Gazete Vatan Logo

Melih Gökçek’le beraber yürürüz

“Melih Bey, benim 94’ten beri yol ve dava arkadaşım. Bu yol ve dava arkadaşlığımızda bugüne kadar beraber geldik. Bundan sonra da beraber gideceğimizi zannediyorum. Kabinede de revizyon yok”

Melih Gökçek’le  beraber yürürüz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuşma yaptı. Fırat’ın doğusu için operasyon planlarının tamamlandığını açıklayan, MHP’den Ankara Belediye Başkanı olarak düşünülen Melih Gökçek için de ‘yol arkadaşım’ diyen Erdoğan, şunları söyledi:

ANDIMIZ TEPKİSİ: (Danıştay’ın andımız kararı) Danıştay tarafından geçtiğimiz hafta çarşamba günü düzenlenen uluslararası sempozyumda özellikle “Andımız” kararıyla yargıda ortaya çıkan ve hiç de masum bulmadığımız sıkıntılı durumu bizzat konunun muhataplarına ifade ettik.

SURİYE ZİRVESİ: (İstanbul’daki 4’lü zirve) Türkiye, Rusya ve Fransa Cumhurbaşkanları ile Almanya Şansölyesi’nin katılımıyla gerçekleşen bu zirvede, Suriye meselesinde gelinen yeri ve atılacak adımları konuştuk. Zirveye katılan liderlerle ikili görüşmelerde de ağırlıklı olarak Cemal Kaşıkçı konusunu ele aldık ve onların sordukları sorular oldu ama onların şu ana kadar bilmedikleri birçok konuyu da kendilerine ifade etme fırsatını buldum.

LAFLA DEĞİL, İCRAATLA: Dün, dünyanın en büyüklerinden biri olan İstanbul Havalimanımızı resmen hizmete açtık. Görüldüğü gibi biz, cumhuriyetimizi lafla değil icraatla kutluyoruz.

Haberin Devamı

BAHANE BULMAK KOLAY: Her yıl verdiğimiz Cumhuriyet Bayramı resepsiyonunu da yeni havalimanımızda gerçekleştirdik. Bunu bahane edip gelmeyenler de oldu tabii, o ayrı mesele. Neymiş, ‘Cumhuriyet Bayramı’nın bu tür resepsiyonları sadece Ankara’da kutlanırmış.’ Bu nasıl bir anlayıştır? Sen yeter ki gönlünü bu işe ver ama sende gönül olmadıktan sonra bahane bulmak kolay.

EN ÜST LİG: İstanbul Havalimanı, dünyada en önemli merkezlerden biri olacak. Buradan dünyaya dağılımlar yapılacak. Bu dev eserle Türkiye artık sadece transit merkez konumunu güçlendirmekle kalmamış, hava ulaşımında ve lojistikte de en üst lige çıkmıştır.

ALMANLARIN BERLİN ŞİKAYETİ: Dikkat edin, 42 ayda burası bitti. AK Parti iktidarına yakışan bu. İşte Berlin, 2006’da temel attı. Berlin Havalimanı hâlâ devam ediyor ve şimdi Almanlar kendi gazetelerinden ‘Buradan 3 kat, 4 kat büyük olan İstanbul Havalimanı bitti Berlin ne halde’ diyorlar.

Haberin Devamı

GARDIROP ATATÜRKÇÜSÜ: Ülkemizde yıllarca milletimizin pek çok ortak değeri gibi Gazi Mustafa Kemal’i, Cumhuriyet Bayramımızı, Zafer Bayramımızı da kendi tekellerine almaya çalışan biliyorsunuz bir kesim var. Bu kesimin ne Cumhuriyet’e, ne milletimize, ne ülkemize en küçük bir faydalarının dokunduğu, en küçük bir hizmetlerinin geçtiği vaki değildir. Tam tersine ülkenin ve milletin hayrına atılan ne adım varsa hepsine de karşı çıkmış, hepsini de engellemeye çalışmışlardır. Biz bunlara salon cumhuriyetçisi, gardırop Atatürkçüsü diyoruz.

BU KAFA AŞAĞILADI: Yıllarca cumhur ile Cumhuriyet’i, Gazi ile Atatürk’ü birbirinden uzaklaştırarak gizli iktidarlarını korumaya çalışan bu kafa, sözleri ve eylemleriyle de milletimizi hep aşağılamışlardır.

