yatırıyor. Programın dört gönül şövalyesi, aşkın tadını ve aşksızlığın azabını, sanatın ve anıların diliyle anlatıyor. Haftanın kültür-sanat haritası ise sevgililere gidebilecekleri keyifli adreslerin yol haritasını çıkartıyor.

İZ TV’de ‘Aşk’ belgeseli var

Yerli belgesel kanalımız İZ TV de Sevgiler Günü’ne kayıtsız kalmıyor. Onlar da günün tadını, Aşk adlı belgesel yapımla çıkartıyor. Saat 22.00’de başlayacak belgeselde aşkı, sosyologlar, psikologlar ve araştırmacılar anlatıyor.

Sevgililer için keyifli bir se- çenek de Disney Channel ekranında. Saat 16.00’da başlayacak Cinderella: Zamanda Büyülü Yolculuk adlı film aşkın, sevgi-nin ve iyiliğin önemini, insan olmanın kıymetini ve erdemini anlatacak sevgililere.

Başka bir planınız yoksa...

Eğer başka bir planınız yoksa bu akşam geçin ekranın karşısına. Bir mum yakın. Aşkınızı ısıtın, aydınlatın. Sevdiğinize, sevginizi fısıldayın. Kanalları dolaşın, programlar arasında tur atın. Muhabbette ister bir bardak demli çayla, ister iki kadeh şarapla lezzet katın. Ve eğer yalnız değilseniz bu gece, yanınızdaysa yariniz şükredin kaderinize. Çünkü bu gece özel bir gece. Haydi ne duruyorsunuz, daha sıkı sarılsanıza sevdiğinize...



***




GÜNÜN DİYALOĞU

AZİZ ÜSTEL: O sırada göz kırptım ben. Anlamazsın sen bu ince vaziyetten. Bu göz kırpma şaka demek şaka.

FAİK GÜRSES: İkisini birden kapattığı zaman da uyuyor...

(FutbolMania’dan.)



***




BUNU DA DUYDUK!

Senelerce işçi haklarını savundum ama işçi olmadım. Nokta dergisinde lezbiyenlerle ilgili kapaklar yapıyorduk. Herkes bana lezbiyen mi oldun dedi. O sırada lezbiyenler de umutlanmış olabilir ama lezbiyen de olmadım... (Gülay Göktürk, Neden?’de söyledi.)

DİĞER YENİ YAZILAR