Çok okunmak, yazmak için cesaret veriyor

Başak Sayan yeni romanı Ölü Kuşların Sessizliği ile heyecan dolu bir polisiyenin yanında yine tutkulu bir aşk ve intikam hikayesi anlatıyor.

Başak Sayan üçüncü romanı Ölü Kuşların Sessizliği ile okurlarına yine heyecan dolu bir hikaye sunuyor. İlk defa kaleme aldığı polisiye türündeki romanıyla şimdiden en çok okunanlar listesine yerleşen Sayan romanında polisiyenin yanında aşk, intikam ve insan ilişkilerine dair de ilginç detaylar veriyor. Yaşanan bir cinayetten yola çıkarak birçok psikolojik ve sosyolojik saptamalardan bulanan ve karakterlerinin iç dünyasını çarpıcı bir dille yansıtan Başak Sayan okurlarına bir nefeste okuyacakları sürükleyici bir hikaye yazmış. Sayan hikayeyi yazarken başlarda polisiye yazmak gibi bir planı olmadığını ancak yazdıkça hikayenin kendinden bu türe evrildiğini söylüyor. Sayan, "Bu roman şu anki Türkiye'nin yansıması olan bir eser. Aslında bunu bilerek ve kararlaştırarak yapmadım. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra kafamda bir ampul yandı. Çünkü hikayeyi neyin üzerine kurmam gerektiğine karar verdim ve karma üzerine kurdum. Hayatta ne yaparsak aynısını yaşıyoruz. 15 temmuz gecesi yaşananlar bana Ergenekon ve Balyoz davaları sürecini hatırlatıyor ve o süreçte masum insanlara haksızlık yapanların şuan aynısını yaşadığını gösteriyor. Hayat dev bir ayna gibi. Sen ona ne gösterirsen o da sana aynısını gösteriyor" diyor.

Haberin Devamı

Çok okunmak, yazmak için cesaret veriyor

Her yazar bir yıl arayla eser vermeli

Sıkı bir polisiye okuyucusu da olan Başak Sayan’ın bir sonraki romanı şimdiden hazır. Bir yıl arayla yazdıklarını yayınlayan Başak Sayan bu konuda hiç taviz vermeyi düşünmüyor. Peş peşe yayınladığı üç romanla adeta yazarlıkta rüştünü ispatlayan Sayan her yıl yeni bir roman yazmak istediğini ve üretmeyi çok sevdiğini söylüyor. Sayan, "Yapı olarak çalışkan olan biriyim. Hayatta en çok sevdiğim şey okumak ve yazmak. En büyük zevkim bu ikisi. Kitaplarımın aylarca en çok satanlar listesinden inmediğini görmek bana bir sonraki kitabı yazmak için umut ve cesaret veriyor. Zaten her yazarın 1,5 yılda bir eser vermesi gerekir ki okurun gözünde sürekliliği olsun. Bir kitap yazıp araya beş yıl koyduğunda kitleni kaybetmiş oluyorsun. Bu yüzden her yıl bir eser ortaya çıkarma niyetliyim" diyor.

Haberin Devamı

Para kazanmak için oyunculuk yapmam

Bu dönem edebiyata daha çok ağırlık veren Başak Sayan oyunculuktan vazgeçmediğinin de altını çiziyor. Bu durumu ise şöyle açıklıyor, "Oyunculuğum yazarlığımın gerisinde kalmadı. Her zaman su akıp yolunu bulur. Hiç endişelenmiyorum. Hayatta ne oluyorsa bir sebeple oluyor. Bir yıldır edebiyata daha fazla hız verdim. Çünkü kalbimi hoplatacak bir senaryoyla karşılaşmadım. Hep oynadığım rollerin birebir aynısı geliyor. Bu yüzden içime sinen bir iş gelene kadar dizilerde olmamaya karar verdim. Sırf para kazanmak için oyunculuk yapmak istemiyorum. Artık bekleyebilme lüksüm var. O aşamaya geçtiğim için rahatım. Zaten 20 yıldır setlerde olduğum için çok yorulmuşum bu durum bana çok iyi geldi."

DİĞER YENİ YAZILAR