İNÖNÜ’YÜ KOYDULAR: Bunlar Atatürk’ün ismini ve resmini pullardan çıkarmadılar mı, Türk parasından çıkarmadılar mı? Sınıflardan tabloları kaldırmadılar mı? İşte onlar bunlardı. Yerine kimi koydular? İnönü’yü koydular.

Haberin Devamı

TEK ANDIMIZ İSTİKLAL MARŞI: Bizim cumhuriyetçiliğimizin ölçüsü bu ülkeye ve millete yaptığımız hizmetlerdir, kazandırdığımız eserlerdir. Bizim Türklüğümüzün ölçüsü tek parti devrinden kalma bir metin değil, milletimizin gönlündeki yerimizdir. Bizim tek andımız İstiklal Marşı’mızdır.

EN MODERN MALZEME: (Tunceli’de kötü hava koşullarından etkilenerek 2 askerin şehit olması) Şehadetin içerisinde kurşunla şehadete yürümek de var, donarak şehadete yürümek de var. Şu anda askerimizin bütün bu noktadaki teçhizatı; elbisesinden uyku tulumuna, yiyeceğine, giyeceğine, postallarına kadar hepsi dünyadaki en modern ordulardaki malzemelerdir.

KILIÇDAROĞLU’NA YÜKLENDİ: Dürüst ol ve şehitlerimiz üzerinden rant elde etmeye çalışma. Bu millet, seni her geçen gün daha iyi tanıyor. İnşallah 31 Mart bu yürüyüşün sonu olacak. CHP de millet de senden kurtulacak.

DAVA ARKADAŞIM: (Melih Gökçek’in MHP’den Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olacağı yönündeki soruya yanıt) Melih Bey, benim 94’ten beri yol ve dava arkadaşım. Bu yol ve dava arkadaşlığımızda bugüne kadar beraber geldik. Bundan sonra da beraber gideceğimizi zannediyorum.

Haberin Devamı

KABİNE REVİZYONU YOK: (Kabine revizyonu iddiası)Şu anda gündemimizde böyle bir şey söz konusu değil. Bakanlık sayılarımızda aynı şekilde böyle bir şey söz konusu değil. Biz zaten bakanlık sayılarını düşürmek suretiyle yeni bir sistem inşa ettik. Bunu da bu şekilde sürdüreceğiz. Ama bunlar tabi olmaz değil, yeri geldiğinde bu tür şeyler de olabilir. Ama şu an gündemimizde böyle bir şey yok.

‘Fırat’ın doğusu için plan tamam’

DEAŞ VE PKK’YA DARBE: Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatlarını başarıyla gerçekleştirdik. Bu operasyonlarla bölgenin eli kanlı iki terör örgütüne, DEAŞ ve PYD’ye gerçekten çok büyük darbeler vurduk.
İZİN VERMEYİZ: DEAŞ’ın, belli mahfiller tarafından yeniden eğitilen ve bölgeye yayılan elemanları vasıtasıyla adeta hortlatılmaya çalışıldığını biliyoruz. DEAŞ’ı hortlatarak önce İdlib’i, sonra tüm Suriye’yi yeniden kana ve ateşe boğmak isteyenlere asla izin vermeyeceğiz. Sadece bununla kalmayacak, Fırat’ın doğusundaki terör yapılanmasını da çökerteceğiz. Bu konuyla ilgili hazırlıklarımızı, planlarımızı, programlarımızı tamamladık. Hatta geçtiğimiz günlerde terör örgütüne yönelik fiili müdahalelerimizi de başlattık. Yakında daha kapsamlı ve etkili operasyonlarla terör örgütünün tepesine tepesine bineceğiz. Bir gece ansızın gelebiliriz.
‘Kaşıkçı’da yerli iş birlikçiyi bilelim’
BİZ ÇIKARTIRIZ: (Cemal Kaşıkçı cinayeti) Dışişleri Bakanınızın (Suudi) söylediği bir söz var, nedir o? ‘Yerli iş birlikçilere teslim ettik.’ O zaman bu yerli iş birlikçilere teslim edildiğini de yine gerek Suudi Dışişleri Bakanı gerekse bu 18 kişilik grubun ortaya koyması lazım. Yerli iş birlikçi kimse, bilelim. Bunu da biz çıkartırız. Bu işi böyle ortada bırakamayız. Artık bunu çözmek gerekiyor, ipe un sermenin anlamı yok. Veyahut da bunun altından birilerini kurtarmanın da anlamı yok.