Gazete Vatan Logo

Meksikalılar ‘şekerleme’ye geliyor

Meksika’da her birinin 1.000’e yakın mağazası olan 3 büyük zincir marketin alım heyetleri, çikolata ve şekerleme ürünleri için Türkiye’ye gelecek.

Meksikalılar ‘şekerleme’ye geliyor

İstanbul Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği, Türk ürünlerinin Amerika kıtasında yer alması için çalışmalarına devam ediyor. Meksika’da gerçekleştirilen ‘Expo Antad&Alimenteria 2016 Uluslararası Genel Ticaret Fuarı’na katılan birlik, fuarda kurduğu bağlantılarla Meksika’nın en büyük 3 market zincirinin satın alımcılarını Türkiye’ye getirecek. İstanbul Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Zekeriya Mete, “Fuarda Meksikalı 3 büyük zincir market ile görüştük. Bu şirketlerin her birinin neredeyse 1.000’e yakın marketi var. Bu firma yetkililerini Nisan-Mayıs gibi Türkiye’ye getireceğiz. Çikolata- şekerleme sektörü için büyük bir fırsat yarattık” dedi.

Fuarda Meksika Ekonomi Bakanı Ildefonso Guajardo Villarreal de Şekerli Mamuller Tanıtım Grubu standını gezdi ve ŞTG Başkanı Hidayet Kadiroğlu’ndan Türk ürünleri hakkında bilgi aldı. Kadiroğlu, tanıtım grubunun çalışmaları hakkında şu bilgileri verdi: “12 ülkeden heyeti ağırlayacağız Türkiye’de. Nisan ayına programlamaya çalışıyoruz. Güney Amerika pazarı bizim hedefimiz, çıkışımız. Ortadoğu ve çevre ülkelerdeki ihracat kapılarımızı bu ülkelerle telafi edeceğimizi düşünüyorum. Peru, Arjantin ile ticaret hacmimiz sene içerisinde çok arttı. Arjantin’den Türkiye’ye çok ciddi talep geldi. Orada da heyetler organize edip getireceğiz.”

Haberin Devamı