Gazete Vatan Logo

Melek telekom

Kurumsal Girişim Sermayesi’ şirketi kuracağını açıklayan Türk Telekom, küçük girişimcilere hem stratejik hem de finansal destek sağlayıp ortak olacak. Şirket, Türkiye’den özellikle teknoloji alanında küresel düzeyde milyar dolarlık girişimcilerin çıkmasını hedefliyor

Melek telekom

2013’te özel sektör start-up hızlandırma programı olan ‘PİLOT’ programını geliştiren ve bugüne kadar

45 projeye toplam 2 milyon TL nakit desteği sağlayan Türk Telekom, hedef büyüttü.

Kurumsal Girişim Sermayesi’ şirketi kuracaklarını açıklayan Türk Telekom Strateji, Planlama ve İş Geliştirme Genel Müdür Yardımcısı Fırat Yaman Er, “Ayrı bir tüzel kişiliği olan bu şirket ile büyüme potansiyeli gördüğümüz ve kendi iş modelini kanıtlamış olan başlangıç aşamasındaki veya orta kademedeki ölçeklenebilir girişimlere kendi kaynaklarımızı kullandırma yöntemi ile yatırım yapacak, ortak olacağız. Hem küçük şirketleri büyütecek, hem de Türk Telekom’a değer katacağız. Bu gelişme heyecan verici, çünkü tüm bunların ülke ekonomisi için de önemli birer kaldıraç etkisi yapmasını bekliyoruz” dedi.

Ortak olacakları şirketlerin hiçbir zaman yüzde 100’ünü almak gibi bir planları olmadığının altını çizen Er, “Girişimci hep işin içinde olmalı. Biz kendini hayallerine adamış insanlarla bir araya gelmek istiyoruz. Onların hayallerine, enerjilerine ihtiyacımız var” diye konuştu.

Haberin Devamı

Limitimiz yok

Değer katabileceklerine inandıkları her türlü girişim fikrine açık olduklarını belirten Er, hem stratejik hem de finansal yatırımcı olacaklarını söyledi. Er, finansal yatırım konusunda bir limit koymadıklarını da açıkladı.

Kurumsal Girişim Sermayesi şirketi ile Türk Telekom, altyapısını, dağıtım kanallarını, abone tabanını, pazarlama gücünü ve birikimini girişimlerin kullanımına açacak. Girişimlere yapacağı yatırımlarla, onların fikirlerinden faydalanacak olan Türk Telekom, girişimlerle yapacağı iş birliklerinden, müşterilerinin değişen ihtiyaçlarına daha hızlı ve inovatif yöntemlerle cevap verme konusunda da faydalanacak.

Cazip girişimcilik merkezi

Türkiye’nin girişimciliğin merkezi olabilecek ciddi bir potansiyel taşıdığına inandığını belirten Fırat Yaman Er, “Hükümetin girişimcilik ekosisteminin gelişmesi adına attığı adımlar ve sağladığı vergi teşvikleri neticesinde Türkiye, cazip bir girişimcilik merkezi olma yolunda hızla ilerliyor. Türk Telekom olarak girişimcilik alanına yaptığımız yatırımlarla, ülkemizden küresel düzeyde faaliyet gösteren inovatif markaların, milyar dolarlık girişimlerin çıkmasına destek olacağız. Özellikle teknolojideki yenilikçi iş fikirlerini, finansal destek ve tecrübemizle destekliyoruz. Girişimlerimize, önemli bir networke erişebilme fırsatının yanında nakit desteği ve Türk Telekom ile iş ortağı olma fırsatı sunuyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı