Ekranın en kıymetli 10 dizisi

Haberin Devamı

Terörün asıl hedefi nedir biliyor musunuz? Sizi korkutmak. Normal hayat ritminizi bozmak. Günlük hayatınızın akışını değiştirmek. Yaşamınızı, bir türlü uyanamadığınız boğucu, karanlık bir kabusa çevirmek. Ve sıradan bir vatandaş olarak bu durumda yapabileceğiniz en iyi şey, hayatınıza aynen devam etmektir efendim. Bu aynı zamanda terörün, baskının, kurşunların sizi korkutamadığını da göstermek demektir. İşte bu yüzden, bugün yeniden dizilere ve reytinglere dönüyorum. Fakat elbette kalbim şehit düşenler, esir düşenler, esir düşürülenler için kan ağlıyor. Ama oyunlarını bozacağım. Bugün inadına tekrar dizileri yazacağım.

İddialı bir başlık attım bu yazıya. Yüze yakın takımın yarıştığı bir ligin en kıymetli on markasını çıkarttım. Biliyorsunuz, reytingler AB Grubu ve Tüm Kişiler olmak üzere iki kategoride sıralanıyor. Kimi dizi birinde yukarı sıralarda çıkarken, öteki listede deyim yerindeyse adeta sinek avlıyor. Kimileriyse, her iki seyirci kitlesine de aynı oranda hitap edebilmeyi başarıyor. İşte bu yüzden bu yazının başlığını ekranın en kıymetli 10 dizisi diye attım. Çünkü bu listedeki 10 dizi, her gelir grubundan seyirci tarafından çok seyrediliyor. Onlar, hem yayınlandıkları kanalları, hem reklamcıları hem de reklam vereni memnun ediyor. Bakın bakalım, kaçını siz de seyrediyorsunuz? Bakalım sizin seçiminizle, reytinglerin dili aynı şeyi söylüyor mu?

Binbir Gece açık ara...

Tahmin edebileceğiniz gibi her iki ligin de iki yıldır tartışmasız tek lideri Binbir Gece. Kimi zaman Yaprak Dökümü’ne geçilse de, Binbir Gece sadece reytingiyle de değil, yarattığı etkinlik ve çıkardığı polemiklerle de ekranın şu andaki en kıymetli markası. Onu, uzun zamandır yarım adım geriden Yaprak Dökümü takip ediyor. Bir ara Binbir Gece’yi geçmeyi başaran Yaprak Dökümü, bu sezon geçen yıla göre daha yüksek bir reyting grafiğiyle seyrediliyor. Uzun yıllara yayılan reyting başarısını da göz önüne alınca, bu sezon RTÜK’ün müdahalesinden sonra oturup yeni baştan çekilen Kurtlar Vadisi Pusu bu listede üçüncü sırada çıkıyor. En kıymetli on dizinin sıralamasını aşağıda verdim. Hepimize böyle tatlı tatlı dizileri ve reytingleri konuşabileceğimiz kansız, silahsız, savaşsız, aydınlık günler dilerim.

İŞTE DİZİLER LİGİNİN EN KIYMETLİ 10 MARKASI



DİZİ ADI KANAL



BİNBİR GECE KANAL D

YAPRAK DÖKÜMÜ KANAL D

KURTLAR VADİSİ PUSU SHOW

SILA ATV

ANNEM KANAL D

AVRUPA YAKASI ATV

KAVAK YELLERİ KANAL D

ARKA SOKAKLAR KANAL D

HATIRLA SEVGİLİ ATV

İKİ AİLE STAR


Bu programI kaçIrmayIn

Bir iddialı başlık daha attım. Ama mesele Beyaz’la Güven Kıraç’ın CNN TÜRK’teki programı Nası Yani? olunca, programın konusu da Türk Olmak Nası Bi’şey? olunca söyleyecek başka bir şey bulamadım. Hem de böylesi günlerde... Nası Yani?’de bu gece saat 20.30’da, bu coğrafyada Çerkez’i, Laz’ı, Rum’u, Türk’ü, Kürt’ü, Ermeni’yi yüzlerce yıldır kardeşçesine bir arada yaşatan değerlerimiz, başka hiçbir millette bulunmayan özelliklerimiz, bizi her türlü zorluğa, melanete, yoksulluğa karşı ayakta tutan ve nesilden nesile aktarılan genetik güzelliklerimiz konuşulacak. İzleyelim, hatırlayalım ve asla unutmayalım diye....

*****


Günün Sözü

Biz hakikaten fazla yaşamayız bu stresle, bu acıyla. Depremi gördük, şehir terörünü gördük, yaşı kırkın üzerinde olanlar sağ-sol kavgasını gördü. Şimdi de örtülü bir savaş görüyoruz. İtidal, itidal ama nereye kadar?.. (Ahmet Çakar, 6 Pas’ta söyledi.)

*****


Günün Diyaloğu

MEHMET BARLAS: İyi akşamlar.

EMRE KONGAR: Nasıl olacaksa, iyi akşamlar değerli izleyiciler. Pek iyi bir akşam olmadığı muhakkak.

(NTV’deki Yorum Farkı’ndan.)

DİĞER YENİ YAZILAR