Kurtlar kendi geleneğini yıktı

Haberin Devamı



Şunun şurasında ekranlarda kaç tane dizi vardı “kendi gününde, kendi saatinde” sloganını kullanan... Kaç yapım vardı ki yıllardır hiç değişmeden aynı gün ve saatte yayınlanan... Bunu başaran tek dizi Kurtlar Vadisi’ydi. Onlar da Galatasaray’ın maçı yüzünden yayın saatini değiştirdi. Sözün özü, ekrandaki dizilerin en iddialısının kullandığı slogan da sonunda tarih oldu; artık o da çöpe gitti.

KAN DAMLAYACAK!
Kurtlar Vadisi Pusu bu gece Show ekranında, saat 20.00’de seyircisiyle buluşuyor. Dizi, Polat Alemdar ve adamlarının bulunduğu ofise atılan bomba ve ekibin hayatta kalmak için verdiği mücadeleyle yeni sezona başlıyor. Hatırlarsınız, geçen sezonun ilk bölümünde hiç silah kullanmamışlardı. Hatta bir sahnede sadece bıçak kullanıp, ekrana tabanca görüntüsü bile yansıtmamışlardı. Ama belli ki “light Kurtlar” günleri artık geride kaldı. Çünkü bu sezon dizide silahın her türlüsü kullanılacak. Dizinin ilk bölümünün fotoğraflarına baktım da, Kurtlar’dan bu sezon yine kan damlayacak. Tabii Kurtlar Vadisi Pusu’nun gösterime girmesiyle, Kavak Yelleri, Annem, Leylan gibi dizilerin reyting mücadelesi verdiği perşembe trafiği de iyice karışacak.

Üstelik bugün iki kanalda, iki tane yeni dizi daha perdesini açıyor. Atv, perşembe gecesine adını yazdırabilmek için elindeki en iddialı işlerden Erdal Özyağcılar’ın başrolde olduğu Elveda Rumeli’yi, Fox ise dizi için upuzun saçlarını bile gözden çıkartan Tan Sağtürk ve Evrim Akın’lı Bez Bebek’i görücüye çıkartıyor. Artık kendi başına dev bir sektör haline gelen dizi savaşları iyice kızışıyor. Bu amansız rekabette kimlerin galip geldiğini yazmaksa, biz kendi geleneğimizi bozmayalım, önümüzdeki haftanın ilk gününe kalıyor.


Fox’ta da güldüremedi

Olmayınca olmuyor işte. Show’da yayını durdurulan,ardından tuhaf bir şekilde Fox’a transfer olan Güldür Bakalım’ın yeni kanalındaki ekran macerası da kısa sürdü. Yarışmadan beklediği reytingleri bulamayan Fox, Güldür Bakalım’ı bitirdi. Yarışma ile ilgili düşüncelerimi zaten daha önce söylemiştim. Son söz olarak yarışmacı gençlere yazık oldu, emekleri heba oldu diyelim ve Güldür Bakalım meselesini biz de artık burada bitirelim.



Tarihin ilk süper
devletinin öyküsü


“Bu dizi Roma tarihinin ekrana yansıtılması konusunda televizyon için yepyeni ufuklar açıyor.” Böyle söylemiş Daily Telegraph yazarı Stephen Pile. Haksız da sayılmaz. Çünkü NTV’nin bu gece saat 20.30’dan itibaren iki bölümünü peş peşe yayınlayacağı BBC yapımı Roma’nın Yükselişi ve Çöküşü adlı belgesel, özellikle de tarih ve belgesel tutkunları için müthiş keyifli bir alternatif sunuyor. Sürükleyici kurgusu, heyecan verici savaş sahneleri, dev bütçesi ve muhteşem oyuncu kadrosuyla Roma Uygarlığı’nın gerçek hikayesini gözler önüne seren olağanüstü belgesel altı bölümden oluşuyor. Ve tarihin ilk süper devletini bütün ihtişamı ve zavallılığıyla ele alıyor. Kaçırmayın...

DİĞER YENİ YAZILAR