Gazete Vatan Logo

Mehmetçik PKK’ya nefes aldırmıyor

Doğu ve Güneydoğu’da düzenlediği operasyonlarla PKK’yı bitme noktasına getiren TSK, Kuzey Irak’a kaçan teröristlerin de inlerini yerle bir ediyor. PKK avı başlatan Mehmetçik, son 1 haftada 44 haini öldürdü

Mehmetçik PKK’ya nefes aldırmıyor

Bölücü hainlere darbe üstüne darbe vuran Mehmetçik, teröristleri adım adım takip ediyor. PKK’lılara nefes aldırmayan güvenlik güçleri, son 1 haftada düzenlediği operasyonlarla 44 teröristi etkisiz hale getirdi. Genelkurmay Başkanlığından yapılan haftalık bilgilendirmeye göre, PKK/KCK terör örgütünün sürekli barınma alanı ve yurt içine geçiş güzergahı olarak kullandığı Şırnak, Mardin, Erzurum, Bingöl ile Irak’ın kuzeyinde yürütülen operasyonlara, taarruz anlayışıyla aralıksız devam edildi.

Patlayıcılar imha edildi

Operasyonlarda 20-27 Temmuz’da yurt içinde 30 ve yurt dışında 14 olmak üzere toplam 44 terörist etkisiz hale getirilirken 24 piyade tüfeği, 1 tabanca, 180 muhtelif hafif silah mühimmatı, 12 RPG-7 roketatar mühimmatı, 7 roketatar sevk fişeği, 6 top mermisi, 1,5 kilo tahrip kalıbı, 5 el bombası, 6 muhtelif şarjör, 18 fünye, 10 mayın, 9 kilo C-4 patlayıcı, 26,3 kilo petn patlayıcı, 2 dürbün, 10 kilo amonyum nitrat, 21 tüp ele geçirildi.

Afrin’de 4 bin 546 terörist öldürüldü

Mehmetçik, Zeytin Dalı Harekatı’yla terör örgütlerinden temizlediği Suriye’nin Afrin kendinde hayatın normale dönmesi için çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Bu arada harekatın başlangıcından bu yana etkisiz hale getirilen terörist sayısı 4546 oldu. Bugüne kadar 251 mayın ve bin 346 el yapımı patlayıcı da imha edildi.

Haberin Devamı