Diziler 3 büyüklere kafa tutuyor

Haberin Devamı

Reyting rakamları ortada. Üç büyüklere gönül verenler buna şaşıracak ve belki biraz da alınacaklar ama bugünlerde dizi fanatikleri onlara ciddi ciddi kafa tutmaya başladı, haberleri olsun. Diziler, son dönemde maçlardan bile daha çok seyrediliyor. Salı gecesi Binbir Gece, AB Grubu’nda Fenerbahçe’nin İnter maçını ardında bırakmıştı. Binbir Gece, salı akşamları yayınlanan maçların çoğundan daha fazla reyting aldı. Çarşamba da Yaprak Dökümü Marsilya’yı deviren Beşiktaş’ı geçmeyi başardı. Hem de her iki reyting kategorisinde birden. Yani Yaprak Dökümü fanatikleri, Beşiktaş’tan ve o efsane Çarşı Grubu’ndan bile daha fazla taraftar topladı.

Sadece Türkiye geçti

Son zamanlarda, hafızalarda her iki reyting kategorisinde birden bütün dizileri geçmeyi başaran tek maç olarak Türkiye-Bosna karşılaşması kaldı. Bu satırları yazdığım sırada henüz Galatasaray’ın maçı oynanmamıştı. O maçın karşısında perşembe gecelerine damgasını vuran Kurtlar Vadisi Pusu çıkacaktı. Kurtlar’la, Galatasaray arasındaki reyting maçında kimin galip geldiğini yazmayı yarına bırakıyoruz. Bu sene diziler altın çağını yaşıyor. Bunu en iyi, 3 büyüklerin Avrupa maçlarını bile geçen reytinglerinden anlıyoruz.

*****

BELGESELCİLER MÜJDE!

Bir yeni kanalımız daha oldu

D-Smart dijital platformuna yepyeni bir kanal daha katılıyor: Da Vinci Learning. Bu cumartesi gününden itibaren D-Smart 14. kanalda yayın yapmaya başlayacak Da Vinci Learning, tüm dünyadan bilgi konulu en iyi belgeselleri izleyicilere sunan kanal olarak biliniyor. Eğitsel kanalların tekdüzeliğinin aksine Da Vinci Learning, öğrenmeyi, heyecan ve eğlence dolu bir maceraya dönüştürüyor. “Öğrenmenin yaşı yoktur” sloganıyla yayın yapan kanal, çocuklar, gençler ve yetişkinler için özel programlar sunuyor.

Da Vinci Learning, alışılagelmiş TV izleme tarzını değiştirerek, tüm izleyicileri TV karşısında sıkılmadan yeni şeyler öğrenmeye davet ediyor. Kanaldaki yapımlarla izleyiciler bilimin şaşırtıcı dünyasına adım atacaklar. Nature Tech ile “İnsanların gelecekte karşılaşacağı zorluklar doğanın özellikleri tarafından nasıl çözülecek?” sorusuna yanıt aranacak. Maths Mansion’la çocuklar matematiğin büyüsü ve heyecanı ile tanışacak. Büyük Düşünürler ile de Sigmund Freud ve Charles Darwin gibi ünlülerin hayatları bambaşka bir açısıyla karşımıza çıkacak. Hayırlı olsun diyelim, Da Vinci Learning’le tanışmak için yarını bekleyelim.

*****

Seda kendini, Tamer Kevin’i oynuyor

Bana sorarsanız ikisi de güzel oynuyor. Seda bir yanıyla ailesine çok bağlı, bir yanıyla biraz şımarık ve elbette bir yanıyla da Kadırgalı Fedai’de. Yani tam da kendisi gibi. Tamer Karadağlı ise yüzüyle, mimikleriyle, o evinden uzak yalnız kovboy haliyle tam Kevin Costner olmuş. İkisi de rollerine cuk oturmuş.

Diziyle ilgili tek eleştireceğim şey, Seda Sayan’ın kendi sesiyle konuşmaması. Oysa bütün Türkiye onu önce sesiyle ve şarkılarıyla tanımıştı. İşte bu yüzden Seda Sayan dizide mutlaka kendi sesini kullanmalıydı diyorum. Burada hata ettiler, herkesten aynı şikayeti duyuyor, yanlışı kendi gözlerimle de görüyorum. Ama kimseler darılmasın buna rağmen Fedai’yi, belki de orijinalini çok sevdiğim ve defalarca izlediğim için, beğenerek, eğlenerek izliyorum.

*****

GÜNÜN DİYALOĞU

SEYFİ DURSUNOĞLU: Jüri üyesi arkadaşlarıma teşekkür ediyorum ve ilk defa ifşa ediyorum; hiç para almıyorlar.

YONCA EVCİMİK: E doğru sayılır, sizinkinin yayında...

(Benimle Dans Eder misin?’den.)

*****

BUNU DA DUYDUK!

Sen bugün kuaföre gidemedin mi? Hamamdan çıkmış gibisin, saçların dümdüz yere doğru. Fönünü dün geceden mi çektirdin? E çişini de dün geceden yapaydın bari. Ne demek yani şimdi bu? (Seyfi Dursunoğlu, Benimle Dans Eder misin?’de söyledi.)


DİĞER YENİ YAZILAR