Dizilerin kralı Yaprak Dökümü

Haberin Devamı

Söylemiştim, bu sezon diziler liginin zirvesine Yaprak Dökümü çıkacak demiştim. Yaprak Dökümü’nün bu önemli başarısının ayak sesleri, daha dört hafta öncesinden, yeni sezona girdiği o muhteşem bölümden belliydi. Binbir Gece’nin senaryosunun yavaşladığı, ağırlaştığı ve anlaşılmaz bir biçimde tutuklaştığı yeni sezonda, Yaprak Dökümü ilk defa haftalık reyting listesinin her iki kategorisini de zirvede bitirdi. Geçen yıl Avrupa Yakası ile reyting mücadelesi yapan dizi, şimdilerde diziler liginin tartışmasız lideri.

ATV ANCAK ÜÇÜNCÜ

Binbir Gece ikinci, yükselişte olan Kurtlar Vadisi Pusu ise üçüncülük koltuğuna yerleşti. AB Grubu’nda dördüncü sıraya çıkan Hatırla Sevgili de yeni sezona çok iyi başladı. Ancak aynı dizi Tüm Kişiler kategorisinde 20. sırada kaldı. Yeni sezon dizilerinden Annem, Pusat, Menekşe ile Halil, Bıçak Sırtı, Kuzey Rüzgarı elliye yakın yeni dizi arasından sıyrılmayı başarırken, Dudaktan Kalbe’ye de yayın günü değişikliği yaradı. Reşat Nuri Güntekin’in eserinden uyarlanan Dudaktan Kalbe, bu hafta ilk yirmi dizi listesine son sıradan da olsa girmeyi başardı.

Geçen sezondan devam eden Sıla, Avrupa Yakası, Ezo Gelin, Doktorlar, Elveda Derken, Arka Sokaklar, Köprü, İki Aile ve Selena yollarında devam ederken, yazlık dizilerden Kavak Yelleri, Genco ve Zoraki Koca dizi trafiğinin çok yoğun olduğu kış sezonunda da seyircilerini kimselere kaptırmayacaklarını ispatladı. Diziler ligine kanallar açısından bakıldığında Kanal D’nin açık ara lider olduğu görülüyor. Kanal D, AB Grubu’nda 10, Tüm Kişiler’de ise 9 diziyle birden ilk yirmi dizi listesine giriyor. Kanal D’yi, Show takip ederken, bir zamanlar dizilerin adresi olan ve sürekli birinci çıkan atv, ancak üçüncü sıradan listeye girebiliyor. Şampiyonlar Ligi maçlarıyla reytingini yükselten Star’ın yüzü ise ancak İki Aile ve Köprü’yle gülebiliyor.

TEHLİKE SİNYALLERİ

Bizim Ekran’ın ilk yirmi dizi listesinde, toplam 22 tane dizi yer alıyor. Ancak ekranlarda yüze yakın dizi reyting mücadelesi yapıyor. Listeye girebilen 22 yapımın dışında bir 20 dizi daha reyting barajının sınırlarında dolaşıyor. Onları da yarın yazacağız. Kimlerin reyting kılıcını enselerinde hissettiklerini, sezonun ilk ayını tamamladığımız şu günlerde hangi dizilerden tehlike sinyalleri geldiğini anlatmayı, bugün de bize ayrılan köşenin sonuna geldik, yarına bırakacağız. İyi haftalar...

*****

GÜNÜN SÖZÜ

Efendim, Maksat Muhabbet adı üstünde bir muhabbet programı. Hani Anadolu’da derler ya; boştan gireceksin, döşten çıkacaksın diye... Yani biz nereden gireceğiz, nereden çıkacağız bilmiyorum ama burada her hafta hayata dair sohbet edeceğiz... (Kadir Çöpdemir söyledi.)

*****

BUNU DA DUYDUK

Orkestramız canavar. Ben önce hanımefendiyi görmedim. Beylerle görüştük, bunlar olmaz dedim. Bir grup kıllı adamla beni gecenin bir vakti baş başa bırakmayın dedim. Fakat sonrasında hanımefendi geldi, anlaştık. Hakikatten çok iyi bir orkestra... (Kadir Çöpdemir söyledi.)

DİĞER YENİ YAZILAR