Gazete Vatan Logo

Mehmetler, Aliler, Ahmetler çoğunlukta

Yeni Meclis’te vekillerin 51'nin adı Mehmet, 21’inin adı Ali, 20’sinin adı da Ahmet

Genel seçimlerin ardından oluşan 23. dönem Meclisinde yine Mehmetler, Ahmetler ve Aliler çoğunlukta. Meclis’te 51 milletvekilinin adı Mehmet, 21’inin adı Ali, 20’sinin adı da Ahmet. Yeni dönemde kadın milletvekilleri arasında ise Fatma ve Ayşeler ağırlıkta.

22 Temmuz’un ardından 23. dönemde görev yapacak milletvekillerinin listesi netleşirken, yeni dönemde görev yapacak milletvekilleri arasında da yine Mehmet, Ahmet ve Ali isminin ağırlıkta olduğu belirlendi. 23. dönem Meclisi’nde 51 Mehmet isimli milletvekili yer alıyor. Alilerin sayısı 21’i bulurken yine 20 tane de Ahmet isimli milletvekili bulunuyor.

Büyük bir kısmı iki isimli olan milletvekillerinin pek çoğunun ön adının Mehmet olduğu belirlenirken bunlar arasında Dengir Mir Mehmet Fırat (Adana), Mehmet Hanifi Alır (Ağrı), Mehmet Zafer Çağlayan (Ankara), Mehmet Ali Şahin (Antalya), Mehmet Fatih Atay (Aydın), Mehmet Zekai Özcan (Ankara), Mehmet Cemal Öztaylan (Balıkesir), Mehmet Altan Karapaşaoğlu (Bursa), Mehmet Salih Erdoğan (Denizli), Mehmet Mehdi Eker (Diyarbakır), Mehmet Necati Çetinkaya (Elazığ), Mehmet Zafer Üskül (İçel, Mehmet Sait Dilek (Isparta), Mehmet B. Denizolgun (İstanbul), Mehmet Sayım Tekelioğlu (İzmir), Mehmet Şevki Kulkuoğlu (Kayseri), Mehmet Mustafa Açıkalan (Sivas), Durdu Mehmet Katsal (Osmaniye) da bulunuyor.

Meclis’te yeni dönemde Mehmet, Ahmet ve Ali’nin yanı sıra en çok görülen isim Hüseyin, Mustafa ve Hasan.

23. dönem Meclis’inde yer alan kadın milletvekilleri arasında ise Fatma ve Ayşe isimleri ön plana çıkıyor. Meclis’te 5 Fatma isimli kadın vekil bulunurken 4 de Ayşe bulunuyor. Ayşe ve Fatmaların en çok bulunduğu parti ise AKP. AKP’nin Fatma isimli kadın milletvekilleri Ağrı Milletvekili Fatma Kotan, Gaziantep Milletvekili Fatma Şahin,İzmir Milletvekili Fatma Nükhet Hotar olurken CHP’den Fatma Nur Serter, bağımsızlardan da Van Milletvekili Fatma Kurtulan bulunuyor. AKP’nin Ayşe isimli milletvekillerini Balıkesir Milletvekili Ayşe Akbaş, İstanbul Milletvekili Ayşenur Bahçekapı, İstanbul Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu oluşturuyor. CHP’den ise Ayşe Jale Ağırbaş bulunuyor.

Haberin Devamı