Kuzeyden esen rüzgar serttir

Haberin Devamı

Hele de bu bir diziyse ve içinde Kadir İnanır gibi, Oktay Kaynarca gibi ağır isimler varsa, bu rüzgar gerçekten de sert esecek demektir. Show TV’nin yeni sezon bombalarından Kuzey Rüzgarı, konusuyla da, kadrosuyla da diziler ligine daha gösterime girmeden belli oldu, ciddi bir hareket getirecektir. Yönetmenliğini Mustafa Şevki Doğan’ın yaptığı dizinin kadın oyuncuları ise, uzun zamandır ekranlarda görünmeyen Ebru Cündübeyoğlu, Sağır Oda’daki performansıyla oyunculuktaki yeteneğini de ispatlayan Çağla Kubat ve sosyeteden setlere transfer olan Güliz Onursal.

İKİ BABA BİR ARADA

Kadir İnanır dizide adı Kuzey, lakabı Ekber olan ve tam 20 yıl boyunca Rusya’da hapis yattıktan sonra ülkesine dönen bir kabadayıyı canlandırıyor. Dizi de zaten İnanır’ın Türkiye’ye dönüşüyle başlıyor. Ancak bıraktığından çok daha kötü, suçun iyice arttığı bir ülke bulur karşısında Ekber. Eski arkadaşlarını toplar; ortalığı kasıp kavuran suça ve suçlulara karşı mücadele eder.

Bu yoldaki en büyük yardımcısı ise, hiç tanımadığı ancak görür görmez kanının ısındığı yeğeni Oktay Kaynarca olacaktır. İnanır ve Kaynarca, kötülere karşı birlikte savaşacaklardır. Ve elbette bu arada ilişkiler de yaşayacaklar, aşk acısını tadacaklardır. Show yeni sezona Kuzey Rüzgarı, Pusat ve Fikrimin İnce Gülü gibi çok sağlam dizilerle giriyor. Dört büyük kanal arasındaki dizi rekabeti, yeni ve birbirinden iddialı yapımlarla iyice keyifli ve heyecanlı bir hale geliyor. Yeni sezon dizileri yazı dizimize, yarın atv’nin yakında gösterime sokacağı Ahmet Ümit’in romanlarından uyarlanan Komiser Nevzat’la devam edeceğiz. Ekranın yeni dizilerini, onlar daha perdelerini açmadan bütün ayrıntılarıyla yine biz gözlerinizin önüne sereceğiz.

Çankaya’ya giden yolda BİR LİDERİN HAYATI

Abdullah Gül, Türkiye’nin çok partili demokrasiyle tanıştığı 1950 yılının Cumhuriyet Bayramı günü doğdu. Ön adını Cumhur koydular. Aradan 57 yıl geçti. O artık seçilmesine kesin gözüyle bakılan Türkiye’nin 11. Cumhurbaşkanı. CNN Türk’te, bu gece saat 20.00’de ekran gelecek olan belgesel yapım, Abdullah Gül’ün hayatını anlatıyor. Gül, Devlet Bakanlığı’ndan Dışişleri Bakanlığı’na ve oradan da Başbakanlık koltuğuna uzanan yolda devletin her kademesini tanıdı. 28 Şubat’ta partisi kapatıldı, Milli Görüş çizgisinin ilk aykırı ismi yine o oldu.

En sıkı muhalefeti yaptığı Avrupa Birliği’nin bayraktarlığını da yine kendisi üstlendi. Abdullah Gül, eşiyle de farklı bir lider. Türbanıyla uzun zamandır tartışmaların başrolünde olan Hayrünissa Gül, artık kamusal alanın da merkezinde olacak gibi görünüyor. İşte bu belgesel, Abdullah Gül’ün yaşam öyküsünü ve Çankaya Köşkü’ne uzanan siyaset macerasını evlerinize getiriyor. Kaçırmayın...

Ne sihir kaldı, ne keramet

Durmuyorlar, yerlerinde durmuyorlar. Güldür Bakalım’ın jüri heyetinden bahsediyorum. Bu hafta yine yapmadıklarını bırakmadılar. Belli ki yönetimden ince ayar almışlar. O yüzden de haklarını teslim edelim, ellerinden geldiğince seyircinin gönlünü almaya çalıştılar. Ancak bu hafta da programa konuk olan sihirbaz, Peker Açıkalın darbesini yedi. Çünkü kılıç sokulan kutunun içinde kaybolması gereken Peker, bir anda kulisin kapısının önünde belirdi. Tabi kameralar onu çekmedi ama Kadir Çöpdemir’in “Aa, Peker!” demesi, sihrin de, kerametin de gizemini yerle bir etti.

DİĞER YENİ YAZILAR