Yarışmalarda jüri yarışıyor

Haberin Devamı

Siz hala ekranların o çok seyredilen, çok sevilen yarışmalarında yarışmacıların mı yarıştığını zannediyorsunuz? Yarışmalarda yarışanlar gerçekte jürilerdir. Sorarım size, son zamanlarda ekrandaki yarışmalardan hangi yarışmacıları hatırlıyorsunuz? Bülent Ersoy’un kocası Armağan Uzun’u saymazsak, yolda görseniz hangisini tanırsınız? Biliyorum, cevap vermekte zorlanıyorsunuz.

Ama Armağan Çağlayan desem, Uğurkan Erez desem, Oray Eğin ya da Şenay Düdek desem tanımayan çıkar mı? Yıllardır ortalarda görünmeyen Yeliz, Şarkı Söylemek Lazım’daki koçluğuyla yeniden parlamadı mı? Buzda Dans hayatımıza Sema Çelebi gibi daha önce gazetelerin, dergilerin ancak cemiyet haberleri köşelerinde görünen bir ismi katmadı mı? Sizce Güldür Bakalım’a, yarışan o gençleri seyretmek için bakan var mı? Elbette o da Levent Kırca ve Peker Açıkalın için izleniyor. Tekrar altını çiziyorum, yarışmalar, birbirleriyle atışan, kapışan, sivri cümlelerle gündem oluşturan jüriler için seyrediliyor. Jüri üyeleri, bu yüzden kimi zaman adeta kişisel bir sahne şovuna dönüşen hallere giriyor.

Show atağa kalkıyor

Bu hafta ekranda dört tane yarışma vardı. AB Grubu’nda Güldür Bakalım, Tüm Kişiler kategorisinde ise Bir Dilek Tut en yüksek reytingi aldı. Atv’nin yarışması Halkın Yıldızları da fena başlamadı. Bu üç yarışmanın reytingleri birbirine oldukça yakındı. Yarışmalar liginin en dibinde ise, Fox’taki Söyle ve Kazan kaldı. Güldür Bakalım bu hafta yine cuma günü yayınlanacak. Cuma geceleri ekran, Halkın Yıldızları ile Güldür Bakalım’ın çekişmesine sahne olacak.

Önümüzdeki günlerde Show, Acun Ilıcalı’nın sunacağı Var mısın Yok musun? adlı yeni bir yarışmayı daha gösterime sokacak. Açıkçası Acun’u Survivor gibi, Fear Factor gibi arazide gerçekleşen işlerde görmeye alışmıştık. Bir stüdyo işine evet demesine, araziden kapalı mekana dönmesine biraz şaşırdık. Show’un yeni dönemdeki en güçlü silahlarından biri de, eylül başında ekrana gelecek ve birinci seçilene tam 250 bin YTL. ödül verecek olan Biri Bizi Gözetliyor olacak. BBG evinin kapılarının yeniden açılmasıyla, memleket de o eski polemik malzemesine yeniden kavuşacak. Yine işi gücü bırakıp hiç tanımadığımız insanların hayatını gözetleyeceğiz. Bu sütunlarda çaresiz yeniden o bitip tükenmeyen BBG tartışmalarına geri döneceğiz.

Yaz başında gösterime soktuğu dizilerden aradığını bulamayan ve şimdilerde yeniden atağa kalkan Show, bu ayın sonunda çok iddialı iki yapımı daha yayınlamaya başlayacak. Kadir İnanır, Oktay Kaynarca, Ebru Cündübeyoğlu ve Çağla Kubat’lı Kuzey Yıldızı ve Kenan Işık ile Aydan Şener’in başrollerini paylaştıkları, nefis jenerik müziğiyle seyircide şimdiden ciddi bir beklenti yaratan Fikrimin İnce Gülü, Show’u diziler liginde aldığı hezimetten kurtarmaya çalışacak.

Sabah sabah rekabet

Yeni sezonun başlamasıyla birlikte sabah kuşağında da müthiş bir rekabet başlayacak. Seda Sayan’ın bütün rakiplerine açık ara fark yaptığı bu saat diliminde, Show Petek Dinçöz’le, Kanal 1 Tuğba Erbil’le, Star ise eğer son anda bir değişiklik olmazsa Bülent Ersoy’la yarışacak.

*****

GÜNÜN DİYALOĞU

EVRİM AKIN: Ama arkada çok gürültü var.

KADİR ÇÖPDEMİR: Arka taraftaki gürültü, gürültü gibi değil. Sanki katliam varmış gibi... (Güldür Bakalım’dan.)

GÜNÜN DİYALOĞU

ÖZGÜ NAMAL: Yedinci yarışmacımız Handan. Handan’ı görmek için Petek’e bağlanıyoruz.

SUNUCU PETEK: Yedinci yarışmacımız Korkmaz... (Güldür Bakalım’dan.)

DİĞER YENİ YAZILAR