Bu listede yoksa hiç şansı yok

Haberin Devamı

Çünkü haftada yedi gün var. Ve her akşam sadece 2 dizi ilk iki sırayı paylaşıyor. Bu nedenle upuzun listelere artık bir son veriyorum. Her pazartesi yayımladığım haftanın reytinglerdeki en başarılı dizileri listesindeki yapım sayısını 14’e indiriyorum. Bir de 15. dizi olarak bir joker ekleyip, diziler liginin reytingleri işini bundan sonra sadece her iki kategorinin ilk 15 dizisini vererek devam ettiriyorum. Biliyorsunuz, ne yazık ki her iki listeden birine, yani ilk 15’in içine giremeyenlerin ekranda uzun süre var olması çok zor. Ben de onların döktüğü ecel terlerine, çektikleri reyting stresine bu listeleri uzun tutarak fazladan gerilim eklemeyelim diyorum.

Bambaşka bir sıralama

Bu hafta Binbir Gece’nin tekrar bölümü vardı. Bu yüzden dizinin alıştığımız o yüksek reytingleri azaldı. Ama Binbir Gece, tekrar bölümüyle de olsa her iki reyting kategorisinde birden yüze yakın dizi arasından sıyrılıp haftanın en yüksek seyirci toplayan ilk 15 yapımı arasında yer almayı başardı. Binbir Gece’nin tekrarının yayınlandığı haftada, yine en büyük rakibi Yaprak Dökümü zirveye tırmandı. Diğer basamaklarda ise sıralama bambaşka sıralandı. İki seyirci grubu, farklı farklı dizilere odaklandı. Örneğin Bıçak Sırtı AB Grubu’nda 3., Hatırla Sevgili 7., İki Aile 9., Sevgili Dünürüm 10., Elveda Derken 15. sırada çıkarken, bu dizilerin hiçbiri Tüm Kişiler’de yer alamadı.

Aynı durum öteki grupta da yaşandı. Tüm Kişiler’de ilk 15’e giren Ezo Gelin, Eşref Saati, Pusat, Genco ve Menekşe ile Halil, AB Grubu’nda ilk 15’in içinde yer bulamadı. Her iki kategoride birden ilk 15 dizinin arasına girmeyi başaran yapımlar ise Binbir Gece, Yaprak Dökümü, Kurtlar Vadisi Pusu, Avrupa Yakası, Annem, Kavak Yelleri, Sıla, Arka Sokaklar, Doktorlar ve Asi olarak sıralandı. Sanırım bu açıklamayla, geçen gün yazdığım ekranın en kıymetli 10 dizisi yazısını da hangi kriterlere göre, nasıl kaleme aldığım konusu da aydınlandı.

Toparlayalım. Geçen yıldan devam eden Binbir Gece, Yaprak Dökümü, Kurtlar Vadisi Pusu, Avrupa Yakası, Sıla, Arka Sokaklar ve Doktorlar bu sezonda da iddialarını sürdürmeye devam ediyorlar. Bıçak Sırtı, Hatırla Sevgili, İki Aile, Elveda Derken ve Sevgili Dünürüm için AB Grubu’nda işler yolunda giderken, Ezo Gelin, Pusat, Eşref Saati, Genco ve Menekşe ile Halil de iddialarını Tüm Kişiler’de sürdürüyor. Bu yazıda toplam yirmi diziden bahsediliyor.

Geri sayım sürüyor...

Gerisi için o acımasız geri sayım, bütün ürkütücülüğü ve üzücülüğüyle devam ediyor. Daha şimdiden Ertelenmiş Hayatlar, Komiser Nevzat ve Oyun Bitti gitti. Bakalım önümüzdeki pazartesi günü kaç dizinin daha ekrana veda ettiğini yazacağız? Bakalım bu amansız dizi rekabeti yüzünden daha kaç güzelim diziyi ikinci, üçüncü bölümünde çöpe atacağız?..

*****


GÜNÜN DİYALOGU

SEMA ÇELEBİ: Sana bundan sonra yeni bir isim takıyorum; botox’lu türkücü.

HASAN YILMAZ: Ben bunu hiçbir zaman seyircilerimden gizlemedim. Botox yaptırmak suç mu? (Buzda Dans’tan.)

*****

BUNU DA DUYDUK!

Şov programı, saygısızlık programı demek değildir. Bu hafta kanal kanal gezip fikirlerini söyledin. Seni saygısızlıkla itham ediyorum. Bunun hesabını ailemdeki erkeklere vereceksin. (Semra Çelebi, Buzda Dans’ta Hasan Yılmaz’a söyledi.)

DİĞER YENİ YAZILAR