Gazete Vatan Logo

Melih Gökçek istifa edeceği tarihi açıkladı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek Beştepe'de Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştü. 2 saat süren görüşmenin ardından Gökçek, sosyal medya hesabından cumartesi günü istifasını vereceğini açıkladı.

Melih Gökçek istifa edeceği tarihi açıkladı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, istifa edeceği tarihi böyle açıkladı: Bugün Sayın Cumhurbaşkanı ile bir görüşme yaptık. İnşallah cumartesi günü arkadaşlara veda edip, istifamı vereceğim...

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in de istifa edeceği tarih belli oldu. Dün Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin istifasını açıklamasının ardından gözlerin çevrildiği Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Melih Gökçek de istifa edeceği tarihi Beştepe’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la yaptığı görüşmenin ardından akşam Twitter’dan duyurdu ve “İnşallah Cumartesi günü Ankara Büyükşehir Belediye Meclisini olağanüstü toplayacak ve arkadaşlara veda edip, istifamı vereceğim” dedi.

Gökçek’in istifa tarihini açıkladığı iki tweet şöyle: Bugün Sayın Cumhurbaşkanımızla bir görüşme yaptık. İnşallah Cumartesi günü Ankara Büyükşehir Belediye Meclisini olağanüstü toplayacak ve Meclis üyesi arkadaşlara veda edip, istifamı vereceğim.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş istifa açıklaması

Gökçek'in istifasını duyurduğu anlarda Cumhurbaşkanı Erdoğan da sosyal medya hesabından önemli açıklamalarda bulundu.
Bursa Büyükşehir Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in istifa açıklamalarının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sosyal medyadan yaptığı dikkat çeken paylaşımlarda şu ifadelere yer verdi:
"Bizler bu yola koltuk sevdasıyla, makam sevdasıyla değil; hizmet sevdasıyla çıktık.
Bunun için de biz, gençlerden korkan, gençlerden çekinen, yerini gençlere bırakmayı düşünmeyenlerden asla olmadık, olmayacağız.
Gençlerimiz, aziz milletimizin emaneti olan önemli görevleri vakti-saati geldiğinde inşallah devralacak.
Ben gençlere güveniyorum. Gençlerin sahip oldukları imkânların hakkını vereceklerine gönülden inanıyorum.
"23 yıldır yönetiyor

İbrahim Melih Gökçek, 20 Ekim 1948’de Ankara’nın Keçiören ilçesinde dünyaya geldi. Babasının işi nedeniyle Ankara’dan Gaziantep’e taşındılar ve ilk, orta ve lise eğitim hayatını Gaziantep’te tamamladı. 1967 yılında üniversite eğitimi için Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’ni kazandı ve eğitim için yeniden doğduğu Ankara’ya yerleşti. Mülkiye’nin ardından Gazi Üniversitesi Gazetecilik Meslek Yüksek Okulu’ndan mezun oldu. Babasının Adalet Partisi İl Başkanı olması sebebi ile, küçük yaşlardan beri siyasetle iç içeydi ve 1984 yılında Keçiören Belediye Başkanı olarak seçildi. 1991’de Ankara Milletvekili olan Melih Gökçek, 1994’te Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday oldu ve seçimi kazanarak başkan oldu. Gökçek o günden beri girdiği seçimleri kazanarak bu görevi sürdürdü.

Haberin Devamı