Gazete Vatan Logo

Meksika'da sesler yükseliyor: 'Defol git Trump'

Meksika'da ülke çapında çok sayıda kentte sokağa çıkan on binlerce insan, ABD ve yeni başkanı aleyhine slogan attı.

Meksika'da sesler yükseliyor:  'Defol git Trump'

Meksikalılar ABD Başkanı Donald Trump'a karşı sokağa döküldü. 20 farklı kentte ellerinde Meksika bayraklarıyla yürüyen göstericiler, ABD'nin yeni başkanından Meksika halkına saygı göstermesini istedi.

'Meksika asla mağlup edilemez' ve 'Defol git Trump' sloganlarının yükseldiği protestolarda, en çok tepkiyi çeken başlıklar sınıra örülecek duvar ve göçmenleri sınır dışı etme projesiydi.

Göstericilerden avukat Emiliano Montes de Oca, "Donald Trump'ın sınıra duvar örme fikrini protesto etmek ve ABD'de çalışan Meksika halkını desteklemek için buradayız" dedi.

Lydia Segovia ise, "Pena Nieto, Trump'tan sözünü esirgemez. Bu yüzden bugün buradayız ve Trump'ın ırkçı politikalarını kınıyoruz" ifadelerini kullandı.

Göstericilerin hedefinde Meksika Devlet Başkanı Enrique Pena Nieto da vardı. Protestocular, Meksika liderinden ülkenin haklarını korumasını talep ediyor.

Herhangi bir siyasi parti tarafından yönlendirilmeyen ve 80 sivil toplum örgütü tarafından düzenlenen gösteriler olaysız sona erdi. Protestocular, ulusal marşı okuduktan sonra dağıldı.

Haberin Devamı

ABD Başkanı Trump, göreve geldikten beş gün sonra Meksika sınırına duvar örüleceğini resmen ilan etmişti. Trump, duvarın maliyetini Meksika'ya ödetmeye hazırlanıyor.