Dört yeni dizi daha ekranda

Haberin Devamı

Eylül ayının ilk iki haftasında, ekranlarda otuzdan fazla diziyle tanışacağız. Bir yandan gördüklerimizi değerlendirirken, bir yandan da size ekranın yeni yapımlarını tanıtacağız. Bugün üç kanalda dört tane yeni dizi birden seyircisiyle buluşuyor. Kurtlar Vadisi Pusu’nun liderliğinde geçen perşembe akşamlarında şimdi ekranlar, yepyeni dizilerle daha da keskinleşen bir yarışa sahne oluyor.

ANNEM ÇOK İDDİALI

Günün ilk yeni dizisi, saat 20.00’de Star ekranında başlıyor ve Tatlı İntikam ismini taşıyor. Başrollerini Ebru Akel ile Davut Güloğlu’nun paylaştığı dizide, kendisini Osmanlı hanedanın vârisi olarak tanıtan bir üç kağıtçı delikanlı ile sosyetenin göz bebeği, zengin ve şımarık bir kızın komik ilişkileri anlatılıyor. Ancak sosyetik Tuğçeşah’ın (Ebru Akel) başına hiç beklenmedik bir kaza geliyor ve şımarık kız hafızasını kaybediyor. Başına da ne geldiyse, işte bu kazadan sonra geliyor. Tuğçeşah, kendini bir anda dört çocuklu bir anne olarak buluveriyor. Eğlenceli bir Yeşilçam komedisi havasındaki dizide iki başrol oyuncusuna Murat Başoğlu, Gaffur Uzuner ve Hakan Altıner gibi isimler eşlik ediyor.

Günün ikinci yeni dizisi yine Star’da, saat 22.00’de başlayacak olan Leylan. Küçük bir kız çocuğunun annesiyle birlikte okumak için verdiği mücadelenin anlatıldığı, Kars’tan İstanbul’a uzanan Leylan’ın başrollerini Sinem Öztufan, Saydam Yeniay, Barış Kılıç ve Sermin Hürmeriç paylaşıyor. Leylan, seyircisini gözü yaşlı bir anne-kızın hayat mücadelesine tanık olmaya çağırıyor.

Bir başka iddialı yapım ise, saat 22.15’te Kanal D ekranında başlıyor. Başrollerinde Talat Bulut, Vahide Gördüm ve İlhan Şeşen’in yer aldığı Annem’de, büyük bir aşkla evlenen ancak yolları ayrı düşen ve yıllar sonra yeniden bir araya gelen iki aşığın öyküsü anlatılıyor. Annem, özellikle de çok sağlam oyuncu kadrosuyla şimdiden adını yılın öne çıkan yapımları arasına yazdırıyor.

AYNI GECE YEDİ DİZİ

Perşembe akşamının son yeni yapımı ise atv’de, saat 22.20’de start alıyor. Ahmet Ümit’in roman kahramanı Komiser Nevzat’ın öykülerinin beyazcama taşındığı dizide, Komiser Nevzat karakterini, yine çok usta bir oyuncu, Altan Erkekli canlandırıyor. Yani bir zamanların efsane dizisi İstanbul Masalı’nın karı-koca çifti Vahide Gördüm ile Altan Erkekli, ekranlarda aynı gece iki ayrı kanalda iki farklı diziyle bu kez birbirleriyle yarışıyor. Polisiye dizi tutkunlarına keyifli bir alternatif sunan Komiser Nevzat’ın diğer rollerinde Pamir Pekin, Ahu Yağtu, Şebnem Köstem yer alıyor.

Önümüzdeki perşembe Kurtlar Vadisi Pusu tatilden dönecek. Kanal D’nin yaz başından beri haftanın bu gecesine damgasını vuran yapımı Kavak Yelleri de hiç gaz kesmeden yoluna devam ediyor. Atv ise perşembe gecesi diziler yarışına Komiser Nevzat’ın yanında Ertelenmiş Hayatlar’la devam ediyor. Yani aynı gece dört büyük kanalda yedi tane dizi birden peş peşe gösterime giriyor. Ekranlardaki reyting rekabeti, bu sezon daha önce hiç olmadığı kadar çetinleşiyor. Biz hepsini yakından takip edeceğiz. Diziler liginin galiplerini, reyting verilerinin ışığında, önümüzdeki haftanın başında gözlerinizin önüne sereceğiz.

*****

GÜNÜN DİYALOĞU

MÜGE ANLI: Günaydın, mutlu sabahlar. Görüyorsunuz değil mi, bizim ya dekorumuz olmuyor ya da müzisyenlerimiz çalacakları şarkıyı unutuyorlar.

PAKİZE SUDA: Olsun, biz her şarkıyı söyleriz. (Dobra Dobra’dan.)

*****

GÜNÜN SÖZÜ

Hani sağır duymaz uydurur derler ya... Seda burada konuşurken, ben içeriden “Salla, salla” diyorum. O da diyor ki “İçeriden inşallah, inşallah” diyor... (İbrahim Tatlıses, Sabahların Sultanı’nda söyledi.)

DİĞER YENİ YAZILAR