Tehlike çanları çalmaya başladı

Haberin Devamı

Diziler liginde yarışan takım sayısı yüzü bulunca, ben de mecburen haftanın en çok izlenen yapımları listesindeki dizi sayısını yirmiye çıkartmak durumunda kaldım. Ve inanın ilk defa haftalık reyting listesi yaparken bu kadar çok zorlandım, böylesi bir şaşkınlık yaşadım. Çünkü reyting hesabına göre dev isimlerin rol aldığı birbirinden iddialı yapımlar bile tehlike sınırındaydı.

Kanal D açık ara önde

Reytinglerde haftanın ilk yirmi yapımı arasında yer alamayan bir dizinin, maalesef ekranda uzun süre var olması imkansızdı. Listeye bir göz atınca Kanal D’nin diziler liginde rakipleriyle arayı iyice açtığı görülüyordu. Umarım bu durum, bana sürekli “Neden daha çok Kanal D’nin dizilerini yazıyorsun?” diye soran okurlara da güzel bir cevap teşkil ediyordu. Geçen sezonda birbirleriyle yarışan iki dizi yani Yaprak Dökümü ve Binbir Gece bu yıl da liderliği kimselere kaptırmayacak gibi görünüyordu. Kurtlar Vadisi Pusu, Arka Sokaklar, Avrupa Yakası, Hatırla Sevgili, Sıla, İki Aile, Selena, Köprü, Ezo Gelin, Elveda Derken ve Hepsi 1 geçen yıldan devam eden ve ilk yirmi dizi arasına girebilen yapımlar olurken, yazlık dizilerden Kavak Yelleri, Genco ve Zoraki Koca da önümüzdeki haftalar için umut veriyordu.

Bu sezonun yeni dizilerinden Annem, Bıçak Sırtı, Pusat, Kuzey Rüzgarı, Menekşe ile Halil, Fesupanallah ve Elveda Rumeli sezona yüksek reytinglerle giriyordu. Onların işi yolunda gidiyordu peki ya diğerleri? Kenan Işık’la Aydan Şener’in oyunculuk gösterisi yaptıkları Fikrimin İnce Gülü, nefis bir edebiyat uyarlaması olan Dudaktan Kalbe, Fatma Girik ile Emrah’ı buluşturan Oğlum İçin, dev kadrolu Oyun Bitti, Leylan, Tatlı İntikam, Komiser Nevzat, Yersiz Yurtsuz, Senden Başka, Ertelenmiş Hayatlar...

Sürekli ‘tekrar’lıyorlar

Ne yazık ki şu günlerde hepsi reyting barajına takılıp yayından kaldırılma korkusu yaşıyorlar. Kanal yöneticileri de dizilerini izletebilmek için sürekli tekrar bölümlerini veriyor, yayın günleriyle oynuyorlar. Ancak işleri çok zor. Çünkü hafta yedi gün ve her akşam iki dizinin izlendiğini göz önüne alırsak, ilk yirmi yapımın içinde yer alamayanların devam etme şansı çok az. Dilerim önümüzdeki sezonda böyle bir durum yaşamayız. Umarım yine avuç avuç parayı, bir sürü insanın emeğini ve reyting listelerinde yer alamasa bile kimi seyircilerin beğendikleri dizileri sokağa atmayız.


***



GÜNÜN DİYALOĞU

Eğlenceli bir oyun oynayacağız sizlerle. Bir cümle söyleyeceğim ve size bu veciz sözü kimin söylediğini soracağım. Hazır mısınız? “Ben bu eve güzelliğimi güvenerek gelmedim. En kötü halim ona on basar!” (Öykü Serter, BBG’de söyledi.)



BUNU DA DUYDUK

EBRU AKEL: Sevgili jüri üyelerim, hepiniz hoş geldiniz.

KİBARİYE: Her akşam olduğu gibi sevgili Kiboş’um, sen de hoş geldin. (Halkın Yıldızları’ndan.)

DİĞER YENİ YAZILAR