Gazete Vatan Logo

Melih Gökçek: 'Sizi teker teker mahkemeye veriyorum'

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan yumurtalı protestoya ilişkin kendisinin ve Büyükşehir Belediyesinin sorumlu olduğunu iddia edenleri mahkemeye vereceğini bildirdi.

Melih Gökçek: 'Sizi teker teker mahkemeye veriyorum'

Gökçek, yaptığı yazılı açıklamada, Kılıçdaroğlu ve CHP milletvekillerinin Türkiye'nin dört bir tarafında şehit cenazelerine gittiklerinde tepki aldığını ifade etti.

Ankara Kocatepe Camisi'nde protesto edilen Kılıçdaroğlu'na yumurta atıldığını hatırlatan Gökçek, Kılıçdaroğlu, Ankara il başkanı ve CHP Genel Başkan yardımcılarının kendisi ve belediyeyi suçladığını belirtti.

Yumurta atılmasını kesinlikle tasvip etmediğini bildiren Gökçek, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Ancak, milletin protestosu son derece doğal ve olağandır. Senin milletvekillerin gidecek terörist cenazelerine katılacak, Apo'nun bayrağı altında yürüyüş ve konuşma yapacak, PKK cenazesine katılacak, Güneydoğuya giden CHP milletvekillerinden oluşan heyet 'Asker ve polis yargılansın' diyecek, TBMM'de terör yanlılarının yargılanmaması için oy kullanacak ondan sonra protesto yapılınca 'Vay beni nasıl protesto edersiniz' diyeceksiniz. Millet saf değil olan biteni açıklıkla görüyor ve demokratik tepkisini kullanıyor. Olayın benimle ve büyükşehir belediyesiyle ilişkilendirmenize gelince, ben yumurta atılması için kimseyi görevlendirmedim. Belediyemizden bu işin içinde kimse yoktur. Yolda yürürken kafanıza kuş pislese benden bilecek, 'Bu kuşu Melih göndermiştir' diyeceksiniz."

Haberin Devamı

CHP'nin gündemini sürekli kendisinin oluşturduğunu ifade eden Gökçek. "Bu da benim için onurdur. Beni ve belediyemi bu olayla ilgili suçlamalarına gelince, sizi teker teker mahkemeye veriyorum. Mahkemede attığınız iftiralardan dolayı hesap vereceksiniz" ifadesini kullandı.

İzmir Caddesi'nde geçmişte kendisine de yumurta atıldığını ve atan kişileri kurtarmaya CHP Grup Başkanvekili Levent Gök'ün geldiğini anımsatan Gökçek, o zaman bu militanlara tepki koyulmadığını, destek verilip alkışlandığını ifade etti. Bu kişilerin şimdi ağlamaya ve yakınmaya hakları olmadığını savunan Gökçek, şunları kaydetti:

"Burhan Kuzu, üniversitede yumurta yağmuruna tutulunca Kılıçdaroğlu verdiği, demeçte, 'Yumurta atılmasını doğrusunu isterseniz şık görmedim. Ama öğrenciler demokratik yollardan protesto edebilir. Onu da saygıyla karşılamak gerekiyor. Herhangi bir şiddet yok değil mi? Yoksa sorun da yok' demişti. Sayın Kılıçdaroğlu olayı ben de sizin gibi değerlendiriyorum. Yumurta atılmasını doğrusunu isterseniz şık görmedim. Ama öğrenciler ve vatandaşlar CHP, HDP, terörist PKK ilişkilerini demokratik yollardan protesto edebilir. Onu da saygıyla karşılamak gerekir. 'Herhangi bir şiddet yok değil mi? Yoksa zaten sorun da yok' diyorum."

Haberin Devamı