Gazete Vatan Logo

Melih Gökçek devrinin sonu mu?

Ankara, önceki günden bu yana, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ankara, Bursa, Balıkesir, Uşak, Niğde ve Nevşehir belediye başkanlarının istifasını istediğine yönelik iddiaları konuşuyor.

Melih Gökçek devrinin sonu mu?

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’ten düne kadar herhangi bir açıklama gelmezken, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti’den iddialara dikkat çekici yanıtlar verdi.

‘Yok ama olabilir’

Erdoğan, Gökçek’in istifasının istendiğinin anımsatılması üzerine, “Süreç içinde bu tür gelişmeler olur ama şu anda böyle bir şey önümüzde yok ama bundan sonra da olmayacak anlamına kesinlikle gelmez. Çünkü değişimi dönüşümü biz seçime kadar yaşıyoruz, yaşayacağız. O metal yorgunluğu dediğim konu, bütün bunları kapsayan bir konuydu. Çok daha diri, dinamik güçlü bir yapıyla seçimlere hazırlanıp gireceğiz” dedi.

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal da Gökçek’in istifasının istendiği iddiasını doğrulamadı ancak bunun olabileceği sinyalini verdi:

‘Değerlendirme sürüyor’

“Teşkilatlarımızda süren yenilenme ve belediyelerle ilgili bir çalışma mevcut. Bu çalışma devam ederken, ‘şu belediye başkanının istifası istendi’ gibi bilgiler gerçeği yansıtmamaktadır. Medyada istifası istendiği söylenen başkanlardan istifa istenmesi söz konusu değildir ama bu şu da demek değildir; partimizin yürüttüğü kendi içimizdeki performans kriterlerine dair çalışmaların olmadığı anlamına da gelmiyor. Bütün belediyelerle ilgili değerlendirmelerimizi de yapıyoruz. Basında yer aldığı şekilde herhangi bir istifa talebi olmamıştır. Yıl başına kadar çalışmalar belli noktaya gelir. Kamuoyu algısı ve bizim yaptığımız araştırmaların gereği ve kamuoyunun talepleri, rahatsızlık dikkate alınarak, performans kriterleri dikkate alınarak çalışmalar sürdürülüyor.”

Haberin Devamı