Kavak Yelleri kışın da eser

Haberin Devamı

Zordur, yazın gösterime soktuğunuz yazlık yapımları kışın da izletebilmek zordur. Çünkü bütçeleri düşüktür, yıldız isimler yoktur. Kanallar, yaz sezonunda ekranı bu anlamda iddiasız yapımlarla doldurur. Bu, yıllardır hep aynısını yaşadığımız, hiç değişmeyen bir durumdur. Geçen sene de böyle olmuştu. Ekrandaki onlarca yazlık yapımdan ancak İki Aile ve Yalancı Yarim gibi birkaçı arşive yollanmaktan kurtulmuştu. İki Aile’nin yeni sezon bölümlerinin çekimleri şu günlerde devam diyor. Yalancı Yarim ise Barış Akarsu’nun anısıyla hafızalarımızda yaşamaya devam ediyor. Şimdilerde bütün kanallarda otuza yakın yeni dizi dönüyor. İçlerinde kış sezonunda da devam etme şansı bulabilecek dizi sayısı ise yine ne yazık ki ikiyi, üçü geçmiyor. Hırsız-Polis’in Jilet’i, Kavak Yelleri’nin Efe’si Dağhan Külegeç’in dizisi, yazlık yapımlar arasında haftalardır en çok reytingi toplayan yapım olarak öne çıkıyor. Küçük bir Ege kasabasındaki, Urla’daki liseli gençlerin öykülerini anlatan Kavak Yelleri, bu reytinglerle kışın de esmeye devam edecek gibi görünüyor.

Show’un dizileri kayıp

Bütün kanalların yazlık yapımlarını yarıştırdığı şu günlerde, diziler ligindeki amansız yarış, Kanal D ile Star arasında geçiyor. Yaza tam yedi diziyle birden giren Show ise, belki de tarihinin en kötü günlerini yaşıyor. Show’un pazar akşamları yayınlanan Hepsi 1’in dışındaki dizileri Eksik Etek,

Nazlı Yarim, Son Tercih, Kaptan, Hayat Apartmanı ve Kısmetim Otel’in reytingleri, deyim yerindeyse adeta yerlerde sürünüyor. Pazar gecesi Fenerbahçe ile Beşiktaş arasındaki Süper Kupa mücadelesinin müthiş yüksek reytingiyle sevinen Show yönetiminin, dizi sorununa bir an önce çare bulması gerekiyor. Diziler liginde atv’nin de işleri hiç yolunda gitmiyor. Bir zamanlar “Dizi, atv’de izlenir” sloganıyla bu kulvarda lider olan kanal, şimdilerde haftanın en çok izlenin ilk on dizisi listesinde ancak tek bir yapımla temsil ediliyor. Bu ayın sonundan itibaren bütün kanallar kışlık yapımlarını birer birer görücüye çıkarmaya başlayacak. Bakalım bu kadar yazlık diziden kaçı, kış sezonunda da ekranda kendisine yer bulma fırsatı yakalayacak.

*****

GÜNÜN SÖZÜ

İbrahim Abi her yere, her zaman, zamanından geç gider. Tarifeli uçağı hiç yakalayamaz, hep kaçırır. O yüzden özel uçak aldı. (Faik Öztürk, İbo Show’da söyledi.)

GÜNÜN DİYALOĞU

ÖZGÜ NAMAL: Kulise bağlanıyorum. Petek, orada mısın?

PEKER AÇIKALIN: Polise mi bağlanıyor? (Güldür Bakalım’dan.)

DİĞER YENİ YAZILAR