Bayülgen’in başarısının sırrı tiyatronun büyüsünde saklı

Döviz kurları değişiyor, ligde sıralama değişiyor, mevsimler değişiyor, ekranların vitrinleri değişiyor ama Binbir Gece’nin diziler ligindeki liderliği, gösterime girdiği ilk haftadan beri hiç değişmiyor

Haberin Devamı

Döviz kurları değişiyor, ligde sıralama değişiyor, mevsimler değişiyor, ekranların vitrinleri değişiyor ama Binbir Gece’nin diziler ligindeki liderliği, gösterime girdiği ilk haftadan beri hiç değişmiyor. Dizinin seyirci sayısı azalmadığı gibi, izleyenine sürekli yenileri ekleniyor. Birçok dizi var ekranlarda, senaryosu Binbir Gece kadar sürükleyici olan. Birçok yapım var, kadrosunda Binbir Gece’den daha da ünlü isimler bulunan. Ama hiçbiri, Şehrazat’la, Onur’un aşkı kadar ilgi görmüyor. Her iki televizyondan birinde, salı gecelerinde, geçen sezonda Aliye’nin yakaladığı rüzgarı arkasına alan Binbir Gece izleniyor. Üstelik bu başarı, her iki seyirci kategorisinde de aynı şekilde kendini gösteriyor. Hem Tüm Kişiler kategorisi, hem de AB Grubu seyircisi, aynı diziyi izliyor. Binbir Gece için, seyircinin hangi sosyo-ekonomik gruptan geldiği pek fark etmiyor. Oysa birçok başka yapım, iki gruptan ancak birine hitap edebiliyor. Bir tarafta reytingleri yüksek çıkan bir dizi, öte yanda ilk onun içine zar zor giriyor. Örneğin Acı Hayat, Tüm Kişiler kategorisinde sürekli ikinci geliyor. Ancak iş AB Grubu’na, yani bir üst tüketici sınıfına gelince, Acı Hayat hemen dokuzuncu sıraya iniyor. AB Grubu’nda hemen her hafta ikinci olan Avrupa Yakası, Tüm Kişiler listesinde, onuncu sıraya geriliyor. Üstelik sürekli yeni yapımlar da gösterime giriyor. Özcan Deniz’in Kader’i, ikinci haftasında yayında ama işte ilk on dizi listemiz de ortada. Büyük umutlarla ekrana sürülen bu yapım, yayın gününde ilk sıralarda çıksa da, haftalık toplamda listenin dışında. Henüz üçüncü haftasına giren Mehmet Ali Erbil’in dizisi Yıldızlar Savaşı ise, varolma savaşında. Geçen yılların ekran efsanesi Kurtlar Vadisi bile gördüğünüz gibi bu yarışın dışında. Kanalların en büyük reklam gelirini elde ettiği prime-time’daki dizi savaşları, önümüzdeki süreçte daha ettiği prime-time’daki dizi savaşları, önümüzdeki süreçte daha ettiği prime-time’daki dizi savaşları, önümüzdeki süreçte daha ettiği prime-time’daki dizi savaşları, önümüzdeki süreçte daha ettiği prime-time’daki dizi savaşları, önümüzdeki süreçte daha ettiği prime-time’daki dizi savaşları, önümüzdeki süreçte daha ettiği prime-time’daki dizi savaşları, önümüzdeki süreçte daha ettiği prime-time’daki dizi savaşları, önümüzdeki süreçte daha da keskinleşecek. Kanallar arasındaki reyting rekabetinin birincilik ipini, dizilerini en çok seyirciyl

***

CINE5’te harek başladı
Ekran vitrinini yenileyen kanallar arasına CINE5 de katıldı. CINE5, birçok yeni yapımla süslediği program akışını, bugün görücüye çıkardı. Kanalın sevilen yapımlarından Başka Yerde Yok’un, yeni sunucuları Ece Sükan ile Kürşat Başar’la yoluna devam edeceğini söylemiştik. CINE5’teki bir başka önemli yenilik, ana haber bülteninde olacak. Aydın Özdalga yönetimindeki CINE5 Haber, her gün 19.30’da seyircisiyle buluşacak. Kanalın gündüz kuşağında, saat 10.00’da Melike Öcalan Suna ile Timuçin Özaslan’ın birlikte sunacağı Pürneşe adlı program yayınlanacak. Saat 12.00’de Tuluhan Tekelioğlu’nun sunacağı Yeter ki İste de bugün ilk kez seyircisiyle buluşacak. Pazar günleri ise Faik Çetiner’li Bizim Stadyum CINE5 ekranında olacak. CINE5, canlı yayınlanan yeni yapımlarıyla, seyircilerinin karşısına daha zengin bir vitrinle çıkacak.

***

CNN TÜRK vitrinini yeniledi
Haber kanalları arasında iddialı bir yere sahip olan CNN TÜRK, bugünden itibaren izleyicisinin karşısına yepyeni bir haber vitriniyle çıkıyor. CNN TÜRK’te gün, saat 07.00’de Ece Üner ve Cem Öğretir’in birlikte sunacağı Yeni Gün’le başlıyor. Bir gün öncesinin haberlerini ve günün gelişmelerini ekrana taşıyacak Yeni Gün, ekonomiden kültür sanata, hava durumundan spor haberlerine kadar geniş bir haber yelpazesiyle seyircisini selamlayacak. CNN TÜRK’ün gün ortasında, saat 13.00’deki Ajans adlı haber programını bundan sonra Senem Tolunay sunacak. Haber trafiğinin en sıcak olduğu saatlerde, Türkiye ve dünyanın gündemi Ajans’ta ekrana taşınacak. Hafta içi her gün saat 15.10’da başlayacak Farkında mısınız?’da ise, muhabirler kendi haberlerini kendileri sunacak. Saat 17.00, CNN TÜRK’te Gürkan Zengin’in programı Editör’ün başlama saati. 19.00’da ise Şirin Payzın’la 360o olacak CNN TÜRK ekranında. Kanal, haber maratonuna, gece saat 23.30’da Başak Şengül’ün sunduğu Gece Görüşü ile devam edecek. Günlük koşuşturma içinde gözden kaçan haberler, Gece Görüşü’nde haber masasına gelecek. Mithat Bereket’in Manşet’i, 28 Mart Çarşamba günü start alacak. Manşet, her Çarşamba saat 21.00’de, canlı yayında Türkiye’nin gündemini tartışacak. CNN TÜRK, bu haber atağıyla, haber kanalları arasındaki iddiasını, bir kez daha ortaya koyacak.

***

Azra İçin Oyun Bitti
Dünya güzelimiz Azra Akın, yakında Kanal D ekranında başlayacak Oyun Bitti adlı dizi ile hayranlarıyla buluşmaya hazırlanıyor. Erler Film imzasını taşıyan yapımda, Berk Oktay ve Mert Öcal gibi isimler rol alıyor. Azra, dizide, Güneydoğu’lu bir ağanın beşik kertmesiyle evlendirilmeye hazırlanan kızını canlandırıyor.

DİĞER YENİ YAZILAR