Gazete Vatan Logo

Melih Gökçek'in eşi gözyaşlarını tutamadı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in eşi Nevin Gökçek, Ermenek’teki madenci ailelerini ziyaret etti.

Melih Gökçek'in eşi gözyaşlarını tutamadı

Karaman'ın Ermenek ilçesinde maden faciasının 26’ıncı gününde madende mahsur kalan 8 işçiyi kurtarma çalışmaları devam ederken, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mehlih Gökçek’in eşi Sosyal Hizmetler Eğitim ve Yardım Vakfı Onursal Başkanı Nevin Gökçek, Karaman Valisi Murat Koca’nın eşi Vildan Koca ile birlikte madende çıkarılmayı bekleyen Kamil Yaman ve Ömer Cansu'nun ailelerini ziyaret etti.

GÖZYAŞLARINA HAKİM OLAMADI

Gökçek ve beraberindeki heyet, ilk olarak Başyayla ilçesine bağlı Bozyaka köyünde yaşayan Kamil Yaman’ın evine gitti. Burada Yaman ailesiyle sohbet eden Gökçek, evin ihtiyacı doğrultusunda getirdikleri eşyaları aileye teslim etti. Gökçek daha sonra Üzümlü köyüne geçerek yine madende mahsur olan Ömer Cansu’nun ailesini ziyaret etti. Cansu ailesinin evinde duygulu anlar yaşayan Gökçek, gözyaşlarını hakim olamadı. Dernek adına getirdikleri eşyaları aileye veren Gökçek, geçirdiği kaza sonrası belinden sakatlandığı için yürümekte zorlanan ailenin diğer oğlu Adem Cansu’nun tedavi masraflarını da karşılama sözü verdi.

Haberin Devamı

Ziyaret sonrası konuşan Nevin Gökçek, her evde değişik bir hayat hikayesinin olduğunu belirterek, ailelerin problemlerini dinlemeye geldiklerini dile getirdi. Gökçek, “Onların gönüllerini rahatlatmaya geldik. Ailelerin çocukları daha çıkmadılar maden ocağından. İnsan ne başsağlığı dileyebiliyor ne, 'Geçmiş olsun' diyebiliyorsunuz ama herkes bunun farkında. Akıbetlerinin ne olduğu belli. Çok acı bir şey. Allah kimseyi evladıyla imtihan etmesin. Beklemek de çok kötü bir şey. En azından evlatlarının cansız bedenlerine bir an önce ulaşsınlar diyorum. Burada eğer 5 dakika da olsa onları rahatlattıysak ne mutlu. Amacımız o. Onun için geldik” dedi.

Gökçek, "Siz de gözyaşı döktünüz" diyen basın mensubuna, “Herhalde anne yüreği biraz da ondan oluyor. Onların acı hikayelerini dinlerken ağlamamak için taş yürekli olmak lazım” şeklinde cevap verdi.