Gazete Vatan Logo

Meme estetiğinde silikon mu, yağ enjeksiyonu mu?

Son zamanlarda gelişen tıbbi teknoloji ve operasyon teknikleri meme büyütme ameliyatlarının kadınların gözündeki cazibesini arttırdı. En çok merak edilen ise meme büyütmede hangi yöntem seçilmeli? Yağ enjeksiyonu mu yoksa silikon mu? Estetik Cerrah Op. Dr. Defne Erkara iki yöntemin avantajlarını ve dezavantajlarını anlattı.

Meme estetiğinde silikon mu, yağ enjeksiyonu mu?

Erkara'nın konuyla ilgili şu bilgileri aktardı; Tıbbi teknolojinin ve operasyon tekniklerinin gelişmesiyle adeta çağ atlayan meme büyütme ameliyatı kadınların oldukça yüzünü güldüren bir işlem. Giderek artan sayıda kadın memesini büyütüyor. Daha fazla sayıdaki de araştırmalar içine giriyor. Konu çok ilgi çekmeye başlayınca krem, hap, çay vs. gibi ürün pazarlamacıları da devreye girip kadınların kafasını karıştırmış durumda. Bu konuyu açmışken hemen söyleyeyim; bunların hiçbiri işe yaramaz, boşa vakit ve para kaybettiren yöntemler. Sadece silikon ve yağ enjeksiyonu ile meme büyütme etkilidir.

Silikonla meme büyütme

Tüm dünyada bütün plastik cerrahların en çok meme büyüttüğü yöntem silikonla meme büyütmedir. Çünkü kalıcı, vücuda son derece uyumlu ve istenen oranda büyütme sağlaması büyük avantaj. Üstelik 1 saatlik bir ameliyatla uygulanabiliyor. Ertesi gün kişi günlük hayatına devam edebiliyor.

Yağ enjeksiyonu ile meme büyütme

Kişinin kendi yağı ile yapılan işlemdir. En önemli avantajı son derece doğal bir görüntü sağlamasıdır. Ayrıca yağ alınan bölgede incelme de sağladığı için ekstradan mutlu eder. Ancak her kadına uygun değil. Belli bir oranda meme volümü olması gerek, vücutta yeterli rezerv yağ olması gerek. Ayrıca çok büyük meme isteyenler için uygun değil. Belli miktarda yağ verilebilir, daha fazla verilirse o yağ dokusu tutmaz. Üstelik kalıcı değil, 2-3 yıl sonra tekrarı gerekebilir. Yağ enjeksiyonu işlemi daha uzun sürüyor. Çünkü belli bir süreç var, önce yağ alınıyor, işlemden geçiriliyor, sonra transfer ediliyor. Yani ameliyat daha uzun sürüyor.

Haberin Devamı

Yöntem hastanın durumuna göre belirlenir

Özellikle yağ enjeksiyonu tekniklerinde gelişme, sonuçların eskiye oranla daha iyi olmasını sağladı. Eskiden silikona nazaran daha kötüydü. Şimdi birbirlerine üstünler mi derseniz tam üstün oldukları söylenemez. Bazı hastalarda silikon daha iyi sonuç veriyor, bazı hastalarda yağ enjeksiyonu. Bazen her ikisi birden gerekebiliyor. Özellikle memede şekil bozukluğu olan hastalarda. Meme kıvrımları belirgin, yani memesi dümdüz değil, az da olsa memenin kılıfı var ise, yine vücudunda yeterli yağ var ise ve çok büyük istemiyorsa yağ enjeksiyonu ilk tercih. Sadece meme ucu var, belli belirsiz bir meme altı kıvrımı varsa bu tarz bir hastada yağ enjeksiyonu ile iyi bir sonuç elde etmenin imkanı kesinlikle yok. Çünkü bir yağ enjeksiyonu operasyonun başarılı olması için bir kılıfı doldurmak lazım. Yani burada silikon mecburen yağ enjeksiyonundan üstün oluyor.

Haberin Devamı

İki yöntem kombine de edilebilir

Memede, tüp meme dediğimiz deformite olduğu zaman yani memenin alt kısmı olmayıp sadece üst kısmı ve bir meme başından ibaret olan memeler söz konusu olduğunda her iki yöntem kombine edilir. İki meme arasında da çok büyük farklar olabiliyor. Birisi sarkık gibi dururken öbürü hiç yokmuş gibi karşımıza çıkıyor ya da birisi normal iken öbürü daha tüp meme şeklinde olabiliyor. Böyle durumlarda eşitliği yalnızca silikonla sağlamak çok zor. Çünkü silikon yuvarlak bir görüntü oluşturuyor. Meme ucuna herhangi bir etkisi yok. Alt kısmı da belli bir oranda açabiliyor. Burada bizim yumuşak dokuya ihtiyacımız oluyor. Bu durumlarda en azından altı ay sonra yağ enjeksiyonuyla o yuvarlaklık verilebilir.

Haberin Devamı

Sonuç olarak; memesinden şikayetçi olan kadın yapmışken bir kere olsun, büyük olsun diye düşündüğü zaman yağ enjeksiyonundan uzaklaşmış olacak. Ama doğal bir görünüm istediği zaman yağ enjeksiyonuna yaklaşmış olacak. Gerektiği durumlarda da ikisi kombine edilecektir.